Drømmestart for Mathias Emilio Pettersen i Denver

Mathias Emilio Pettersen i aksjon for skolelaget. Foto: Carol MacKay / Denverpioneers.com

Mathias Emilio Pettersen ble kåret til ukens utespiller i sin amerikanske collegeliga. 18-åringen forteller til Nitten.no at livet ikke kunne vært så mye bedre enn det er akkurat nå.

Denver Pioneers åpnet sesongen med en 4-1-seier mot Air Force 12. oktober og fulgte opp med en 6-0-seier mot Alabama-Huntsville dagen etter. Mathias Emilio Pettersen gjorde ett mål og tre assists i de to kampene.

Innsatsen ble belønnet med utmerkelsen «Ukens rookie» i National Collegiate Hockey Conference (NCHC), som er den ligaen hvor Denver Pioneers hører hjemme, under NCAA-paraplyen.

Det er en drømmestart, spesielt om man sammenligner med sesongstarten i fjor, hvor oslogutten bare gjorde to poeng på sine ni første kamper for Muskegon Lumberjacks i USHL.

– Det er deilig å få en god start, sier Pettersen til Nitten.no.

– Livet kunne ikke vært så mye bedre akkurat nå, legger han til.

Denver Pioneers stiller med et nesten helt nytt lag denne sesongen. I 2017/18 var Jim Montgomery trener og spillere som Henrik Borgström, Troy Terry, Dylan Gambrell dro lasset offensivt. Nå er Montgomery hentet til Dallas Stars i NHL, mens de tre collegestjernene også har startet sine profesjonelle hockeykarrierer.

– Laget virker veldig bra så langt, med tanke på at vi mistet så mange spillere fra i fjor og er et så ungt lag nå. Vi er elleve «freshmen» (førsteårsstudenter, red.anm.). Det er en stor del av laget, men vi har klart å ta steget, sier Pettersen.

– Betyr dette at du har fått en større rolle i laget enn du kanskje så for deg da du sa ja til Denver?

– Ja, eller, det er vel en rolle jeg har forventet i ganske lang tid nå. Jeg har omfavnet den og har ikke lyst til å kaste bort en eneste kamp denne sesongen. Jeg jobber så hardt jeg kan på trening hver dag.

Manglerudgutten bestemte seg for å spille for universitetet i Denver for flere år siden. Pioneers kunne tilby collegenivåets kanskje beste trener, i form av Jim Montgomery. Noen uker før Pettersen skulle begynne på skolen, ble Montgomery hentet til Dallas Stars.

– Vurderte du å spille et annet sted da du så det?

– Det fikk meg definitivt til å tenke meg litt om. Jeg hadde et par muligheter da det skjedde, men jeg har alltid hatt god tro på trener David Carle og jeg visste at jeg ville få trygghet med ham, og at han også er en god trener.

David Carle. Foto: Denverpioneers.com

David Carle er lillebroren til den tidligere NHL-backen Matt Carle, som spilte over 700 kamper i verdens beste liga, blant annet for Philadelphia Flyers og Tampa Bay Lightning. David Carle ble selv draftet av Tampa Bay Lightning i 2008, selv om det allerede da var åpenbart at han måtte legge opp på grunn av en hjertesykdom. Denver-treneren er bare 28 år gammel. Han er – og du blir neppe sjokkert nå – den yngste treneren i NCHC denne sesongen.

– Hva er førsteinntrykket av ham?

– Førsteinntrykket er veldig bra. Han er en ung trener, men det har han ikke vist i det hele tatt. Han har gode rutiner i treningshverdagen. Man merker at det er mer profesjonelt her enn jeg har opplevd tidligere.

Pettersen ble draftet av Calgary Flames i sommer, og forteller at den kanadiske NHL-klubben følger ham ordentlig godt opp. Ettersom han spiller collegehockey, som er nøye med sin amatørstatus, hadde han ikke lov til å delta på Calgarys treningsleir før sesongstart. I stedet trente han i Denver.

– Jeg har kontakt med Calgary ukentlig. De kontakter meg over helgen hver uke og gir meg feedback. Det er bare kult, forteller manglerudgutten.

University of Denver er et privat universitet som ble grunnlagt i 1864. Listen over tidligere studenter inkluderer tidligere forsvarsminister Condoleezza Rice, tidligere landbruksminister Ed Schafer, kunstløp-verdensmesteren Michelle Kwan og NBA-treneren Gregg Popovich.

Universitetet ligger i Denver by, i idylliske omgivelser, og har nesten 12.000 studenter. Mathias Emilio Pettersen studerer business major.

– Det er en ganske krevende hverdag, men jeg trives veldig bra. Lagkameratene og klassekameratene er veldig bra, konstaterer Pettersen fornøyd.

Hverdagene hans innebærer undervisning fra 8 til 12, deretter trening fra 12 til 16, og så er det undervisning igjen fram til 18. Deretter er det «study hall», altså egenstudier.

Og i helgene er det kamper.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Weekend got us like 🤘🏻

Et innlegg delt av Mathias Emilio Pettersen (@emiliopettersen)

Skolens hockeylag, som har sendt rundt 75 spillere til NHL, spiller sine kamper i Magness Arena, som tar 6000 tilskuere og ofte er fullsatt under kampene til Pioneers.

– Man spiller jo for skolen, for logoen, og det merker man, forteller Pettersen.

Han forteller at det gir et litt uvant forhold til tilskuerne.

– Du møter dem jo i klasserommet dagen etter. Det er bare kult. Det er litt nytt for meg, men for folk her er det helt normalt. Det er jo litt sånn high school-aktig, men mye større.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar