Dr. Jekyll og Mr. Stjernen

Bengt-Åke Gustafsson. Foto: Roy Kvatningen / Nitten.no

Stjernen har slått både Stavanger Oilers og Storhamar denne sesongen. Det er det positive. Resten er ganske negativt, for å være ærlig.

MANGLERUD (Nitten.no): Sluttresultatet ble 5-3 i favør Manglerud Star søndag, da Stjernen var innom «Garasjen» deres i Oslo.

Det var et ekstremt flatterende resultat. Stjernen fortjente på ingen måte å tape med to mål. Nei, nei, nei. Stjernen fortjente å tape med fem mål. Eller mer.

Fredrikstadlaget leverte en grusom kamp, rett og slett. Spillerne så ut til å allerede ha gått ut i landslagspause.

– Vi skal ha en tøff treningsuke her nå. Det blir fire dager uten puck, sa Bengt-Åke Gustafsson til Nitten.no etter kampen.

Den svenske treneren overdrev muligens, men det var ingen tvil om at Stjernen-spillerne skulle trenes hardt denne uka.

Hvorfor ikke? Det er ikke akkurat sånn at spillerne kan banke på døra hans, med utskrifter av sesongens statistikk i hånden, og forsøke å fortelle Gustafsson at de fortjener noen fridager på grunn av resultatene denne sesongen.

Jo, da, Stjernen har slått både Stavanger Oilers og Storhamar. Lillehammer også, faktisk. Men Stjernen har også tapt 2-7 for Manglerud Star, 1-8 for Vålerenga og 4-9 for Lillehammer. Og søndagens match mot Lillehammer, kunne lett ha vært i kategorien femmålstap, den også.

Må spille som et lag
Stjernen befinner seg på sjuendeplass i Get-ligaen, uten reell mulighet til å bevege seg oppover. Det er allerede elleve poeng opp til femteplassen, som Frisk sitter på. Det er bare to poeng ned til Manglerud Star og fire ned til bunnplasserte Ringerike Panthers.

– Skal vi ta det negative først, og se på hva vi må gjøre bedre, er det de personlige feilene vi gjør. På en måte føles det som at vi iblant er der, men ikke vil jobbe og slite. Det positive er at når vi gjør det, kan vi slå alle lag. Vi har sett denne sesongen at når alle jobber og sliter, og vi spiller enkelt, så kan vi slå alle lagene. Iblant vil vi litt for mye og blir ego, for å si det sånn. Da blir vi straffet, konstaterte Bengt-Åke Gustafsson.

Selv da Nitten.no spurte om hva som er styrken i Stjernen-laget, slet den meritterte treneren med å komme med et langt, positivt svar.

– Vi er jo et lag, da. Vi mangler kanskje den store spissen. Det vil være et drømmescenario å få inn en sånn spiller. Samtidig har vi et bra lag. I det store og hele jobber vi bra, men dessverre blir vi straffet av de andre lags toppspillere. Vi trenger en skikkelig målscorer. Det savner vi. Hvis vi ser på de andre lagene, har de importer som virkelig leverer i hver eneste kamp.

Det er faktisk ikke så lett å finne mange positive sider ved Stjernen akkurat nå. Hampus Gustafsson har innfridd etter overgangen fra Storhamar, med 19 poeng på 18 kamper – inkludert ni mål – men han er hele ti poeng foran nummer to i lagets interne poengliga, Antti Kauppila.

Dårligst på flere fronter
Ser vi på overtallsspill, er Stjernen dårligst i Get-ligaen med sine 14,3 prosent. Trøsten er heller ikke å finne i undertallsspillet. Der er Stjernen også dårligst i Get-ligaen, her med 72,2 prosent.

Hva med keeperne? Jo, de har vist solidaritet. Hvis vi ser på de 16 keeperne i Get-ligaen som har spilt minst 200 minutter, altså mer enn tre kamper, er keeperduoen til Stjernen henholdsvis nummer 14 og 16 i redningsprosent (ifølge hockeylive.no).

Sander Berg har i løpet av 630,57 minutter stanset 86,7 prosent av skuddene imot, mens Tommy Johansen har en redningsprosent på 85,1 etter 428,09 minutters spill.

I baklengsmål per kamp, er Stjernen-duoen nummer 13 og 16 blant disse 16 keeperne. Berg har 3,53 mål imot per kamp og Johansen 4,79.

En målscorer alene vil ikke rette på alt dette.

Kanskje landslagspausen kan gjøre underverker?

 

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar