Disse to U20-spillerne kan bli aktuelle for A-VM

Mathias Emilio Pettersen og Samuel Solem imponerte under U20-VM. Foto: YouTube/Brynas.se/denverpioneers.com

Samuel Solem og Mathias Emilio Pettersen utmerket seg under U20-VM i Tyskland. Begge er gode nok til at Petter Thoresen bør kikke på dem, mener U20-landslagstrener Anders Gjøse.

Solem og Pettersen gjorde seks poeng hver under mesterskapet i Füssen, der Norge endte på tredjeplass med åtte poeng etter fem kamper. Solem scoret fire mål og ble norsk toppscorer, mens Pettersen gjorde sine seks poeng på ´én kamp mindre og endte med best poengsnitt per match.

Både Ole Eskild Dahlstrøm og Mats Zuccarello har den siste tiden tatt til orde for at Pettersen får prøve seg på A-landslaget så fort sjansen byr seg. Ettersom han til daglig spiller collegehockey i USA, for Denver Pioneers, er det ikke sikkert at det vil skje før det norske landslaget starter oppkjøringen til VM i Bratislava.

– Hva kommer du til å si til A-landslagstrener Petter Thoresen om Mathias Emilio Pettersen etter mesterskapet i Füssen, U-landslagstrener Anders Gjøse?

– At det selvfølgelig er interessant å se ham. Han spiller på veldig høy risiko, da. Hvis vi skal ta det på et språk som mange forstår, er han i så måte fortsatt en juniorspiller i tilnærmingen. Samtidig har han en hockeyforståelse som gjør at han sannsynligvis vil bruke veldig kort tid på å tilpasse seg. Han har forståelsen og ferdighetene til det. Jeg tror at det er nyttig å se ham i den settingen. Så får Petter og Sjur Robert Nilsen avgjøre om det er rom for å gjøre det inn mot VM nå, eller hva de velger å gjøre. Men det er interessant å se ham.

– Det er ingen selvfølge at han bør få plass, med andre ord?

– Han er ikke en fjerderekkespiller som skal utpå og drepe tid og takle, han må være i posisjon til å få spille med puck, svarer Gjøse, som dermed insinuerer at Pettersen bør vurderes som en topp 6-forward for å være aktuell.

Gjøse er assistenttrener for Sparta i Get-ligaen og kjenner jo nivået der godt. Derfor føles det naturlig å spørre Gjøse om han kan sammenligne Pettersens skudd og teknikk med nivået i Get-ligaen.

– Det er vanskelig å sammenligne, synes jeg. Styrken hans er smartness og det at han skyter på andre tidspunkt enn mange andre. Han er mer bevisst i hvor han skyter og hvorfor han skyter, og hvilke bevegelser han gjør på isen. Der ligger han foran mange andre. Han må fortsatt jobbe med tyngden i skuddet. Han har et raskt og overraskende avtrekk på skuddet, men han kan få et enda hardere skudd.

– Samuel Solem spiller på høyt nivå i Sverige. Bør han være interessant for A-landslaget?

– Ja. Vi har jo U25 også nå. Jeg synes han har tatt enda et steg i år. Han har kanskje en enda kortere vei, med tanke på sin spillertype, enn de mer offensive spillerne. Selv om Samuel også er spennende i det offensive spillet, har han en enorm styrke i skøytegåingen, fysikk og kapasitet. Han kan ha en kortere vei enn andre på grunn av det. Han kan komme inn i en litt annen rolle enn der du kanskje ønsker å ha ham til slutt.

– Hvor sannsynlig er det at Solem og/eller Pettersen spiller A-VM for seniorer i Bratislava?

– Jeg er ikke sikker på at verken Solem eller Emilio får muligheten nå. Og det tenker jeg også vil være greit. Det kommer når de er klare for det. Men det er alltid interessant å teste, for å se. Det handler om hvilken rolle man kan få. Og så handler det om å spille folk gode. Det er ikke gitt at man kan gå rett fra juniorhockey til å klare å spille det offensive spillet på seniornivå. Men at Emilio ikke kommer til å bruke lang tid når han først får muligheten, det er jeg sikker på.

 

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar