Doughty runder én milliard kroner i lønn

Stjernebacken til Los Angeles Kings vil ha tjent over 1,1 milliarder kroner når karrieren hans er over.

NEW YORK (Nitten.no): Sportsnet melder at Los Angeles Kings og Drew Dougthy er blitt enige om en åtteårskontrakt verdt snaut elleve millioner dollar. Kontrakten kan først signeres søndag 1. juli, når den 28 år gamle backen har under ett år igjen av sin nåværende avtale.

Doughty har ifølge Capfriendly.com en lønn på 7,6 millioner dollar idet han går inn i det siste året av avtalen han signerte 30. september 2011. Den kontrakten var på åtte år og totalt 56 millioner dollar, altså i gjennomsnitt 7,0 millioner per sesong.

Den nye avtalen gir ham rundt 88 millioner dollar eller drøyt 700 millioner norske kroner. Totalt i karrieren vil Drew Doughty ha tjent om lag 1,17 milliarder kroner når han fullfører åtteårsavtalen som signeres 1. juli.

– Drew Doughty er en av de beste backene i verden og vi er åpenbart glade for å ha kommet dit hvor han binder seg til Kings på lang sikt, sier manager Rob Blake i en pressemelding.

– Dette er fantastiske nyheter for klubben vår og for fansen, og vi vil kommentere ytterligere så snart kontrakten er signert og formelt kan annonseres.

Doughty gjorde 60 poeng for Los Angeles Kings forrige sesong. Han ble kåret til NHLs beste back i 2016.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar