Disse to elementene ønsker Andreas Martinsen å forbedre

Andreas Martinsen. Foto: Skjermdump fra Blackhawks TV

Nordmannen har fått tøffere konkurranse i Chicago Blackhawks. Nå gjelder det å ta ut mer av det potensialet vi ser glimtvis.

Chicago Blackhawks gjorde nylig en byttehandel med Arizona Coyotes, hvor illinoisklubben sendte Nick Schmaltz til ørkenlaget i bytte mot Dylan Strome og Brendan Perlini.

Mens Strome er senter og dermed en direkte erstatter for Schmaltz, spiller Perlini ving og gjør konkurransen enda hardere for klubbens norske innslag, Andreas Martinsen.

I lagets første kamp etter traden, ble Martinsen plassert på tribunen. Basert på onsdagens trening, ser det ut til at nordmannen spiller i neste kamp. Han ble drillet sammen med Artem Anisimov og Marcus Krüger i lagets fjerdedekke.

Ønsker å skape mer
Perlini fikk plass i førsterekka, sammen med Brandon Saad og kaptein Jonathan Toews, mens Strome bekler rollen som andresenter, flankert av Patrick Kane og Alex DeBrincat. I tredjerekka drillet trener Jeremy Colliton trioen Dominik Kahun, David Kampf og John Hayden.

Hvis Blackhawks stiller med denne forward-oppsetningen i neste match, betyr det at Chris Kunitz og Alexandre Fortin blir tilskuere.

Kampen om spilletid blir tøff i ukene og månedene som kommer. Samtidig er Colliton klar på at Andreas Martinsen er en spiller han gjerne vil ha i stallen.

– Han påvirker spillet når han er i laget. Han spiller fysisk. Han forechecker. Han leser spillet bra, og har også god fart når han kommer i gang, sa Colliton til Chicago Sun-Times nylig.

Martinsen mener selv at han kan spille bedre.

– Jeg vet hva jeg kan gjøre. Det er en grunn til at jeg er her. Jeg har mer å tilby enn bare det å skøyte rundt for å takle spillere. Jeg kan nok forsøke å skape mer offensivt når vi har pucken, sa Martinsen til lokalavisen i den samme artikkelen.

28-åringen har kun én assist på 15 kamper denne sesongen.

Det er spesielt to områder han ønsker å forbedre:

– Jeg vet at jeg er sterk på pucken, men av og til gir jeg den fra meg litt for tidlig, i stedet for å stole på meg selv og holde på den til jeg kan gjøre noe med den. Jeg kan også gå mer direkte på mål. Det er to ting jeg definitivt kan forbedre, mente Martinsen.

Trenger selvtillit
Det er slikt som kommer med selvtillit. Og det er ikke alltid lett å finne, spesielt ikke når du som regel bare spiller 8-9 minutter per match. Forhåpentlig kan trener Jeremy Colliton hjelpe ham med å finne den. De to samarbeidet utmerket i Chicagos farmerlag Rockford IceHogs forrige sesong. Da gjorde Martinsen 12 mål og 28 poeng for Colliton.

Og nordmannen er trolig en av de sterkeste spillerne i hele ligaen. Klarer han å utnytte det, på de to områdene han selv trekker fram, kommer han til å gjøre seg mer bemerket framover.

Det er for øvrig to interessante nykommere Chicago har fått inn. Dylan Strome ble valgt som nummer tre i draften i 2015, bak Connor McDavid og Jack Eichel, som begge er NHL-stjerner i dag. Strome har ennå ikke etablert seg ordentlig i ligaen, og det spørs om han klarer å kompensere for manglende fart på dette nivået, men potensialet er enormt. 21-åringen gjorde både mål og assist i sin første kamp for Chicago.

Perlini er også et høyt draftvalg. Han gikk som nummer tolv i 2014. 22-åringen nettet 17 ganger for Arizona forrige sesong, men har bare to mål nå.

Blackhawks har altså fått inn to unge spillere med et høyt potensial de foreløpig ikke har fått ut. Prisen for dette var som nevnt Schmaltz, som er mer etablert, til tross for at han bare er 22 år gammel. Schmaltz, som ble draftet åtte plasser bak Perlini i 2014, leverte 21 mål og 51 poeng forrige sesong. I likhet med to som gikk motsatt vei, har også Schmaltz prestert under forventning denne sesongen.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar