Dustin Byfuglien «leker med dukker»

Dustin Byfuglien behandler motspillerne som dukker. Foto: Skjermdump fra NBCSN.
Dustin Byfuglien behandler motspillerne som dukker. Foto: Skjermdump fra NBCSN.

Uten at han trenger å si et ord, er norskættede Dustin Byfuglien sannsynligvis den morsomste spilleren i NHL.

NEW YORK (Nettavisen): Vi i Nitten.no ønsker å by på dybdeartikler om ishockey og føler at vi er godt i gang med det arbeidet med artikler om hvilken trenertype Stavanger Oilers kan vente seg i Todd Bjorkstrand, Ringerike Panthers’ ferd mot Get-ligaen, ventetiden i Narvik sett fra  innsiden, hvor undervurdert sesongen til Mats Zuccarello er, hvorfor Vegas Golden Knights er blitt en suksess, hvordan NHL er i ferd med å endres og hvordan livet som NHL-speider er.

Av og til trenger vi bare en pustepause.

Av og til trenger vi litt Dustin Byfuglien. Winnipeg Jets-backen har utmerket seg med fem mål og 15 poeng i årets sluttspill, men han har også rukket å vise fram sin rå fysiske styrke.

Slik gikk det da den 100 kilo tunge og 193 centimeter høye Vegas-spilleren Alex Tuch forsøkte å takle ham:

Ryan Reaves er kjent som den tøffeste motstanderen i hele NHL når det kommer til slåssing. Reaves veier 100 kilo og er sterk nok til å gjøre dette med storvokste Blake Wheeler:

Han prøvde også å senke Dustin Byfuglien med en knallhard takling:

Dette var for øvrig ikke et éngangsprosjekt fra Reaves side. Vi tror at han nå har lært at 195 centimeter høye og 117 kilo tunge Dustin Byfuglien er vanskelig å flytte på:

Det ser ikke bedre ut når det er Byfuglien selv som setter inn taklingen:

Under et av oppgjørene mot Nashville Predators i andre runde, bisto Byfuglien som assistentdommer og ryddet opp under en tallrik spillerkonfrontasjon:

Og natt til 17. mai var det igjen fysisk krangling mellom lagene, noe Byfuglien tydeligvis anså som unødvendig:


Når det ikke er motspillere i nærheten, benytter han sjansen til å danse litt:

Det er ikke rart vi elsker Dustin Byfuglien? Begeistringen blir ikke mindre av at 33-åringen, som spiller med draktnummer 33, har tippoldeforeldre fra Geilo og Norge.

– Dustin er stolt av sin norske bakgrunn, uttalte hans mor Cheryl Byfuglien til VG Nett i 2010.

Hun er kvart norsk. Faren hans er afroamerikaner og heter Ricky Spencer. Han spilte fotball og baseball for St. Cloud State. Det var imidlertid mamma Cheryl som oppdro Dustin alene.

Hun jobbet som truckfører og måtte være kreative for å hjelpe sønnen med å satse på en så dyr sport som ishockey. Cheryl fikk i stand en avtale med den lokale sportsbutikken om å leie skøyter, slik at hun slapp å kjøpe nye hver gang han vokste fra et par. Vi har jo nå sett hvor storvokst han er, så dette sparte nok mamma Cheryl mye penger på.

De som kjenner Dustin Byfuglien, beskriver ham som en «myk teddybjørn» utenfor isen, skriver The Athletic. Trener Paul Maurice insisterer til og med på at Byfuglien holder igjen i taklinger fordi han vet hvor ille det kan gå dersom han går inn med full styrke.

Spillere i Minnesota Wild fortalte til journalist Michael Russo i The Athletic etter deres møter i første sluttspillrunde at Byfuglien ofte er så hensynsfull at han sier ifra hvis han kommer inn med en takling. «På din høyre side, på din høyre side» eller «Jeg kommer, jeg kommer» eller «Løft hodet!» var noen av advarslene de fikk høre fra Winnipeg-backen.

Her ser vi enda ett eksempel på hvor vondt det kan være å møte Byfuglien:

Men agenten hans, Ben Hankinson, fraråder motspillere å gjøre Byfuglien sint.

– I sluttspillet går intensiteten opp et hakk, uten tvil, sier Hankinson.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar