Emil Martinsen Lilleberg er kåret til Årets rookie i Get-ligaen

Emil Martinsen Lilleberg. Foto: Get.

Den unge Sparta-backen har imponert i Get-ligaen denne sesongen.

Til tross for at Emil Martinsen Lilleberg ikke fylte 18 år før i februar, har han spilt fast på Sjur Robert Nilsens lag i Sparta hele sesongen 2018/19. Den utfordringen har han taklet – ofte bokstavelig talt taklet – på imponerende maner.

Da Sparta møtte topplaget Stavanger Oilers i første runde av sluttspillet, lot Emil Martinsen Lilleberg ut til å vokse ytterligere. Han brukte fysikken sin klokt i løpet av den intense matchserien som Oilers til slutt kom seirende ut av.

Det er sjelden så unge spillere markerer seg så tydelig i Get-ligaen, og det faktum at han spiller back – en posisjon der rutine ofte er en nøkkelingrediens – gjør innsatsen enda mer imponerende.

Nå er han kåret til Get Rookie of the Year.

– Det er selvfølgelig uventet. Det er en stor ære, sier Martinsen Lilleberg til Nitten.no.

– At jeg vinner den utmerkelsen, betyr jo at noen setter pris på den jobben jeg har gjort, legger han til.

De gode prestasjonene har ført til at han har fått bra matching det siste året. I tillegg til 37 serie- og seks sluttspillkamper med Sparta, har Lilleberg spilt fem matcher for U18-landslaget og fire for U20-landslaget. I U20-VM i vinter noterte han seg også for tre assists.

– Hvor fornøyd er du med utviklingen din selv?

– Jeg er fornøyd. Jeg fikk ganske mye spilletid i sluttspillet også. De er flinke til å satse på de yngre og jeg er takknemlig for det.

– Hva er du mest fornøyd med og hva er det du ønsker å bli bedre på?

– Det jeg er best på, er å spille fysisk og ikke ha respekt for motstanderne, men bare tute og kjøre. Det jeg jobber med nå, er skudd og mer skøyteteknikk.

Også i NHL-kretser er Emil Martinsen Lilleberg blitt lagt merke til. Sparta-backen er på listen over de 135 beste europeiske utespillerne som er tilgjengelige for NHL-draften i år, som skal holdes i Vancouver 21. og 22. juni. Han er den eneste norske spilleren på lista til NHLs Central Scouting.

Nå for tiden er han involvert med U25-landslaget.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar