Erik Karlssons kone ber retten om beskyttelse fra Mike Hoffmans kjæreste

Erik Karlssons kone Melinda har bedt retten om å beskytte henne mot trakassering. Foto: Marc Desrosiers / NTB scanpix
Erik Karlssons kone Melinda har bedt retten om å beskytte henne mot trakassering. Foto: Marc Desrosiers / NTB scanpix

– Dette er en stygg, stygg sak, konstaterer journalister i Ottawa. Nå må minst én av stjernespillerne bort.

NEW YORK (Nitten.no): Erik Karlssons kone Melinda har bedt rettsvesenet i Canada om å beskytte henne mot kjæresten til ektemannens lagkamerat Mike Hoffman, melder Ottawa Citizen.

Melinda Karlsson anklager Monika Caryk for å ha stått bak en hatkampanje mot henne og ektemannen etter at de mistet sin sønn i en dødfødsel.

Erik og Melinda Karlsson annonserte i november at de ventet barn, men Axel Michael var død da han ble født 19. mars i år.

«Monika Caryk har utallige ganger uttalt at hun ønsket at mitt ufødte barn skulle dø. Hun har også sagt at hun ønsket at jeg var død og at noen kunne «ta» min ektemanns bein «for å avslutte karrieren hans», sier Melinda Karlsson under ed i sitt vitnemål til retten.

Hun anklager Mike Hoffmans mangeårige kjæreste for å ha postet over tusen negative og nedlatende uttalelser om henne.

Mike Hoffman sier i en kommentar til Ottawa Citizen at «det er en 150 prosent sjanse for at min forlovede Monika eller jeg ikke er involvert i noen av beskyldningene som kommer mot oss. Vi forstår fullstendig at det ikke finnes rom for nettmobbing. Vi har tilbudt oss å samarbeide og gjøre alt vi kan for å finne ut hvem som gjør dette, og støtter Karlsson-familien. De gjennomgår åpenbart en veldig rung tid og vi ønsker å finne ut hvem som har gjort dette».

Ottawa Senators sier i en pressemelding at klubben har startet en intern gransking selv.

– Vi etterforsker dette i samarbeid med NHL og vil ta de nødvendige skritt for å beskytte sikkerheten og privatlivet til våre spillere og deres familier, sier klubben.

Erik Karlsson la ut en post på Instagram hvor han formidlet sin sorg over sønnens død gjennom et bilde av hans bittesmå fotspor. Posten har fått over 150.000 likes og 10.000 kommentarer.

I én av kommentarene anklages hans kone av brukeren «@sandydandy45» for å ha misbrukt smertestillende medisiner under svangerskapet.

«Hvordan våger du? Du har lagd falske kontoer og kjøpt hakkede kontoer i månedsvis for å trakassere meg og min kone, men dette er et nytt lavmål selv for deg. Du er en avskyelig person», responderte Erik Karlsson.

Kontoen «@sandydandy45» er nå deaktivert.

Ottawa Citizen skriver at det også er en aktiv kriminaletterforskning av anklagene om trakassering.

– Dette er en stygg, stygg sak, sier Ken Warren i Ottawa Citizen.

Både Erik Karlsson og Mike Hoffman er blitt gjenstand for tradespekulasjoner de siste månedene. Karlsson regnes som en av NHLs aller beste spillere – og av mange som den beste backen i ligaen – mens Hoffman er en målfarlig ving som vant Calder Trophy i 2014/15.

Det synes åpenbart at minst én av spillerne må forlate klubben før neste sesong starter. Spørsmålet er om denne saken gjør det for vanskelig å trade Mike Hoffman.

– Senators har en krise å håndtere her. Skyene over ham hjelper ikke og dette setter klubben i en vanskelig posisjon, mener Warren.

Han tror likevel at Hoffman vil være interessant for andre klubber, ettersom det er vanskelig å få tak i målfarlige vinger på relativt rimelig lønn.

– Han kan spille på de to øverste rekkene i nesten alle lag i NHL, mener Warren.

Klubbens manager Pierre Dorian har tidligere sagt at han ikke ønsker å trade Erik Karlsson før svensken eventuelt har avslutt Ottawas beste kontraktsforslag. Karlssons 6,5-millionerskontrakt utløper sommeren 2019, hvilket betyr at Ottawa kan tilby ham ny kontrakt etter 1. juli 2018.

Amazing time up in Ö-Vik. Wedding season #4 #meetthehedmans

Et innlegg delt av Erik Karlsson (@erikkarlsson65)

Congrats on your special day hags. We had a blast.

Et innlegg delt av Erik Karlsson (@erikkarlsson65)

Den 28 år gamle stjernebacken leverte ni mål og 62 poeng på 71 matcher forrige sesong. Han har gjort minst 60 poeng de seks siste sesongene hvor han har spilt minst 70 kamper.

Karlsson imponerte spesielt stort under sluttspillet våren 2017, da han til tross for en hælskade ikke bare spilte kamper, men ledet Ottawa Senators til en sjuende kamp i semifinalen med sine 18 poeng på 19 sluttspillkamper.

Vegas Golden Knights var ifølge anerkjente journalister i Canada svært nær ved å sikre seg Karlsson før overgangsvinduet stengte i vinter, men byttehandelen skal ha strandet på at Ottawa insisterte på at den unge og meget lovende senteren Cody Glass kom motsatt vei.

Mike Hoffmans agent Robert Hooper tilhører dem som er overbevist om at minst én av spillerne forsvinner fra Ottawa før sesongoppkjøringen starter til høsten.

Ifølge Hooper vet manager Dorian at Hoffman ikke vil stå i veien for en trade, selv om han ikke har bedt om et klubbskifte.

– Det vi har indikert til Pierre er, for å kalle en spade for en spade, at det vil være svært vanskelig for begge parter – både Erik og Mike, samt deres kone og forlovede – å eksistere sammen i det samme konerommet og den samme garderoben, sier Hooper til Ottawa Citizen.

Hooper forteller at han i løpet av 22 år i bransjen aldri har opplevd noe lignende, og at det har vært flere samtaler med Ottawas manager om saken.

– Vi har vært klar over denne situasjonen siden sesongslutt, sier Hooper.

Dette er for øvrig ikke den eneste utenomsportslige saken som hjemsøker Ottawa Senators for tiden.

Assisterende manager Randy Lee må i retten. Han er tiltalt for andregrads seksuell trakassering og risikerer bot og opptil 15 dager i fengsel dersom han blir erklært skyldig av dommeren.

Lee skal ha kommet med upassende kommentarer og fysiske tilnærmelser mot en 19 år gammel mannlig sjåfør i Buffalo i forbindelse med talentsamlingen som var der nylig.

Senators har nektet å kommentere denne saken offentlig.

 

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar