– Du kan lære masse av å se kamper fra tribunen

Alexander Reichenberg har gjort ti poeng på fem kamper i Get-ligaen denne sesongen. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Alexander Reichenbergs karriere var i fare, og kneet blir aldri det samme som før, men nå pøser han inn poeng for Lillehammer og er godt i rute for å nå sesongens mål.

Lillehammer har vunnet fire kamper på rad før søndagens match mot Stjernen i Fredrikstad. En av de årsakene til dette er Alexander Reichenberg – som gjorde comeback etter sin alvorlige korsbåndskade 3. november.

26-åringen har bidratt med to mål og åtte assists.

– Jeg hadde aldri forventet det etter en sånn skade, å snitte to poeng per match, sier Alexander Reichenberg til Nitten.no.

Han forsøker fremdeles å holde byttene på isen korte, ettersom kampformen fysisk sett ennå ikke er helt på topp, selv om poengproduksjonen tyder på noe annet.

Må akseptere litt smerte
Selv er Reichenberg først og fremst glad for å være tilbake som ishockeyspiller. I tredje periode av sesongens siste match for Sparta Praha i mars, pådro han seg en alvorlig kneskade.

– Jeg røk menisken og korsbåndet rett av, så de måtte gå inn i hamstringen bak og ta ut masse for å lage et nytt korsbånd til meg, forteller Reichenberg.

– Hvordan føles kneet nå?

– Det føles helt ålreit. Jeg kjenner at det er noe som er gjort i kneet mitt, men jeg har trent det opp såpass bra at jeg kom tilbake to måneder før det tidsestimatet legene ga. Jeg har gått inn for det og virkelig gjort en god jobb. Muskulært er det vel kanskje bedre enn før rundt kneet, ettersom jeg har lagt ned så mye tid på det, men jeg kjenner jo, når jeg vrir og vender på det, at det er noe nytt der. Jeg gjør det.

– Var karrieren i fare?

– Det er mange som har slitt med å komme tilbake fra en sånn skade. Du må nesten akseptere at du kjenner litt smerte fra tid til annen, eller at du kjenner noen skruer. Man må bare innstille seg på det. Hvis du tenker på at det gjør vondt i kneet hele tiden, går det ikke an å spille. Da kommer du aldri ut av den bobla.

– Er dette noe som kommer til å være plagsomt for deg etter karrieren?

– Det gjenstår å se. Man vet aldri. Man kan jo få et par smeller til også. Man får bare leve i nuet. Det kan hende at det kommer en supertakling til, hvor alt ryker. Man må gå inn i det med et åpent sinn.

Alexander Reichenberg imponerer i Lillehammer. Foto: Geir Olsen / NTB scanpipx

Vil utenlands igjen
Sparta Praha ønsket å beholde Reichenberg, men han var avventende. Det var svært få i den tsjekkiske klubben som snakket engelsk og den treneren som hentet ham til Praha, fikk sparken like etter at nordmannen kom til byen. Bare i løpet av forrige sesong, var det fire trenere innom.

Til slutt valgte han derfor å reise tilbake til Norge. Det betyr ikke at ambisjonene om å spille klubbhockey utenlands, er skrinlagt.

– Litt av grunnen til at jeg kom hjem, er at jeg måtte ha et sted å trene igjen og komme i form igjen, forteller Reichenberg.

Målet hans er å spille seg inn i den norske VM-troppen og vise seg fram for europeiske klubber under VM i Bratislava.

Reichenberg føler ikke at skaden bare har fått negative konsekvenser.

– Noen ganger kan det være greit å få en sånn skade også, for å sette seg et mål og bare trene, trene og trene. Kanskje du blir enda bedre. Du kan lære masse av å se kamper fra tribunen, iallfall for min del her, for å se hvordan laget spiller, hvordan folk tenker. Det ser du mye bedre ovenfra enn det nede. Du kan lære masse. Det er vanskelig å se ting der nede på isen innimellom. Det går jo fort, sier 26-åringen til Nitten.no.

Hør Alexander Reichenberg i podkasten Tribunesliterne her:

I comebacket ble Alexander Reichenberg satt i rekke med Stian Kaltrud Nystuen og Austin Cangelosi. Denne trioen gjorde alle tre målene foran drøyt 9000 tilskuere i 3-2-seieren mot Storhamar i Hockey Classic-matchen i Håkons Hall.

Splittet trio
Likevel ble trioen splittet i neste kamp, mot Manglerud Star. Der spilte Reichenberg sammen med Joey Benik og Parker Bowles.

– Jacob Noer ble skadet, så da flyttet de meg opp som senter der. Da kunne de ta inn Cangelosi som senter, for han er egentlig senter, han også. Da er vi fire sentere, i stedet for å bruke en ving som senter som ikke et vant til den rollen. Derfor er det mer naturlig å flytte opp meg. Det er jo litt surt også, siden vi scora alle tre målene i Storhamar-matchen, men Benik gjorde jo hat trick mot Manglerud Star, så det fungerte, det også.

– Hvor bra er dette Lillehammer-laget?

– Jeg synes det blir bedre og bedre. Jeg kom jo inn ganske seint, så det var jo et spørsmål om hvor man skulle plassere meg i et lag som allerede var på vei oppover. De må jo ta en ut av laget også, og det er surt for han som ikke får spille. Jeg føler at alle aksepterer sin rolle per dags dato og det viser vi jo også, i og med at vi vinner mye matcher. Jeg føler at vi er på vei til å få til noe bra her og det er det kult å være med på. Det er det man vil som hockeyspiller; å kjempe om topplasseringer. Det er utrolig gøy om dagen!

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar