– Edmonton Oilers interessert i Mats Zuccarello

Mats Zuccarello i aksjon for New York Rangers. Foto: Danny Wild / Reuters / NTB scanpix
Mats Zuccarello i aksjon for New York Rangers. Foto: Danny Wild / Reuters / NTB scanpix

Wayne Gretzkys gamle klubb har vært i kontakt med New York Rangers om Mats Zuccarello, melder anerkjent reporter.

Elliotte Friedman i Sportsnet er blant en håndfull journalister rundt NHL som har et meget godt kontaktnett og dermed sitter på en fyldig oversikt over hva som foregår i de 31 klubbene.

Nå rapporterer han at Edmonton Oilers har vært i kontakt med New York Rangers for å forhøre seg om hva det vil koste å få Mats Zuccarello over grensen fra USA til Canada.

«Nå som hesten deres, Oscar Klefbom, nærmer seg comeback fra skade, leter Oilers overalt etter hjelp på løpersiden. De foretrekker å ikke gi fra seg noen store, unge eiendeler for en leiesoldat. Det høres ut til at de har sjekket situasjonen til Mats Zuccarello, som har funnet formen igjen og hadde tre assists da Rangers vant 6/2 mot Carolina tirsdag», skriver Friedman.

Edmonton har superstjernen Connor McDavid i stallen – en spiller mange mener er verdens aller beste. Han har scoret 28 mål og gjort 69 poeng på 45 kamper for Oilers denne sesongen.

Bak McDavid er det imidlertid tynt på forwardsiden. Tyskeren Leon Draisaitl er god – han har 55 poeng – og Ryan Nugent-Hopkins er blitt en meget god andresenter, men ellers er det ingen andre forwards i laget som har tosifret antall mål og tosifret antall assists.

Mats Zuccarellos kontrakt med Rangers går ut 1. juli og det er ventet at broadwaylaget kommer til å trade ham bort før overgangsvinduet stenger 25. februar klokken 21.00 (norsk tid).

At Edmonton har undersøkt hva Zuccarello vil koste, betyr ikke at klubbene blir enige om en pris.

«Forrige sesong tradet Rangers bort Michael Grabner for et talent og et andrerundevalg, det er trolig rundt der klubben ønsker å ende prismessig for Norges fineste», skriver Elliotte Friedman.

Han spekulerer i om den unge finnen Jesse Puljujärvi kan bli tradet fra Edmonton Oilers. Han ble regnet som et eksepsjonelt stort talent, men har ikke slått skikkelig igjennom i NHL ennå.

«Det er noen i Edmonton som ønsker å vinne nå og ser at han har verdi på markedet, mens andre ser en spiller som trenger tålmodighet for å utvikle seg ferdig», forteller Sportsnet-journalisten.

Edmonton Oilers ligger i skrivende stund (natt til torsdag) to poeng utenfor sluttspillplass.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

1 Reply to “– Edmonton Oilers interessert i Mats Zuccarello”

  1. Selv om det ville vært gøy å se ham sammen med McDavid (ingen garanti for at de spiller sammen, men heller ikke så mange gode spillere å utkonkurrere) så håper jeg virkelig at han havner i en bedre klubb enn Edmonton.
    Han fortjener en reell mulighet til å vinne Stanley Cup.
    Om han ender der, bør han vel spille ut sesongen og finne seg en ny igjen som free-agent til sommeren.

Legg igjen en kommentar