– Dette har jeg aldri opplevd i hele min karriere

Bengt-Åke Gustafsson. Foto: Roy Kvatningen / Nitten.no

Bengt-Åke Gustafsson (60) spilte ni sesonger i NHL. Han har blitt olympisk mester og verdensmester som trener. Han har vært involvert i topphockey siden 1977. Likevel har han aldri opplevd det som skjedde i Garasjen søndag.

MANGLERUD (Nitten.no): Tabellnaboene Manglerud Star og Stjernen møttes til duell i Garasjen på Oslo øst søndag, og Nitten.no tok turen for å se om ett av lagene kunne finne ut av sine problemer med effektiviteten i power-play.

Begge lag lå rundt 15 prosent uttelling med flere spillere på isen enn motstanderne. Dårligst i Get-ligaen. Begge lag var også dårligst i Get-ligaen i undertall.

Sjansen var stor for et iallfall ett av lagene ville forandre på dette. Når ett dårlig power-play møter et dårlig undertall, tvinges en endring fram. Enten blir undertallet prosentmessig bedre, ellers blir overtallet det.

Men hva ville skje når to dårlige power-play møtte hvert sitt svake undertall?

Jo, mens Stjernen var i power-play i starten av andre periode, skjedde dette:

Mathias Trygg satte inn 3-0 for Manglerud Star med en scoring i undertall. 48 sekunder senere var det Steffen Ratejczaks tur til å score for Manglerud Star mens hjemmelaget hadde fire utespillere mot Stjernens fem:

To mål for Manglerud Star i undertallsspill på 48 sekunder. Det skal ikke være mulig. Det skal aldri skje. Det skjer nesten aldri, heller.

– Dette har jeg ikke opplevd, verken som spiller eller trener. Det der var unikt, sier Bengt-Åke Gustafsson til Nitten.no.

Hjemmelagets spillere var like forbløffet som Stjernens trener.

– Det er jo sjelden man scorer i undertall, så to mål i samme box-play må vel nesten være rekord? spør Joachim Engebråten Hermansen hos Manglerud Star.

– Koster oss kampen
De to målene kom helt i starten av andre periode, etter at Mats Henriksen ble utvist med to sekunder igjen av første periode. Da hadde Manglerud Star selv scoret i overtall, gjennom Christer Simonsen, og i tillegg satt inn 2-0 ved Steffen Ratejczak i spill fem mot fem.

Stjernen håpte å starte andreperioden med en redusering i power-play, men havnet i stedet under både 0-3 og 0-4.

– Det er special teams som koster oss kampen. De gjør ett power-play-mål og to i undertall. Vi følte jo at vi kunne komme ordentlig inn i kampen igjen da vi startet andre periode med to minutter i power-play, men det ble helt motsatt i stedet. De utnyttet våre feil og gjorde to raske mål, konstaterer Gustafsson.

Stjernen-spillerne fikk lite til å stemme den første halvdelen av matchen. Pasningene var upresise, slik at de hele tiden måtte bremse eller stoppe opp, hvis de i det hele tatt fikk tak i pasningene. Vurderingene uten puck var heller ikke på toppnivå.

Det var lett å forstå hvordan dette Stjernen-laget hadde tapt 2-7 sist de var på besøk på Manglerud, og 1-8 da de besøkte Furuset Forum.

I tredje periode klarte likevel bortelaget å gjøre resultatet mer hederlig enn innsatsen egentlig fortjente. Peter Lindblad reduserte til 1-4. Joachim Engebråten Hermansen satte rett nok inn 5-1, mens Joachim Sunderlius og Maksims Ponomarenko satte inn hver sin redusering etterpå.

Joachim Engebråten Hermansen. Foto: Roy Kvatningen / NItten.no

– Dumme utvisninger
Joachim Engebråten Hermansen var kampens dominerende spiller, med ett mål og tre assists. Fire poeng er på ingen måte hverdagskost, mener 24-åringen.

– Jeg er mer vant til fire poeng i løpet av hele sesongen, men dette var en bra kamp av hele laget, sier Joachim Engebråten Hermansen beskjedent. Han gjorde 13 poeng på 40 kamper forrige sesong, men har allerede 9 poeng i 2018/19.

Han er enig med Gustafsson i at de to målene i undertall avgjorde kampen.

– I første periode og delvis andre følte jeg at vi kjørte over dem og hadde god kontroll, men så tok vi noen dumme utvisninger. Det har vært en gjenganger hos oss i år. Vi var bra til å drepe utvisningene i box-play, men det kan vippe begge veier. Vi scoret to, men hadde de scoret to, kunne kampen sett veldig annerledes ut.

Fire mål imot i power-play
Kampen endte 5-3 i Manglerud Stars favør.

Og jakten på det gode overtallsspillet, var det også Manglerud Star som vant. Ett mål på fire overtall sørget for å løfte sesongprosenten til 16. Stjernen falt til 14,3 prosent etter null uttelling på fem forsøk i Garasjen.

Stjernen har nå sluppet inn fire mål bakover mens de har vært i overtallsspill, noe som er dårligst i Get-ligaen, mens Manglerud Stars tre scoringer i undertall topper Get-ligaen.

 

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

2 Replies to “– Dette har jeg aldri opplevd i hele min karriere”

  1. Skal være forsiktig med å være påståelig, men tror jaggu Rosenborg også klarte kunststykket å slippe inn to mål i ett og samme overtall i GET.

Legg igjen en kommentar