Emilio Pettersen får ros av treneren til Dallas Stars

Mathias Emilio Pettersen i aksjon for skolelaget. Foto: Carol MacKay / Denverpioneers.com

Jim Montgomery jobbet for å få Emilio Pettersen til Denver University før han fikk jobben som hovedtrener hos Dallas Stars.

Montgomery har fulgt karrieren til Emilio Pettersen i mange år, og var sentral i arbeidet med å lokke den unge, norske hockeyspilleren til Denver. Han var faktisk så sentral i denne prosessen at da Montgomery ble utnevnt til hovedtrener for Dallas Stars i fjor sommer, så måtte Pettersen tenke seg om to ganger før han likevel dro til Denver.

Pettersen fikk et positivt inntrykk av Montgomerys erstatter, den unge treneren David Carle (29), og bestemte seg for å spille for Denver Pioneers tross Montgomerys avgang.

Det var en god beslutning. Pettersen har spilt i lagets førsterekke hele sesongen, noe som er uvanlig for en 18-åring og spesielt i et så godt lag som Denver Pioneers. Nordmannen har dessuten innfridd forventningene, med 29 poeng på 38 kamper i NCAA denne sesongen.

Denver Pioneers er nå to seirer unna en plass i Frozen Four, det gjeveste en collegespiller kan delta i. Det er et sluttspill med de fire beste collegelagene i hele USA.

ESPN trekker fram Tobias Fladeby som potensiell NHL-spiller

Nå sammenligner Jim Montgomery oslogutten med selveste Johnny Gaudreau, den største stjernen i Calgary Flames, som for øvrig er samme NHL-lag som draftet Pettersen i fjor sommer.

Montgomery understreker at han ikke tror at Pettersen kommer til å bli like god som Gaudreau, som tross alt er en av verdens aller beste spillere og har gjort hele 93 poeng på 77 kamper i NHL denne sesongen.

Likevel blir det selvsagt lagt merke til i Calgary at Flames kanskje sitter på en ny juvel. Montgomery kjenner jo også Johnny Gaudreau godt, ettersom han var treneren hans i Dubuque Fighting Saints i United States Hockey League i 2010/11-sesongen.

Calgary Sun skriver at Montgomery kan trekke fram ulikheter mellom de to spillerne, men at han ikke synes det er helt feil å sammenligne dem.

– Akkurat som det var feil av meg å sammenligne Gaudreau med Theo Fleury da Johnny ble draftet? Da jeg rekrutterte Pettersen, hadde jeg hatt Johnny som junior og jeg så likhetene. Johnnys forståelse av hvordan du kan skaffe deg tid og rom er uovertruffen, Pettersen har ikke den evnen i like stor grad, men hvis du ser på ferdighetene med pucken, han gjør spill, han vet hvor alle er på isen, hans en-touch-pasninger … det er mange likheter, sier Montgomery til Calgary Sun.

– Han er en dynamisk, ung hockeyspiller, med stor spilleforståelse. Puckferdighetene er fenomenale. En fattigmanns Johnny Gaudreau. Da jeg rekrutterte ham, var det dette jeg så – potensialet til å bli en offensiv tryllekunstner med pucken, legger Montgomery til.

Montgomery ledet Dallas Stars til seier 2-1 mot Calgary Flames natt til torsdag. Etter denne seieren, er sluttspillplassen så godt som sikret for Dallas. Stars har fem poengs forsprang på det laget som er nærmest å kunne ødelegge, og det er bare ti poeng igjen å spille om.

Historien om Mathias Emilio Pettersen

Pettersen har alle muligheter til å utvikle seg i Denver. Carle fremstår som en meget kompetent trener, tross sin unge alder. Han var selv en lovende spiller, før en skade ruinerte den karrieren.

I Denver University har Pettersen også flere tidligere NHL-spillere å rådføre seg med.

Ben Scrivens er lagets manager. Han la nylig opp etter en lag keeperkarriere hvor han var innom blant andre Toronto Maple Leafs og Los Angeles Kings. Assistenttrener Steven Reinprecht spilte ti sesonger i NHL for lag som Colorado Avalanche og Phoenix Coyotes (nå Arizona Coyotes).

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar