Eksklusivt intervju med Dallas-manager Jim Nill om Mats Zuccarello

Mats Zuccarello. Foto: Jon Durr / USA Today Sports / NTB scanpix

Etter det Nitten erfarer, hadde hele 11 klubber i NHL følere ute etter Mats Zuccarello. Dallas Stars-manager Jim Nill forteller Nitten.no hvorfor han er så glad for at Stars vant kampen om å få nordmannen fra New York Rangers.

Nitten.no får en eksklusiv prat med Dallas Stars-manager Jim Nill bare en drøy time etter at overgangsvinduet i NHL har stengt. Til tross for at Mats Zuccarello pådro seg brudd i armen i sin debutkamp, etter at han hadde rukket å imponere med en nydelig målgivende pasning og en scoring, valgte Nill å forholde seg rolig i det NHL-managerne satte inn sine sluttspurter på overgangsmarkedet.

Nill tror at Zuccarello kan være tilbake i løpet av fire uker. Bruddet er rent og 31-åringen skal under kniven tirsdag. I beste fall får han med seg de sju siste grunnseriekampene til Dallas. I verste fall må han vente til sluttspillet starter og håpe at hans nye lagkamerater sikrer en plass der uten hans hjelp.

Dallas-manageren forteller at det er ni år siden han først fikk øynene opp for Mats Zuccarello.

– Jeg har fulgt Zuccarello siden jeg jobbet i Detroit. Jeg husker at vi forsøkte å signere ham etter de olympiske lekene i 2010, men han endte opp i Rangers. Jeg har kjent til Mats i lang tid. Jeg har sett ham spille i NHL i mange år nå og han er en veldig god spiller, sier Nill til Nitten.no.

– Han spiller hockey på den rette måten. Han spiller med hjertet og har fenomenale ferdigheter i tillegg, legger Stars-sjefen til.

60-åringen var ansatt i Detroit Red Wings i forskjellige roller, blant annet som speidersjef og manager for farmerlaget, fra 1994 til han ble ansatt av Dallas Stars i 2013. Nill vant Stanley Cup fire ganger som en del av staben til Detroit.

– Hvor mye vekt legger du på en spillers personlighet utenfor isen når du gjør en trade som dette?

– Det er veldig viktig. For å ha et vinnerlag, en vinnende organisasjon, er hvordan en spiller oppfører seg og behandler medspillerne i garderoben like viktig som det som skjer utpå isen. Og jeg vet at Mats er god på begge områdene. Han er en ledertype i garderoben og en ledertype på isen, og det er vanskelig å finne slike spillere. Det er derfor slike spillere er spesielle.

– I debutkampen startet Zuccarello sammen med Jamie Benn, men etter at Benn forlot kampen på grunn av skade, ble Zuccarello satt sammen med Tyler Seguin og Alexander Radulov. Har dere en bestemt formening om hvordan dere vil bruke Zuccarello når han blir frisk igjen?

– Det fine med Mats, når du er en god spiller, så medfører det større fleksibilitet. Dessverre ble Jamie Benn skadd, så trenerne måtte sette ham sammen med Tyler Seguin og Alexander Radulov, men de så ut til å finne tonen umiddelbart. Mats og Radulov spiller ganske likt. De er veldig sterke i forecheckingen, får tak i pucken, og er veldig kompetitive. Det ble en veldig effektiv rekke. Jeg vet at treneren liker denne rekkekombinasjonen, men når både Mats og Benn er friske igjen, tror jeg at han vil ta en kikk på det igjen. Det gir oss alternativer med to rekker, som er veldig viktig.

Zuccarello har vært høyt verdsatt i New York Rangers i en årrekke, men det virker innimellom som om journalister på vestkysten og i Canada ikke er like oppmerksomme på ferdighetene hans. Nitten spør derfor Nill om han opplever det som at man i vest fortsatt undervurderer nordmannen.

– Det kan hende at journalistene gjør det, men jeg vet at Mats er svært respektert blant hockeyfolk. Det er derfor vi gjorde denne traden. Det er også derfor jeg ville gjøre den noen dager før deadline, for jeg vet at det var mange lag som var ute etter ham. Vi betalte en god pris for å få ham og det gjorde vi fordi jeg vet hvor spesiell han er som spiller og hva han kan bidra med i laget vårt.

– Både da jeg snakket med ham etter overgangen og i debutkampen så han veldig glad ut for å være i Dallas. Stemmer dette med ditt inntrykk?

– Jeg er enig. Han så veldig fornøyd ut. Jeg tror at de siste seks-sju ukene i New York var vanskelige for ham. Han visste at han ikke kom til å inngå ny kontrakt der. Han har vært en Ranger hele karrieren og det er ikke lett å dra derfra da. Han har mange venner der og var en publikumsfavoritt. Det er vanskelig når du ikke vet hvilken kamp som blir din siste. Nå som han har lukket den døra og reist videre, tror jeg at han kan senke skuldrene. Her i Dallas får han spille med folk som Seguin, Radulov, John Klingberg, Miro Heiskanen. Jeg tror at han så på ferdighetsnivået her og ble begeistret.

– Dette har vært veldig travle dager for deg, men har du fått mulighet til å se intervjuet der Henrik Lundqvist reagerer så emosjonelt på spørsmålet om hva Zuccarello har betydd for ham og for Rangers?

– Ja, jeg har det. Jeg så det i går. Jeg dro til flyplassen for å hente Mats i går. Vi fløy ham inn til Dallas for å la legene kikke på skaden hans. Jeg fortalte Mats om det intervjuet. Han svarte at andre hadde fortalte ham om det, men han hadde ikke rukket å se det ennå selv. Men det viser det spesielle forholdet Mats og Henrik har, og det viser hvilke fine mennesker de begge er, sier Dallas-manager Jim Nill til Nitten.no.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar