Dette skal Petter Thoresen fokusere på fram mot VM

andslagstrener i ishockey Petter Thoresen (til høyre) sammen med generalsekretær i Norges Ishockeyforbund Ottar Eide etter at Thoresen skrev under ny kontrakt som landslagstrener. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

Norges landslagssjef Petter Thoresen forteller Nitten.no om sine nærmeste planer, samme dag som han signerte en ny kontrakt med ishockeyforbundet.

ULLEVÅL (Nitten.no): Det er om lag to og en halv måned til VM i Bratislava går av stabelen, men allerede nå er det klart at Norges Ishockeyforbund ønsker å ha med landslagssjef Petter Thoresen videre.

Tirsdag signerte Thoresen og generalsekretær Ottar Eide på en toårskontrakt som gjelder fram til 2021. Det innebærer at Thoresen er Norges trener i de tre neste verdensmesterskapene og i OL-kvalifiseringen høsten 2020.

– Det er vi veldig glad for, sier Eide.

– Etter VM sist var det noen diskusjoner i media og andre steder om Petter var den rette mannen å ha med videre. I den forbindelse kom det opp flere ting som er identifisert overfor Petter og som vi har tatt tak i. Det er jo ikke alt man kan gjøre noe med og det er ikke alt vi må gjøre noe med, men det som Petter selv kan gjøre noe med, har han tatt tak i. Nå føler vi at det er riktig å gå videre og å ha kontinuitet i arbeidet, forklarer generalsekretæren.

Eide mener at Norge står foran et generasjonsskifte på spillersiden og at det derfor er viktig å ha kontinuitet i støtteapparatet.

– I dette ligger også en OL-kvalifisering i 2020. Den håper vi å få spille på hjemmebane. I beste fall kan vi slippe kvalifisering, men da må vi være topp åtte (i verden). Ellers er det mulig å få spille på hjemmebane, hvis vi ligger på rett plass rankingmessig, sier Eide.

Norge er nummer ni i verden nå.

Nitten.no tar en rask prat med landslagssjefen etter kontraktsigneringen, for å høre hva han har jobbet med så langt denne sesongen og hva han vil jobbe med fram mot VM.

– Den tiden vi har vært samlet så langt i år, har vi vært veldig fokusert på strukturen. Åssen vi vil se ut og at alle føler seg trygge på hvordan vi skal se ut.

– Hvordan vil du at vi skal se ut?

– Vi skal ha et grunnspill der vi har det høye spillet med forecheck, og så har vi noe vi kaller halvpresset. Der er det formasjoner som skal sitte. Vi har en plan om at vi skal prøve å styre motstanderne litt mer dit vi vil. Det gir kanskje litt uvante situasjoner. Det er ikke venstrevingen som skal er F1 (første forward i offensiv sone, red. anm.). F1 blir F1, for han er allerede nærmest motstanderbacken. De tingene der må vi jobbe inn, for alle spiller jo litt forskjellig ishockey og noen har kanskje litt mer låste roller i lagene sine. Vi har åpnet. Det går så fort i internasjonal hockey at vi har ikke anledning til å bytte plasser. Vi må ta det vi får. Det må gutta blir trygge på.

– Hvordan er det for en landslagssjef å jobbe med, når spillerne kanskje har én arbeidsmåte i klubblaget og så skal de gjøre noe annet i noen få dager med landslaget?

– Jeg ser at det er litt vondt for dem, men derfor er det bra å ha såpass lang oppkjøringsperiode som vi skal ha. Nå kommer spillerne inn veldig forskjellig, men vi så seinest i Østerrike nå at alle vet åssen F1 skal stå hvis dem har kontroll, men i laget vårt står vi plutselig lavere i banen. Det dukker opp i de tre første byttene. Det må bearbeides. Og vi trenere må være mer tydelige på at vi må gjøre det på den måten, for da skaper du trygghet til de fire bak deg.

– I hvilken grad spillerne takler denne omstillingen fra klubb- til landslag, er det noe vi fans og journalister kanskje ikke tenker så mye over når vi diskuterer hvilke spillere som bør være på landslaget og hvilke som ikke bør være der?

– Ja, det tror jeg kanskje. Dere går ikke så mye i dybden på det, og det skjønner jeg at dere ikke gjør. Det må være lov å ha sine meninger om hvem som passer her og der. Men for oss er det jo viktig med roller og spillere som er lojale overfor det vi skal bli gode på.

– Er det andre ting, i tillegg til denne strukturen, som du vil jobbe med framover nå?

– Vi jobber hele tiden med at vi skal være på vårt beste fra 10. mai og utover. Vi må prøve å legge en plan, noe vi faktisk får hjelp av Olympiatoppen med, sånn at vi får strukturert trening og bevissthet på at de første tre ukene handler om å bygge opp ork. Jo flere uker som går, jo mer må vi basere oss på riktig trening. Sånt er det litt greit å få hjelp med.

Spillernes fysiske trening i klubblagene er selvfølgelig basert på at de skal nå toppformen i sluttspillet. Det er ikke gitt at denne toppformen holder helt til det blir samling med landslaget og VM-spill.

– Ja, og det er en utfordring. Det kan hende de kommer seint inn til oss og kanskje spiller første kamp rundt Danmark-perioden på Lørenskog og da har vi tre kamper igjen. Det vi har planlagt, er at alle skal få noen dager til å puste ut når klubbsesongen er ferdig. Vi kan ikke ta dem inn med én gang, for de må få tid til å fordøye det de har vært med på under en lang sesong. Om det blir tre dager, fire dager eller to dager, får vi se. To dager synes vi høres litt lite ut. Men det må iallfall passe inn til vi skal ut og reise. Noen av spillerne har vært med på dette i ti år og trenger kanskje ikke å være med der og da. Sånne ting må vi bare justere etter sunn fornuft, avslutter Thoresen.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

1 Reply to “Dette skal Petter Thoresen fokusere på fram mot VM”

  1. Petter Thoresen snakker om Danmark-perioden på Lørenskog og at vi har tre kamper igjen. Hva menes? På hockey.no står det at kampene mot Danmark er siste helgen i april, 26.-28.04. Men da er det to uker til VM. Hvem skal vi spille mot i den perioden?

Legg igjen en kommentar