Her er alle overgangene fra deadline day i NHL

Mats Zuccarello er trolig inne i sin siste sesong i New York Rangers. Foto: Adam Hunger / Reuters / NTB scanpix

Nashville Predators sitter igjen som en av vinnerne etter at sesongens siste overganger er unnagjort.

Overgangsvinduet i NHL stengte 25. februar klokken 21.00 norsk tid. Det mest interessante for oss nordmenn var selvfølgelig Mats Zuccarellos overgang fra New York Rangers til Dallas Stars.

Les vår artikkel her. New York Rangers får et andrerundevalg i 2019 som blir omgjort til et førsterundevalg dersom Dallas vinner to runder i sluttspillet, og et tredjerundevalg som blir et førsterundevalg dersom Zuccarello signerer kontrakt med Dallas i sommer. Rangers beholder 30 prosent av lønna til nordmannen ut denne sesongen.

Flere av de heteste spillerne ble værende i sine klubber. Columbus Blue Jackets valgte å beholde Artemi Panarin og Sergej Bobrovsky, til tross for at begge etter alt å dømme forlater klubben når kontraktene deres går ut 1. juli. Gamleklubben til Espen Shampo Knutsen og Ole-Kristian Tollefsen valgte i stedet å investere talenter og draftvalg på å hente inn Matt Duchene og Ryan Dzingel.

Micheal Ferland ble også værende i Carolina Hurricanes.

Nashville Predators fikk inn Mikael Granlund og Wayne Simmonds, mens Winnipeg Jets forsterket med Kevin Hayes og Vegas Golden Knights landet vinduets største fisk – Mark Stone.

Her er alle overgangene på deadline day:
Alex Broadhurst til Winnipeg fra Columbus Blue Jackets for framtidig gjenytelse

Chris Wideman til Pittsburgh Penguins fra Florida Panthers for Jean-Sebastian Dea

Nic Petan til Toronto Maple Leafs fra Winnipeg Jets for Pär Lindholm

Linus Karlsson til Vancouver Canucks fra San Jose Sharks for Jonathan Dahlen

Bogdan Kiselevich til Winnipeg Jets fra Florida Panthers for et sjuenderundevalg i 2021

Nathan Beaulieu til Winnipeg Jets fra Buffalo Sabres for 6.-rundevalg i 2019

Erik Gudbranson til Pittsburgh Penguins fra Vancouver Canucks for Tanner Pearson

Matt Hendricks til Winnipeg Jets fra Minnesota Wild for et 7.-rundevalg i 2020

Marcus Johansson til Boston Bruins fra New Jersey Devils for et 2.-rundevalg 2019 og et 4.-rundevalg 2020

Michael Del Zotto til St. Louis Blues fra Anaheim Ducks for et 6.-rundevalg 2019

Wayne Simmonds til Nashville Predators fra Philadelphia Flyers for Ryan Hartman og et 4.-rundevalg 2020

Mark Stone til Vegas Golden Knights for Erik Brännström, Oscar Lindberg og et 2.-rundevalg 2020 (opprinnelig Dallas’ sitt)

Mikael Granlund til Nashville Predators fra Minnesota Wild for Kevin Fiala

Oscar Fantenberg til Calgary Flames fra Los Angeles Kings for et 4.-rundevalg i 2020 (blir et tredjerundevalg dersom Flames går til semifinale og Fantenberg spiller minst halvparten av sluttspillkampene)

Adam McQuaid til Columbus Blue Jackets for 4.- og 7.-rundevalg 2019 og Julius Bergman

Derick Brassard og et 6.-rundevalg (bortfaller dersom Brassard inngår ny kontrakt) til Colorado Avalanche fra Florida Panthers for et 3.-rundevalg.

Cliff Pu til Florida Panthers fra Carolina Hurricanes for Tomas Jurco

Jordan Weal til Montreal Canadiens fra Arizona Coyotes for Michael Chaput

Kevin Hayes til Winnipeg Jets fra New York Rangers for Brendan Lemieux og et 1.-rundevalg 2019 (samt et fjerdeundevalg 2022 dersom Winnipeg vinner Stanley Cup i 2019)

Keith Kincaid til Columbus Blue Jackets fra New Jersey Devils for et 5.-rundevalg 2022

De siste overgangene gjort før deadline day:
Detroit Red Wings har tradet Gustav Nyquist til San Jose Sharks i bytte mot et andrerundevalg 2019 og et tredjerundevalg 2020, som gjøres om til et andrerundevalg dersom Sharks går til finalen i år eller Nyquist inngår kontrakt med Sharks.

Buffalo Sabres har hentet inn Brandon Montour fra Anaheim Ducks i bytte mot Brendan Guhle og et førsterundevalg i 2019.

Ottawa Senators gir AHL-backen Patrick Sieloff til Anaheim Ducks for forwarden Brian Gibbons.

Nicholas Baptiste er sendt fra Nashville Predators til Toronto Maple Leafus i bytte mot «future considerations», altså mer eller mindre gratis.

Columbus har gitt to andrerundevalg og Anthony Duclair til Ottawa Senators for å få Ryan Dzingel og et sjuenderundevalg i 2019.

New Jersey Devils har tradet Ben Lovejoy til Dallas Stars i bytte mot et tredjerundevalg og Connor Carrick.

Detroit Red Wings sender Nick Jensen og et femterundevalg til Washington Capitals i bytte mot Madison Bowey og et andrerundevalg i 2020.

Carl Hagelin er tradet fra Los Angeles Kings til Washington Capitals mot et tredjerundevalg i 2019 og et 2020-valg i sjette runde basert på betingelser. Kings beholder 50 prosent av lønna

Ryan Donato og et femterundevalg er sendt fra Boston til Minnesota for Charlie Coyle

Chicago Blackhawks har tradet Darren Raddysh til New York Rangers i bytte mot Peter Holland.

Vancouver Canucks har tradet Sam Gagner til Edmonton Oilers i bytte mot Ryan Spooner.

Edmonton Oilers har tradet CamTalbot til Philadelphia Flyers i bytte mot Anthony Stolarz.

Vancouver Canucks har fått keeperen Marek Mazanec fra New York Rangers for et 7.-rundevalg 2020.

Pittsburgh Penguins gir et ubestemt draftvalg til Columbus Blue Jackets for AHL-backen Blake Siebenaler.

Los Angeles Kings sender Nate Thompson og et femterundevalg (2019) til Montreal Canadiens i bytte mot et fjerderundevalg (2019).

Under følger oppdateringene på overgangsryktene fra 8. februar til 23. februar:

LAGOVERSIKT FOR ATLANTIC DIVISION:

Boston Bruins
Status: Kjøper
Lønnsrom ved trade deadline: 19,6 millioner
Trades gjennomført:
* Ryan Donato og et femterundevalg er sendt fra Boston til Minnesota for Charlie Coyle

Torsdag 21. februar: Klubber har henvendt seg til Rangers angående Chris Kreider, rapporterer Larry Brooks i New York Post. Han tror at Toronto Maple Leafs, Boston Bruins og Nashville Predators er interessert. Jeff Gorton vil bare trade Kreider dersom han får et tilbud det er umulig å avslå.

Onsdag 20. februar: Charlie Coyle i Minnesota Wild skal være tradet, ifølge journalist Michael Russo i The Athletic. Ifølge Bob McKenzie hos TSN er det til Boston, i bytte mot Ryan Donato og et femterundevalg.

Lørdag 16. februar: Rick Carpiniello i The Athletic skriver at Winnipeg Jets og Boston Bruins er interessert i Zuccarello. Både Jets og Bruins skal også være begeistret for Hayes.

Fredag 8. februar: Både Wayne Simmonds og Micheal Ferland skal stå på ønskelisten til Massachusetts-laget. Pierre LeBrun skriver i The Athletic at en topp 6-ving, helst en høyreving, er førsteprioritet. Boston følger helt sikkert med på Artemi Panarin. Jakob Silfverberg står på blokka til Bruins, men spørsmålet er om han blir tilgjengelig. Det skjer kun dersom han ikke forlenger med Anaheim før 25. februar.

 

Buffalo Sabres
Status: Vil ikke ofre framtid
Lønnsrom ved trade deadline: 14,9 millioner
Trades gjennomført:
* Buffalo Sabres har hentet inn Brandon Montour fra Anaheim Ducks i bytte mot Brendan Guhle og et førsterundevalg i 2019.

Fredag 8. februar: Det er ikke ventet stor aktivitet her før vinduet stenger. Buffalo lener akkurat nå mot å heller selge enn kjøpe ved deadline.

 

Detroit Red Wings
Status: Selger
Lønnsrom ved trade deadline: 3,1 millioner
* Trades gjennomført: Detroit Red Wings har tradet Gustav Nyquist til San Jose Sharks i bytte mot et andrerundevalg 2019 og et tredjerundevalg 2020, som gjøres om til et andrerundevalg dersom Sharks går til finalen i år eller Nyquist inngår kontrakt med Sharks
* Detroit Red Wings sender Nick Jensen og et femterundevalg til Washington Capitals i bytte mot Madison Bowey og et andrerundevalg i 2020

Mandag 25. februar: Gustav Nyquist er sendt til San Jose Sharks i bytte mot et andre- og et tredjerundevalg.

Fredag 22. februar: Detroit Red Wings sender Nick Jensen til Washington Capitals i bytte mot Madison Bowey og et andrerundevalg i 2020.

Torsdag 21. februar: Tre speidere fra Toronto Maple Leafs var på plass da Detroit Red Wings møtte Chicago Blackhawks natt til torsdag. Leafs skal være interessert i en høyrefattet back og Detroit har en slik i Nick Jensen.

Fredag 8. februar: Gustav Nyquist, Jimmy Howard og Nick Jensen kan komme til å forsvinne denne måneden. Alle tre spiller på utgående kontrakter og Detroit er i en rebuild. Niklas Kronwall er også UFA til sommeren, men Detroit-veteranen har sjansen til å runde 1000 kamper for Detroit Red Wings neste sesong og det ønsker ikke klubbledelsen å ødelegge med mindre Kronwall selv ber om en trade.

 

Florida Panthers
Status: Vil ikke ofre framtid
Lønnsrom ved trade deadline: 13,1 millioner
Trades gjennomført:
* Derick Brassard, Riley Sheahan, et andrerundevalg 2019 og to fjerderundevalg 2019 til Florida Panthers mot Nick Bjugstad og Jared McCann til Pittsburgh Penguins

Torsdag 21. februar: Florida har bedt Mike Hoffman om å levere inn en liste med ti lag han ikke vil trades til, slik han har rett til i henhold til kontrakten sin, melder Pierre LeBrun

Onsdag 20. februar: Floridas manager Dale Tallon forteller andre managere i ligaen at han vil forsøke å hente Artemi Panarin og Sergej Bobrovsky etter sesongen, fordi han føler at Columbus krever for mye for de to russerne som bare har fire måneder igjen av kontraktene sine.

Vi vet også at Panarin og Bobrovsky stortrives i Florida. De to reiste dit med privatfly da spillerne hadde ferie i forbindelse med All Star-kampen.

Florida kommer trolig til å trade Derick Brassard, fortelle George Richards hos The Athletic. Han legger til at også Riley Sheahan, Troy Brouwer og Jamie McGinn kan være på vei bort de nærmeste dagene.

Tirsdag 12. februar: Jonathan Huberdeau i Florida Panthers er et navn som dukker opp i nordamerikansk presse nå. Frank Seravalli i TSN mener at Huberdeau kan bli brukt for å lokke Columbus Blue Jackets til å trade Artemi Panarin og Sergej Bobrovsky. Huberdeau er en gigantisk pris å betale for to spillere du potensielt kan få gratis 1. juli.

Fredag 8. februar: Brassard kan komme til å forsvinne ut igjen, kanskje til gamleklubben Columbus Blue Jackets, som sitter på to russere Florida virkelig ønsker seg. Hvis noen skal komme med et pakketilbud for både Panarin og Bobrovsky, er det sannsynligvis Florida. Men prisen må være riktig, for Panthers kan potensielt få begge gratis til sommeren. Vel, «gratis» er kanskje mer riktig. De kommer med skyhøye lønnskrav, tross alt. Bjugstad-traden ble gjort for å åpne lønnsrom for et slikt trekk.

 

Montreal Canadiens
Status: Vil ikke ofre framtid
Lønnsrom ved trade deadline: 43,5 millioner
Trades gjennomført:
* David Schlemko og Byron Froese til Philadelphia Flyers i bytte mot Chrstian Folin og Dale Weise til Montreal Canadiens.

Onsdag 20. februar: Doug McLean forteller under onsdagens Hockey Central at Noon at Montreal Canadiens er med i kampen om å få Matt Duchene fra Ottawa Senators.

Torsdag 14. februar: Montreal Canadiens ønsker et midtrundevalg i draften i retur for Charles Hudon, melder Elliotte Friedman i sin ukentlige spalte.

Fredag 8. februar: Det er ikke ventet stor aktivitet her før vinduet stenger. Marc Bergevin har fått mye kritikk for sin managerinnsats i Bell Centre, men det siste året har han virkelig fått ting på skinner. Canadiens holder stø kurs mot sluttspillet, men Bergevin har uttalt at han ikke vil ofre store talenter eller høye draftvalg for å satse ekstra hardt denne sesongen. Det er fornuftig. Han har så mange spennende, unge spillere i stallen at Montreal trolig vil ha en betydelig bedre sjanse om 1-3 år.

 

Ottawa Senators
Status: Selger
Lønnsrom ved trade deadline: 33,5 millioner
Trades gjennomført:
* Jean-Christophe Beaudin til Ottawa Senators mot Max McCormick til Colorado Avalanche
* Matt Duchene er tradet fra Ottawa til Columbus sammen med Julius Bergman mot Vitali Abramov og Jonathan Davidsson, samt et førsterundevalg, med mulighet for enda et førsterundevalg dersom Duchene skriver ny kontrakt med Columbus.
* Columbus har gitt to andrerundevalg og Anthony Duclair til Ottawa Senators for å få Ryan Dzingel og et sjuenderundevalg i 2019.
* Ottawa Senators gir AHL-backen Patrick Sieloff til Anaheim Ducks for forwarden Brian Gibbons.

Søndag 24. februar: Columbus har gitt to andrerundevalg og Anthony Duclair til Ottawa Senators for å få Ryan Dzingel og et sjuenderundevalg i 2019.

Fredag 22. februar: Matt Duchene er tradet fra Ottawa til Columbus, melder «insider»-journalistene. Talentene Vitali Abramov og Jonathan Davidsson er visstnok blant pakken som går til Ottawa, sammen med ett førsterundevalg, med mulighet for enda et førsterundevalg dersom Duchene skriver ny kontrakt med Columbus. Den svenske backen Julius Bergman (23) går andre veien, sammen med Duchene

Det sies at Mark Stone kommer sannsynligvis til å bli tradet, melder Elliotte Friedman. Dette er ikke så overraskende etter at han ble satt ut av laget i nattens match, for å ikke risikere skade. Ryan Dzingel er også tilgjengelig for en trade, melder Sportsnet-reporteren.

Mark Stone, Matt Duchene og Ryan Dzingel står over kampen mot New Jersey, mens Marcus Johansson og Ben Lovejoy er satt ut av laget til Devils. Det er derfor rimelig å anta at alle fem ligger an til å bli tradet innen mandag klokken 21.00.

Torsdag 21. februar: Hvis Nashville får Matt Duchene, tror Aaron Portzline i The Athletic at Winnipeg vil gå hardt inn for å få Artemi Panarin fra Columbus. Portzline er den journalisten som kjenner Blue Jackets best. Verdt å merke seg

Onsdag 20. februar: Doug McLean forteller under onsdagens Hockey Central at Noon at Montreal Canadiens er med i kampen om å få Matt Duchene fra Ottawa Senators.

Pierre LeBrun skriver at det kan komme en avklaring på situasjonen til Mark Stone innen fredag. Det er grunn til å tro at vi får se en del action på overgangsfronten så fort managerne vet om Stone enten har signert en ny kontrakt med Ottawa eller blir tradet til et lag. Han er den mest attraktive spilleren av de som nevnes for tiden.

Matt Duchene kommer etter alt å dømme ikke til å spille flere kamper for Ottawa Senators. Pierre Dorian har bestemt seg for at han ikke ønsker å risikere en skade på Duchene før overgangsvinduet stenger, så Duchene skal ikke spille flere kamper før vi har passert klokken 21.00 (norsk tid) 25. februar. Etter det tidspunktet, tilhører han sannsynligvis et annet lag.

Mandag 18. februar: Pierre Dorian fra Ottawa Senators hadde et møte med Winnipeg-manager Kevin Cheveldayoff under en farmerlagskamp i Bell MTS Place søndag, melder journalist Mike McIntyre fra Winnipeg News. De to managerne møttes i Cheveldayoffs suite der. Etter møtet tilbrakte Dorion lang tid på telefonen, mens Cheveldayoff pratet med sin assistent Mark Chipman. Winnipeg sies å være interessert i både Mark Stone og Matt Duchene.

Søndag 17. februar: Ottawa planlegger nå å trade Matt Duchene, melder Darren Dreger hos TSN, mens Bob McKenzie sier at Senators gjør et iherdig forsøk på å få Mark Stone til å signere en ny kontrakt.

Fredag 15. februar: The Athletic melder at Ottawa-manager Pierre Dorian var i Winnipeg torsdag, samtidig som Jets hadde hans assistentmanager Larry Simmons og en annen speider til stede under Senators’ kamp i Ottawa. Dette kan selvsagt tyde på at Winnipeg er et seriøs alternativ hvis Ottawa skal trade Mark Stone eller Matt Duchene.

Samme nettsted rapporterer at en tredje Ottawa-spiller, Ryan Dzingel, også er en ettertraktet spiller hos andre lag. Dzingel er også kontraktløs etter denne sesongen.

Tirsdag 12. februar: Ottawa Suns journalist Bruce Garrioch forteller at Ottawa vil kreve et førsterundevalg, en spiller som kan bidra umiddelbart og et talent i betaling for både Matt Duchene og Mark Stone dersom klubben bestemmer seg for å trade sine to beste spillere. Garrioch har tidligere rapportert at manager Pierre Dorian i løpet av denne midtuka vil avgjøre om spillerne skal trades eller ikke. Hvis de ikke signerer nye kontrakter, blir de tradet.

Fredag 8. februar: Ottawa-eier Eugene Melnyk uttalte under et sponsorevent denne uka at Senators vil være i en rebuild i to år til og deretter står han klar med sjekkheftet hvis manageren forteller ham at laget er godt nok til å satse for fullt. Ottawa kommer altså til å trade Duchene og Stone hvis de ikke undertegner nye kontrakter i løpet av kort tid. Ryan Dzingel og Cody Ceci kan også være på vei bort.

 

Tampa Bay Lightning
Status: Kjøper
Lønnsrom ved trade deadline: 7,6 millioner
Trades gjennomført: Ingen

NHLs beste lag denne sesongen satser selvfølgelig for fullt på å vinne Stanley Cup. Lightning kobles til Wayne Simmonds, noe som forteller oss at Micheal Ferland sannsynligvis også står på blokka deres.

 

Toronto Maple Leafs
Status: Kjøper
Lønnsrom ved trade deadline: 20,1 millioner
Trades gjennomført:
* Jake Muzzin til Toronto Maple Leafs mot Carl Grundström, Sean Durzi og et førsterundevalg 2019 til Los Angeles Kings
* Nicholas Baptiste er sendt fra Nashville Predators til Toronto Maple Leafs i bytte mot «future considerations», altså mer eller mindre gratis.

Torsdag 21. februar: Klubber har henvendt seg til Rangers angående Chris Kreider, rapporterer Larry Brooks i New York Post. Han tror at Toronto Maple Leafs, Boston Bruins og Nashville Predators er interessert. Jeff Gorton vil bare trade Kreider dersom han får et tilbud det er umulig å avslå.

Tre speidere fra Toronto Maple Leafs var på plass da Detroit Red Wings møtte Chicago Blackhawks natt til torsdag. Leafs skal være interessert i en høyrefattet back og Detroit har en slik i Nick Jensen.

Fredag 8. februar: Muzzin er en fenomenal forsterkning for Toronto, men det er fremdeles gunstig om manager Kyle Dubas klarer å hente inn en høyrefattet back i tillegg. Toronto skal visstnok også være interessert i å få inn en fysisk tøff og målfarlig ving av typen Ferland/Simmonds.

 

LAGOVERSIKT FOR METROPOLITAN DIVISION:

Carolina Hurricanes
Status: Vil ikke ofre framtid
Lønnsrom ved trade deadline: 75 millioner
Trades gjennomført: Ingen

Torsdag 14. februar: Carolina Hurricanes bekrefter at klubben fortsatt er interessert i å trade bort en back for å få inn en forward. – Vi snakker med mange lag. Vi mener fremdeles at vi har et overskudd av backer. For den rette spilleren eller pakken, er vi åpne for å trade en back, sier manager Don Waddell til NHL.com.

Fredag 8. februar: Carolina Hurricanes er i god form for tiden. Pierre LeBrun rapporterrer at klubbledelsen har endret standpunkt før deadline. For en måned siden lå Hurricanes an til å selge, nå vurderer klubben heller å forsterke. Helst en såkalt hockeydeal, altså en mer permanent trade enn bare en spiller med kontrakt ut sesongen

Carolina kommer ikke til enighet med Micheal Ferland, som er free agent til sommeren, og vurderer derfor om det er best å trade ham for å få noe for ham eller om han bør beholdes for å gjøre et push mot sluttspillet. Svaret avhenger nok av prisen som tilbys. Mange lag kan tenke seg en type som Ferland i sluttspillet.

Ellers er det rimelig å anta at en høyrefattet back som Dougie Hamilton, Justin Faulk eller Brett Pesce blir tradet for å få inn en topp seks-ving.

 

Columbus Blue Jackets
Status: Kjøper og selger
Lønnsrom ved trade deadline: 30 millioner
Trades gjennomført:
* Pittsburgh Penguins gir et ubestemt draftvalg til Columbus Blue Jackets for AHL-backen Blake Siebenaler
* Columbus har gitt to andrerundevalg og Anthony Duclair til Ottawa Senators for å få Ryan Dzingel og et sjuenderundevalg i 2019.
* Columbus har fått Matt Duchene fra Ottawa Senators i bytte mot et førsterundevalg i 2019, Vitali Abramov og Jonathan Davidsson, og gir også Ottawa et førsterundevalg til dersom Duchene signerer kontrakt med Columbus.

Søndag 24. februar: Columbus har gitt to andrerundevalg og Anthony Duclair til Ottawa Senators for å få Ryan Dzingel og et sjuenderundevalg i 2019.

Fredag 22. februar: Matt Duchene er tradet fra Ottawa til Columbus, melder «insider»-journalistene. Talentene Vitali Abramov og Jonathan Davidsson er visstnok blant pakken som går til Ottawa, sammen med ett førsterundevalg, med mulighet for enda et førsterundevalg dersom Duchene skriver ny kontrakt med Columbus. Den svenske backen Julius Bergman (23) går andre veien, sammen med Duchene

Torsdag 21. februar: Hvis Nashville får Matt Duchene, tror Aaron Portzline i The Athletic at Winnipeg vil gå hardt inn for å få Artemi Panarin fra Columbus. Portzline er den journalisten som kjenner Blue Jackets best. Verdt å merke seg

Onsdag 20. februar: Floridas manager Dale Tallon forteller andre managere i ligaen at han vil forsøke å hente Artemi Panarin og Sergej Bobrovsky etter sesongen, fordi han føler at Columbus krever for mye for de to russerne som bare har fire måneder igjen av kontraktene sine.

Vi vet også at Panarin og Bobrovsky stortrives i Florida. De to reiste dit med privatfly da spillerne hadde ferie i forbindelse med All Star-kampen.

Søndag 17. februar: Dallas Stars skal være interessert i Artemi Panarin.

Tirsdag 12. februar: Jonathan Huberdeau i Florida Panthers er et navn som dukker opp i nordamerikansk presse nå. Frank Seravalli i TSN mener at Huberdeau kan bli brukt for å lokke Columbus Blue Jackets til å trade Artemi Panarin og Sergej Bobrovsky. Huberdeau er en gigantisk pris å betale for to spillere du potensielt kan få gratis 1. juli.

Fredag 8. februar: Ingen har større hodepine enn Jarmo Kekaläinen, blåjakkenes manager, som må bestemme seg for å enten trade to av sine største stjerner fordi de uansett forsvinner i juli, eller om han vil beholde dem ut sesongen for å øke sjansen for suksess i sluttspillet. Columbus har tross alt aldri opplevd suksess i sluttspillet før, men sitter nå på en spillerstall som kan gjøre ugagn der. Blue Jackets var bare et stolpeskudd unna å lede 3-0 i kamper mot Washington Capitals i sluttspillet i fjor. Noen uker senere vant Capitals Stanley Cup. Det forteller mye om potensialet i dette Columbus-laget. En mulig løsning er å trade Panarin og Bobrovsky for å få inn talenter og picks, og så trade disse talentene og draftvalgene videre til en annen klubb for å få inn etablerte profiler. Altså både selge og kjøpe.

 

New Jersey Devils
Status: Selger
Lønnsrom ved trade deadline: 64,7 millioner
Trades gjennomført:
* Brian Boyle til Nashville Predators mot et andrerundevalg i 2019 til New Jersey Devils
* New Jersey Devils har tradet Ben Lovejoy til Dallas Stars i bytte mot et tredjerundevalg og Connor Carrick.

Fredag 22. februar: Mark Stone, Matt Duchene og Ryan Dzingel står over kampen mot New Jersey, mens Marcus Johansson og Ben Lovejoy er satt ut av laget til Devils. Det er derfor rimelig å anta at alle fem ligger an til å bli tradet innen mandag klokken 21.00.

Mandag 18. februar: Devils-manager Ray Shero var på plass i Minnesota og så Wilds kamp mot St. Louis Blues søndag. Det betyr normalt at en tradeforhandling nærmer seg sluttfasen. Det betyr imidlertid ikke at forhandlingene nødvendigvis lykkes. Og det trenger ikke å bety at det er tradediskusjoner i det hele tatt. Både Devils og Wild er i posisjoner hvor det gir mer mening å selge enn å kjøpe.

Lørdag 16. februar: Marcus Johansson hos New Jersey Devils er en spiller som flere klubber snuser på, melder Pierre LeBrun.

Fredag 8. februar: Etter en god 2017/18-sesong, har Devils falt tilbake til gammelt territorium nå. Laget ligger nest sist i den østre avdelingen av NHL og befinner seg igjen i selger-kategorien når trade deadline nærmer seg. Brian Boyle er allerede borte. Marcus Johansson kan være nestemann.

 

New York Islanders
Status: Kjøper
Lønnsrom ved trade deadline: 46 millioner
Trades gjennomført: Ingen

Manager Lou Lamoriello har som mantra at han kun kjøper rundt overgangsvinduet dersom han tror at laget er godt nok til å vinne Stanley Cup. Når laget i skrivende stund (8. februar) topper divisjonen til det laget som vant Stanley Cup i fjor, er det vanskelig å fortelle spillergruppen noe annet enn at den kan vinne.

Islanders-speidere er til og med observert på Rangers-kamper den siste tiden.

 

New York Rangers
Status: Selger
Lønnsrom ved trade deadline: 9,3 millioner
Trades gjennomført:
* Cody McLeod til Nashville Predators mot et sjuenderundevalg i 2020 til New York Rangers
* Vancouver Canucks har fått keeperen Marek Mazanec fra New York Rangers for et 7.-rundevalg 2020
* Rangers har fått Darren Raddysh fra Chicago Blackhawks i bytte mot Peter Holland
* Mats Zuccarello er sendt til Dallas Stars i bytte mot et andre- og et tredjerundevalg. Det ene valget oppgraderes til et førsterundevalg dersom Dallas går til semifinale, mens det andre oppgraderes til et førstevalg dersom Zuccarello inngår kontrakt med Dallas Stars

Lørdag 23. februar: Nashville Predators er ikke villig til å gi fra seg Eeli Tolvanen for en spiller som bare har kontrakt ut denne sesongen, melder Larry Brooks i New York Post. Han legger til at dersom Rangers ønsker Tolvanen, vil det koste dem Chris Kreider. Brooks gjentar samtidig at Nashville er interessert i Mats Zuccarello, og at det samme gjelder Calgary Flames, Pittsburgh Penguins og andre.

Fredag 22. februar: – Det er ikke så mye usikkerhet. Det er tre dager igjen til jeg mest sannsynlig ikke spiller her lenger, sier Mats Zuccarello til Mathias Ask i TV 2. Zuccarello legger til at det ikke er noen kontraktsforhandlinger med Rangers.

Calgarys manager Brad Treliving var på pressetribunen under matchen mellom New York Rangers og Minnesota Wild natt til fredag. Flames hadde hjemmekamp dagen før, hvilket tyder på at Treliving reiste 7-8 timer for å se denne kampen. Calgary er blitt koblet til Mats Zuccarello. Det kan selvfølgelig også ha vært andre spillere han kikket på. Kevin Hayes, Vladislav Namestnikov, Chris Kreider eller Jason Zucker, for eksempel. Pittsburghs assisterende manager Bill Guerin var også i Madison Square Garden.

Torsdag 21. februar: En del lag er nå bekymret over hvor lang tid Mark Stone-situasjonen tar og har flyttet fokuset sitt til andre lag, som Rangers i tillegg, melder Pierre LeBrun, og navngir Hayes og Zuccarello.

– Jeg tror ikke at kjøperne ønsker å vente til mandag og risikere å sitte igjen tomhendt, sier LeBrun.

Nashville Predators er interessert i Mats Zuccarello, skriver Larry Brooks torsdag. Nashville har blitt koblet til Zuccarello før, men jeg fant ikke en troverdig kilde til denne koblingen da jeg jobbet med artikkelen om hvordan Zuccarello vil passe inn hos de lagene han kobles til. Derfor er ikke Nashville med i oversikten der. Men Nashville er enkelt: Zuccarello vil kunne gå inn en andrerekke med Kevin Fiala og Kyle Turris.

Klubber har henvendt seg til Rangers angående Chris Kreider, rapporterer Larry Brooks i New York Post. Han tror at Toronto Maple Leafs, Boston Bruins og Nashville Predators er interessert. Jeff Gorton vil bare trade Kreider dersom han får et tilbud det er umulig å avslå.

Tirsdag 19. februar: Elliotte Friedman skriver i sin ukentlige spalte at trader av Mats Zuccarello og Wayne Simmonds kanskje må vente til situasjonenene til Matt Duchene, Mark Stone og Artemi Panarin løses. Friedman skriver også at Boston Calgary, San Jose og kanskje Pittsburgh og Vegas, alle er interesserte i Zuccarello og Simmonds. Han hevder også at Dallas har forhørt seg om Zuccarello, og at Stars har Panarin som førstevalg.

New York Rangers har gjort en trade. Peter Holland er sendt til Chicago Blackhawks i bytte mot Darren Raddysh. Dette er to AHL-spillere, så vi må kalle dette en liten trade. Holland er en veteransenter som har NHL-erfaring, som denne sesongen har gjort 20 mål og 29 assists på 52 kamper i AHL, mens Raddysh er en 22 år gammel back med åtte mål og 26 poeng på 54 kamper for Rockford IceHogs.

Søndag 17. februar: Dallas Stars er interessert i Mats Zuccarello, melder Elliotte Friedman i Sportsnet. Texasklubben har også følere ute når det gjelder Artemi Panarin

Lørdag 16. februar: New York Rangers er i samtaler med agentene til Mats Zuccarello og Kevin Hayes om nye kontrakter, skriver New York Post. Det betyr ikke at de nødvendigvis kommer til å bli værende, men at Rangers vil ha et alternativ til å trade dem i tilfelle overgangsmarkedet ikke gir klubben den ønskelige prisen for de to kommende free agentene.

Rick Carpiniello i The Athletic skriver at Winnipeg Jets og Boston Bruins er interessert i Zuccarello. Både Jets og Bruins skal også være begeistret for Hayes.

Torsdag 14. februar: TSNs veteranreporter Bob McKenzie melder at Rangers får mange henvendelser angående Mats Zuccarello. Han tror at nordmannen kan bli tradet for et andrerundevalg og en ung spiller. McKenzie legger til at Kevin Hayes kan komme til å bli værende, dersom Rangers ikke får god nok retur for ham, og at manhattanlaget i så tilfelle heller vil forsøke å bli enig med ham om en ny kontrakt. Adam McQuaid vil koste minst et fjerderundevalg.

Tirsdag 12. februar: Larry Brooks i The New York Post har snakket med bde Mats Zuccarello og hans agent, som begge forteller at det ikke pågår forhandlinger med New York Rangers om ny kontrakt. Brooks konkluderer derfor med at Rangers fortsatt er innstilt på å trade nordmannen. Les Nitten.nos artikkel om dette her.

Fredag 8. februar: Her skal det selges veteraner for å få inn draftvalg og talenter. Kevin Hayes og Mats Zuccarello er det to heteste navnene på ut-siden. Chris Kreider har blitt nevnt, men han har kontrakt neste sesong også og blir dyr. Spørsmålet er om etterspørselen er stor nok til at manager Jeff Gorton får en fair betaling for Mats Zuccarello. Hayes er senter, en mer ettertraktet posisjon, og kommer ganske sikker til å forsvinne. Winnipeg Jets virker som et naturlig sted for nummer 13.

 

Philadelphia Flyers
Status: Vil ikke ofre framtid
Lønnsrom ved trade deadline: 39,9 millioner
Trades gjennomført:
* David Schlemko og Byron Froese til Philadelphia Flyers i bytte mot Chrstian Folin og Dale Weise til Montreal Canadiens
* Pittsburgh Penguins gir et ubestemt draftvalg til Columbus Blue Jackets for AHL-backen Blake Siebenaler
* Edmonton Oilers har tradet CamTalbot til Philadelphia Flyers i bytte mot Anthony Stolarz.

Tirsdag 17. februar: Elliotte Friedman skriver i sin ukentlige spalte at trader av Mats Zuccarello og Wayne Simmonds kanskje må vente til situasjonenene til Matt Duchene, Mark Stone og Artemi Panarin løses. Friedman skriver også at Boston Calgary, San Jose og kanskje Pittsburgh og Vegas, alle er interesserte i Zuccarello og Simmonds. Han hevder også at Dallas har forhørt seg om Zuccarello, og at Stars har Panarin som førstevalg.

Fredag 15. februar: NBC melder at Philadelphia Flyers ønsker at Edmonton Oilers tar imot veterankeeperen Brian Elliott som en del av betalingen for Cam Talbot.

Wayne Simmonds kobles til en haug med lag, men bildet forkludres av at Philadelphia har begynt å vinne kamper og snart må tas seriøst i sluttspilldiskusjonen. Pierre LeBrun meldte 6. februar at Flyers-ledelsen fortsatt er på utkikk etter en tradepartner. Winnipeg, Boston, Tampa Bay og Nashville nevnes her. Det skal legges til at sistnevnte – altså Nashville – 7. februar hentet inn to fysiske forwards i andre trader. Simmonds har rett til å nekte en trade til 12 forskjellige lag, men det er visst ikke noe problem, ifølge LeBrun.

 

Pittsburgh Penguins
Status: Kjøper
Lønnsrom ved trade deadline: 5,8 millioner
Trades gjennomført:
* Jamie Oleksiak til Dallas Stars mot et fjerderundevalg 2019 til Pittsburgh Penguins
* Derick Brassard, Riley Sheahan, et andrerundevalg 2019 og to fjerderundevalg 2019 til Florida Panthers mot Nick Bjugstad og Jared McCann til Pittsburgh Penguins

Lørdag 23. februar: Nashville Predators er ikke villig til å gi fra seg Eeli Tolvanen for en spiller som bare har kontrakt ut denne sesongen, melder Larry Brooks i New York Post. Han legger til at dersom Rangers ønsker Tolvanen, vil det koste dem Chris Kreider. Brooks gjentar samtidig at Nashville er interessert i Mats Zuccarello, og at det samme gjelder Calgary Flames, Pittsburgh Penguins og andre.

Torsdag 14. februar: Elliotte Friedman skriver at Pittsburgh Penguins snuste etter forwards før Olli Määttä ble skadd.

Fredag 8. februar: Pittsburgh serverer ustabil kvalitet denne sesongen. I det ene øyeblikket ser det ut som et bunnlag, i det andre som Stanley Cup-vinneren 2019. Uansett er Penguins et lag som satser for fullt på å vinne, og et lag som har en trade-ivrig manager i Jim Rutherford. Han har gjort den store endringen han ønsket, nemlig i å bytte ut Brassard med en annen senter, men det sies at Pittsburgh også har interesse av Mats Zuccarello. Rutherford har for øvrig sagt at han ikke vil trade bort lagets førsterundevalg. Han liker 2019-draften godt og har tradet bort dette valget for ofte de siste årene.

 

Washington Capitals
Status: Kjøper
Lønnsrom ved trade deadline: 411.000
Trades gjennomført: * Detroit Red Wings sender Nick Jensen og et femterundevalg til Washington Capitals i bytte mot Madison Bowey og et andrerundevalg i 2020.

Torsdag 21. februar: Carl Hagelin er tradet fra Los Angeles Kings til Washington Capitals mot et tredjerundevalg i 2019 og et 2020-valg i sjette runde basert på betingelser. Kings beholder 50 prosent av lønna

Torsdag 21. februar: Devante Smith-Pelly ble plassert på waivers onsdag, og Elliotte Friedman melder nå at Carl Hagelin kan være på vei til Washington Capitals fra Los Angeles Kings. Kanskje i bytte mot Dmitri Jaskin.

Fredag 8. februar: Mangelen på lønnsrom tilsier at Capitals må gi fra seg omtrent like mye lønn som klubben tar imot dersom det skal trades. Andre Burakovsky er ett navn som er blitt nevnt. Han er ung (23 år) og RFA til sommeren, og Capitals kan kanskje hente inn en veteran med UFA-status som en kortsiktig oppgradering.

Manager Brian MacLellan er ifølge Pierre LeBrun først og fremst på jakt etter en forward som kan forsterke andre- eller tredjerekka.

 

LAGOVERSIKT FOR CENTRAL DIVISION:

Chicago Blackhawks
Status: Vil ikke ofre framtid
Lønnsrom ved trade deadline: 22,4 millioner
Trades gjennomført:
* Chicago har fått Peter Holland fra New York Rangers i bytte mot Darren Raddysh

Tirsdag 19. februar: New York Rangers har gjort en trade. Peter Holland er sendt til Chicago Blackhawks i bytte mot Darren Raddysh. Dette er to AHL-spillere, så vi må kalle dette en liten trade. Holland er en veteransenter som har NHL-erfaring, som denne sesongen har gjort 20 mål og 29 assists på 52 kamper i AHL, mens Raddysh er en 22 år gammel back med åtte mål og 26 poeng på 54 kamper for Rockford IceHogs.

Chicago sto opprinnelig som selger i denne artikkelen, men Jeremy Collitons Blackhawks har virkelig fått fart på sakene og står med åtte seirer på sine ti siste kamper, noe som har ført laget tilbake i sluttspillkampen.

Fredag 8. januar: Blackhawks er interessert i å selge, men har lite å tilby. Stan Bowman vil ganske sikkert være positiv til å bli kvitt kontraktene til Brent Seabrook og – dog i vesentlig mindre grad – Duncan Keith, men begge bestemmer sine egne skjebner og blir etter alt å dømme værende. Kanskje Bowman i stedet kan få til en trade med Brandon Saad. Hans seks millioner dollar per sesong fram til 2021 er ikke en spesielt attraktiv kontrakt for Chicago, men kan se bedre ut for et lag med Stanley Cup-ambisjoner nå i 2019.

Artem Anisimov er ifølge Pierre LeBrun en spiller som kan forsvinne i februar.

Colorado Avalanche
Status: Vil ikke ofre framtid
Lønnsrom ved trade deadline: 54,5 millioner
Trades gjennomført:
* Jean-Christophe Beaudin til Ottawa Senators mot Max McCormick til Colorado Avalanche

Torsdag 14. februar: BSN Denver-reporter Adrian Dater sier til Sportsnet at han tror at Colorado Avalanche kan komme til å trade Tyson Barrie for å få inn en topp 6-forward. Barrie er strålende offensivt, men ikke akkurat strålende defensivt.

Fredag 8. februar: Det ventes ingen store trades med Avalanche, som har en ung kjerne og neppe stiller med en realistisk sjanse til å vinne Stanley Cup dersom laget kommer til sluttspill. Noen mindre trades for å forsøke å stoppe blødningen kan likevel være smart. Det er nyttig for unge spillere å erfare hva sluttspill innebærer, og Avalanche har blødd poeng i lang tid nå.

Hvis Joe Sakic henter inn noen, vil det ikke overraske oss om han samtidig har fått tillatelse til å diskutere kontrakt med den innkommende spilleren, slik at han sikrer Avalanche en forsterkning over flere år, ikke bare ut denne sesongen. Kevin Hayes er blitt nevnt.

Semyon Varlamov er UFA til sommeren og kan bli tradet. Colin Wilson og Patrik Nemeth er i samme situasjon. Etterspørselen etter dem vil nok være mindre, men managere liker å styrke bredden for å forberede lagene sine på skader.

 

Dallas Stars
Status: Kjøper
Trades gjennomført:
Lønnsrom ved trade deadline: 1,8 millioner
* Jamie Oleksiak til Dallas Stars mot et fjerderundevalg 2019 til Pittsburgh Penguins
* New Jersey Devils har tradet Ben Lovejoy til Dallas Stars i bytte mot et tredjerundevalg og Connor Carrick
* Dallas Stars har fått Mats Zuccarello fra New York Rangers i bytte mot et andre- og tredjerundevalg, som kan bli oppgradert til et førsterundevalg dersom Dallas Stars går til semifinale eller dersom Zuccarello inngår kontrakt med klubben

Lørdag 23. februar: New Jersey Devils har tradet Ben Lovejoy til Dallas Stars i bytte mot et tredjerundevalg og Connor Carrick.

Søndag 17. februar: Dallas Stars er interessert i Mats Zuccarello, melder Elliotte Friedman i Sportsnet. Texasklubben har også følere ute når det gjelder Artemi Panarin

Onsdag 12. februar: Manager Jim Nill ønsker å hente inn en målscorer. Vi mener at Mats Zuccarello hadde passet godt inn i denne spillergruppen, selv om han ikke er en utpreget målscorer. Hans arbeidsvilje, erfaring og smittende humør kan kun ha positiv effekt på Jamie Benn og Tyler Seguin, de to superstjernene som klubbens direktør mener er for late.

Nå skriver også Pierre LeBrun i The Athletic at han synes Zuccarello er en type som hadde passet i Dallas, basert på lagets behov.

Nill er under press for å hjelpe laget til sluttspill, så det vil være rart om ikke Dallas styrker laget før vinduet stenger. Dallas har rett nok klatret til en semi-komfortabel sluttspillplass nå, men slikt kan gå raskt over igjen.

Fredag 8. februar: Dallas har blitt koblet til Andre Burakovsky tidligere i vinter, men det spørs om Dallas vil gi fra seg noe Capitals er interessert i. Begge lag satser for fullt nå.

 

Minnesota Wild
Status: Vil ikke ofre framtid
Lønnsrom ved trade deadline: 8,9 millioner
Trades gjennomført:
* Ryan Donato og et femterundevalg er sendt fra Boston til Minnesota for Charlie Coyle

Onsdag 20. februar: Charlie Coyle i Minnesota Wild skal være tradet, ifølge journalist Michael Russo i The Athletic. Ifølge Bob McKenzie hos TSN er det til Boston, i bytte mot Ryan Donato og et femterundevalg.

Mandag 18. februar: Under søndagens Minnesota Wild-kamp mot St. Louis Blues satt Mike Modano mellom Wild-manager Paul Fenton og hans assistent Tom Kurvers. Det som gjør dette faktum ekstra interessant, er at Modano de siste månedene hatt flere møter med Wild-ledelsen, inkludert eier Craig Leipold. Modano, som er tidenes mestscorende amerikanskfødte spiller, har også snakket med Zach Parise om hvilket område han bør bo i og hvilke skoler som er best.

Michael Russo i The Athletic antar at Modano er aktuell for en hockeypresidentrolle av den typen Joe Sakic har i Colorado eller Brendan Shanahan har i Toronto.

Det var 19 personer, fra 17 NHL-lag, akkreditert til søndagens Minnesota Wild-kamp mot St. Louis Blues. New Jersey Devils-manager Ray Shero var én av dem. Buffalo og Nashville hadde to speidere på plass. I tillegg var også Arizona, Boston, Calgary, Edmonton, Florida, Los Angeles, Montreal, Ottawa, Pittsburgh, San Jose, Tampa Bay, Toronto, Vegas og Winnipeg oppført. Det er vanlig at lagene sender speidere på mange kamper før trade deadline, men Wild-manager Paul Fenton har fått tillatelse av Leipold til å gjøre det han mener bør gjøres, og ettersom Wild bare har vunnet én av sine ti siste kamper, er det bortimot sjokkerende om det ikke kommer en eller flere trades fra Wild den neste uka.

Fredag 8. februar: Minnesota Wild befinner seg litt i ingenmannsland. Laget ligger på sluttspillplass, enn så lenge, men er ikke godt nok til å vinne Stanley Cup. Nå er også Mikko Koivu ute med skade resten av sesongen.

Eric Staal har uttalt at han ønsker å bli værende, men 34-åringen er en god senter på rimelig lønn og utgående kontrakt, og slike spillere interessere som regel mange lag. Staal kan beskytte seg mot en trade til ti lag. Det mest sannsynlige utfallet er trolig at han forlenger med Wild, med mindre et annet lag kommer med et tilbud som er for godt til å avslå.

 

Nashville Predators
Status: Kjøper
Lønnsrom ved trade deadline: 29,1 millioner
Trades gjennomført:
* Emil Pettersson til Arizona Coyotes mot Laurent Dauphin og Adam Helewka til Nashville Predators
* Cody McLeod til Nashville Predators mot et sjuenderundevalg i 2020 til New York Rangers
* Brian Boyle til Nashville Predators mot et andrerundevalg i 2019 til New Jersey Devils
* Nicholas Baptiste er sendt fra Nashville Predators til Toronto Maple Leafs i bytte mot «future considerations», altså mer eller mindre gratis.

Lørdag 23. februar: Nashville Predators er ikke villig til å gi fra seg Eeli Tolvanen for en spiller som bare har kontrakt ut denne sesongen, melder Larry Brooks i New York Post. Han legger til at dersom Rangers ønsker Tolvanen, vil det koste dem Chris Kreider. Brooks gjentar samtidig at Nashville er interessert i Mats Zuccarello, og at det samme gjelder Calgary Flames, Pittsburgh Penguins og andre.

Torsdag 21. februar: Hvis Nashville får Matt Duchene, tror Aaron Portzline i The Athletic at Winnipeg vil gå hardt inn for å få Artemi Panarin fra Columbus. Portzline er den journalisten som kjenner Blue Jackets best. Verdt å merke seg

Klubber har henvendt seg til Rangers angående Chris Kreider, rapporterer Larry Brooks i New York Post. Han tror at Toronto Maple Leafs, Boston Bruins og Nashville Predators er interessert. Jeff Gorton vil bare trade Kreider dersom han får et tilbud det er umulig å avslå.

Nashville Predators er interessert i Mats Zuccarello, skriver Larry Brooks torsdag. Nashville har blitt koblet til Zuccarello før, men jeg fant ikke en troverdig kilde til denne koblingen da jeg jobbet med artikkelen om hvordan Zuccarello vil passe inn hos de lagene han kobles til. Derfor er ikke Nashville med i oversikten der. Men Nashville er enkelt: Zuccarello vil kunne gå inn en andrerekke med Kevin Fiala og Kyle Turris.

Mandag 18. februar: Det er nokså stille rundt Nasvhille for tiden, men det betyr ikke at manager David Poile sitter stille. Nashville hadde to speidere på plass under søndagens kamp mellom Minnesota Wild og St. Louis Blues. Og Predators trenger fortsatt å oppgradere andrerekka. Jason Zucker og Eric Staal er to Wild-spillere som vil kunne forsterke Nashville. Ellers har jo både Artemi Panarin og Mats Zuccarello blitt nevnt. Problemet med Panarin er at han vil bli veldig dyr og nesten garantert forsvinne igjen etter sesongen. Hvis prisen for ham er et førsterundevalg og enten Dante Fabbro eller Eeli Tolvanen, pluss noe attåt, kan det bli for mye for Poiles smak. Da gir det mer mening å gå for Zuccarello, som man vil ha et godt håp om å kunne beholde også etter denne sesongen.

Mandag 11. februar: David Poile har allerede vært aktiv på markedet, med tre små trades. Brian Boyle er en fin forsterkning. Veteranforwarden kan spille både senter og ving, er god i undertall og nokså målfarlig. Han er dessuten en herlig type som skal kunne bidra positivt i alle garderober.

Predators trenger nok fremdeles en topp 6-ving, etter vår mening. Wayne Simmonds er blitt nevnt. Pierre LeBrun meldte 10. februar at Predators også har interesse av Artemi Panarin.

 

St. Louis Blues
Status: Uavklart
Lønnsrom ved trade deadline: 6,1 millioner
Trades gjennomført: Ingen

Mandag 18. februar: Nå har Blues tangert klubbrekorden sin gjennom å vinne ti kamper på rad, og plutselig befinner St. Louis seg på en trygg sluttspillplass. For en utrolig sesong! Slik dette laget spiller nå for tiden, er det risikabelt av manager Doug Armstrong å gjøre noe som helst.

Fredag 8. februar: Doug Armstrong valgte for et år siden å trade Paul Stastny fordi han ikke trodde at laget var godt nok til å vinne Stanley Cup. Det vakte negative reaksjoner i spillergruppen. Denne sesongen startet katastrofalt dårlig og det kostet Mike Yeo trenerjobben, men de siste ukene har Blues vunnet og vunnet, båret framover av keeperen Jordan Binnington. Det er blitt helt tydelig at Jake Allen ikke er svaret på keeperplassen hos Blues, så Binnington er en kjærkommen, positiv overraskelse.

Spørsmålet er hva Armstrong gjør nå som laget ligger på sluttspillplass (per 8. februar). Fjoråret tilsier at han likevel vil selge spillere, men spillernes reaksjon den gang og den gode formen nå tilsier at Blues bør holde seg i ro eller forsterke.

 

Winnipeg Jets
Status: Kjøper
Lønnsrom ved trade deadline: 26,4 millioner
Trades gjennomført: Ingen

Mandag 18. februar: Pierre Dorian fra Ottawa Senators hadde et møte med Winnipeg-manager Kevin Cheveldayoff under en farmerlagskamp i Bell MTS Place søndag, melder journalist Mike McIntyre fra Winnipeg News. De to managerne møttes i Cheveldayoffs suite der. Etter møtet tilbrakte Dorion lang tid på telefonen, mens Cheveldayoff pratet med sin assistent Mark Chipman. Winnipeg sies å være interessert i både Mark Stone og Matt Duchene.

Lørdag 16. februar: Rick Carpiniello i The Athletic skriver at Winnipeg Jets og Boston Bruins er interessert i Zuccarello. Både Jets og Bruins skal også være begeistret for Hayes.

Fredag 15. februar: The Athletic melder at Ottawa-manager Pierre Dorian var i Winnipeg torsdag, samtidig som Jets hadde hans assistentmanager Larry Simmons og en annen speider til stede under Senators’ kamp i Ottawa. Dette kan selvsagt tyde på at Winnipeg er et seriøs alternativ hvis Ottawa skal trade Mark Stone eller Matt Duchene.

Torsdag 14. februar: Det ventes at Winnipeg Jets kommer til å forsterke laget før vinduet stenger. Andre klubber har ifølge Elliotte Friedman spurt om Adam Lowry og Jack Roslovic, men fått beskjed om at de ikke er tilgjengelig. Med mindre et uimotståelig tilbud skulle dukke opp, antar vi. En som derimot er tilgjengelig, er Nic Petan – en ung og lovende forward som ikke klarer å etablere seg i Jets-laget.

Onsdag 13. februar: Darren Dreger hos TSN melder at Winnipegs førsteprioritet er en ving, ikke senter. Etter suksessen med Paul Stastny forrige sesong, var det antatt at en andresenter sto øverst på listen. Ottawas Mark Stone er sannsynligvis det øverste navnet på listen til manager Kevin Cheveldayoff. Vi har ikke sett Mats Zuccarello koblet til Winnipeg, men nordmannen har gjort fem poeng på de fem siste kampene mot Jets. Han bidro med to assists for Rangers mot Winnipeg natt til onsdag 13. februar. Det er ikke utenkelig at Zuccarello også står et sted på listen til Cheveldayoff.

Fredag 8. februar: Dette er et av favorittlagene når det gjelder Stanley Cup, så her skal det kjøpes. Forrige sesong gjorde Jets suksess med å hente inn Paul Stastny. En senter står på ønskelisten nå også. Kevin Hayes er blitt nevnt. Det sies at Winnipeg også vil være kjappe på tråden til Dorian dersom Duchene eller Stone blir tilgjengelig. Wayne Simmonds nevnes også. Jets har fortsatt alle sine første- og andrerundevalg for de neste tre årene, samt spennende spillere som Kristian Vesalainen, Logan Stanley og Sami Niku i bakhånd, så det skal være mulig for Kevin Cheveldayoff å finne en dansepartner før 25. februar er over. Niku ble nevnt som en aktuell tradebetaling av Sportsnet-panelet under TV-sendingen 8. februar.

 

LAGOVERSIKT FOR PACIFIC DIVISION:

Anaheim Ducks
Status: Selger
Lønnsrom ved trade deadline: 1,2 millioner
Trades gjennomført:
* Buffalo Sabres har hentet inn Brandon Montour fra Anaheim Ducks i bytte mot Brendan Guhle og et førsterundevalg i 2019.
* Ottawa Senators gir AHL-backen Patrick Sieloff til Anaheim Ducks for forwarden Brian Gibbons.

Torsdag 21. februar: Jakob Silfverberg er enig med Anaheim Ducks om en ny kontrakt, ifølge Elliott Teaford hos lokalavisen The OC Register. Elliotte Friedman bekrefter dette ved å opplyse at det er snakk om en femårskontrakt verdt 5,25 millioner dollar per år.

Onsdag 20. februar: The Athletic skriver at Anaheim Ducks og Jakob Silfverberg i praksis er blitt enige om en femårskontrakt, men at den ikke annonseres riktig ennå. Det betyr i så fall at overgangsmarkedet én forward fattigere, noe som passer New York Rangers og andre selgende klubber bra.

Fredag 8. februar: Anaheim har allerede begynt å rive ned dette byggverket for å sette det sammen med nye brikker. Daniel Sprong og Devin Shore har kommet inn i to trades tidligere denne sesongen.

Det største spørsmålet her er om Jakub Silfverberg signerer en ny kontrakt eller ikke. Han blir tradet dersom han ikke gjør det. Anaheim har ikke råd til å slippe svensken gratis – han er UFA til sommeren. Det er flere andre spillere med UFA-statis her, men ingen andre som vil gi nevneverdig retur i en trade.

Det smarteste vil kanskje være å bruke andre manageres sult etter suksess til å kvitte seg med kontraktene til Corey Perry eller Adam Henrique, for å starte en skikkelig rebuild.

 

Arizona Coyotes
Status: Vil ikke ofre framtid
Lønnsrom ved trade deadline: 29,5 millioner
Trades gjennomført:
* Emil Pettersson til Arizona Coyotes mot Laurent Dauphin og Adam Helewka til Nashville Predators

Dette skulle bli gjennombruddsesongen for Arizona Coyotes, hvor man omsider beveget seg bort fra rebuild-fasen og over til utfordrerfasen, men skader har ruinert den planen. Skadelisten til Coyotes er lenger enn listen over backer i laget. Christian Dvorak, Antti Raanta, Michael Grabner, Jacob Chychryn, Nick Schmaltz og flere står på IR-listen (injured reserve, red.anm.).

Coyotes har likevel klart å henge bra med, men det gir lite mening å ofra framtidsprospekter for å klare å karre seg til sluttspill nå. Manager John Chayka bør heller slikke sine sår, og ta en nøye gjennomgang av klubbens medisinske apparat og fysiorutiner.

 

Calgary Flames
Status: Kjøper
Lønnsrom ved trade deadline: 6,1 millioner
Trades gjennomført: Ingen

Calgary er en av klubbene som kobles til Mats Zuccarello, og det er jo veldig spennende. Flames hentet tre høyrevinger i fjor, men verken James Neal eller Austin Czarnik har blitt så gode som man håpte. Problemet med Neal er at den kontrakten er blitt svært vanskelig å flytte på. Hvem vil overta en kontrakt på 5,75 millioner til 2023 for en 31-åring som har scoret fem mål på 52 kamper?

Flames har uansett plass til Zuccarello. Det gjenstår bare 1,4 millioner i cap hit av nordmannens kontrakt på 4,5 millioner dollar, og Flames har 6,1 tilgjengelig. Den kanadiske klubben har også verdier som vil være attraktive for Rangers, enten det er draftvalg eller unge og lovende spillere.

 

Edmonton Oilers
Status: Vil ikke ofre framtid
Lønnsrom ved trade deadline: 4,3 millioner
Trades gjennomført:
* Edmonton Oilers har tradet CamTalbot til Philadelphia Flyers i bytte mot Anthony Stolarz
* Vancouver Canucks har tradet Sam Gagner til Edmonton Oilers i bytte mot Ryan Spooner

Fredag 15. februar: Edmonton Oilers er åpen for å trade Jesse Puljujärvi, melder TSN-reporter Ryan Rishaug.

NBC melder at Philadelphia Flyers ønsker at Edmonton Oilers tar imot veterankeeperen Brian Elliott som en del av betalingen for Cam Talbot.

Fredag 8. februar: Edmonton snuste på Mats Zuccarello før Peter Chiarelli fikk sparken fra managerjobben. Nå er fokuset flyttet over til å finne en ny manager. Oilers-ledelsen har bestemt seg for å bruke god tid på dette, fordi den forstår viktigheten av å treffe med valget.

Vi skal derfor ikke forvente stor aktivitet fra Edmonton de neste tre ukene. Klubben har jo også sparket en trener denne sesongen, så det er ingen her som lenger risikerer jobben sin hvis Oilers ikke går til sluttspill.

 

Los Angeles Kings
Status: Selger
Lønnsrom ved trade deadline: 5,3 millioner
Trades gjennomført:
* Jake Muzzin til Toronto Maple Leafs mot Carl Grundström, Sean Durzi og et førsterundevalg 2019 til Los Angeles Kings

Torsdag 21. februar: Carl Hagelin er tradet fra Los Angeles Kings til Washington Capitals mot et tredjerundevalg i 2019 og et 2020-valg i sjette runde basert på betingelser. Kings beholder 50 prosent av lønna.

Fredag 8. februar: Kings ønsker å trade Ilja Kovaltsjuk, ifølge Pierre Lebrun. Han er nok ikke den eneste. Storhetstiden er over for denne spillerstallen, som er for tung og treg til å kjempe i toppen i 2019. Kings kan være villig til å dekke noe av lønnskostnadene til Kovaltsjuk.

Carl Hagelin, Nate Thompson, Tyler Toffoli og til og med Jonathan Quick er andre navn som nevnes i forbindelse med spilleroverganger.

 

San Jose Sharks
Status: Kjøper
Lønnsrom ved trade deadline: 5,3 millioner
Trades gjennomført: Detroit Red Wings har tradet Gustav Nyquist til San Jose Sharks i bytte mot et andrerundevalg 2019 og et tredjerundevalg 2020, som gjøres om til et andrerundevalg dersom Sharks går til finalen i år eller Nyquist inngår kontrakt med Sharks

Doug Wilson har samlet alle sjetongene sine og er i ferd med å skyve dem inn mot midten av bordet. Her skal absolutt alt satses på å vinne Stanley Cup. Erik Karlsson ble hentet allerede i fjor høst, hvilket betyr at ressursene er færre nå. Wilson har ikke et førsterundevalg i 2019 å tilby. Ikke i 2020 heller. Sharks har noen andrerundevalg, pluss talenter som Ryan Merkley og Jayden Halbgewachs.

Sharks har dog et meget solid lag, selv om spillet til Martin Jones i målet vekker bekymring. Etter at han holdt seg mellom 91,2 og 91,8 i redningsprosent de tre første årene, ligger han nå under 90 – nærmere bestemt på 89,9. Dette kan føre til at Wilson henter inn en rutinert keeper som kan utfordre Jones mer enn Aaron Dell klarer.

Vi tipper at Sharks ender opp med en bunn 6-forward som eneste forsterkning.

 

Vancouver Canucks
Status: Vil ikke ofre framtid
Lønnsrom ved trade deadline: 44 millioner
Trades gjennomført:
* Vancouver Canucks har fått keeperen Marek Mazanec fra New York Rangers for et 7.-rundevalg 2020
* Vancouver Canucks har tradet Sam Gagner til Edmonton Oilers i bytte mot Ryan Spooner

Fredag 8. februar: Pierre LeBrun har tidligere nevnt Andre Burakovsky som en interessant spiller for Vancouver. Det gir mening. Han er ung og har underprestert, men det antas at svensken har potensial. Vancouver har allerede mange svensker, så det vil være lett for Burakovsky å finne seg til rette her.

Manager Jim Benning har ifølge Ian MacIntyre i Sportsnet uttalt at han ikke vil trade bort draftvalg. Det gir mening – Nitten har tidligere skrevet om hvor dyktig Benning og hans team er til nettopp det å drafte spillere.

 

Vegas Golden Knights
Status: Kjøper
Lønnsrom ved trade deadline: 15,6 millioner
Trades gjennomført: Ingen

Tirsdag 12. februar: Vegas Golden Knights-manager George McPhee er komfortabel med å ikke gjøre noen trades denne måneden. Han føler at laget er solid og ønsker derfor ikke å trade bort noen derfra. Samtidig sier han til Review Journal at han vil følge med på markedet og se om noe dukker opp.

Fredag 8. februar: På imponerende vis klarte Golden Knights å løfte seg fra ekspansjonslag til tittelutfordrer allerede første sesong. Det er ingen grunn for George McPhee til å ikke satse nå også. Mark Stone kobles til Vegas, men det er uvisst om dette er fordi Stone og McPhees assistent Kelly McCrimmon kjenner hverandre fra WHL eller om det er fordi det faktisk eksisterer en reell interesse her.

NB! Lønnstaket i NHL er denne sesongen 79,5 millioner dollar. Ingen lag kan bruke mer enn dette. Lønnsrommet til et lag ved trade deadline viser hvor mye den daglige lønnskostnaden kan økes med uten å gå over lønnstaket ved sesongslutt.

 

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar