Oppdatert: Dave Hakstol sparket i Philadelphia

Dave Hakstols tid i Philadelphia Flyers går trolig mot slutten. Klubben ligger på sisteplass i Metropolitan-divisjonen og NHLs østre avdeling. Foto: Eric Hartline-USA TODAY Sports

Mandag kunngjorde Philadelphia Flyers at Dave Hakstol er sparket fra jobben som hovedtrener i klubben. Scott Gordon vil overta jobben på midlertidig basis.

– Mens jeg fortsetter å evaluere klubben, mener jeg at dette er det rette trekket å gjøre, sier manager Chuck Fletcher ifølge NHL.coms Dan Rosen.

Tidligere artikkel:

Et forsøk på å forklare forvirringen i Philadelphia.

Philadelphia-journalister hevder at Dave Hakstol får sparken og at Joel Quenneville overtar Flyers. Andre journalister sier at dette ikke stemmer.

Nitten.no har ingen kilder i Philadephia Flyers og aner ikke hva som er fakta i denne saken, bortsett fra dette:

* Journalist Dave Isaac i lokalavisen Courier Post skriver at kilder forteller ham at Philadelphia Flyers har besluttet å sparke trener Dave Hakstol, og at «flere kilder» opplyser at dette vil bli offentliggjort søndag kveld eller mandag morgen.

* Philadelphia Flyers har ikke annonsert noe ennå, men det er ikke mandag morgen i Pennsylvania før mandag ettermiddag, norsk tid.

* Isaac rapporterer også at kildene hans sier at Joel Quenneville er blitt tilbudt jobben og kommer til å akseptere tilbudet.

* Journalist Anthony SanFilippo hos nettstedet crossingbroad.com, som tidligere jobbet i Flyers’ mediaapparat, tvitret at «Jeg hører at kunngjøringen om Hakstols oppsigelse kommer innen 24 timer, selv om en kunngjøringen av en ny trener kan bli forsinket (Quenneville er målet), hvilket betyr en midlertidig trener leder tirsdagens kamp».

* Den anerkjente journalisten Darren Dreger tvitret søndag «Ingen kommunikasjon med Joel Quenneville ennå. Alt er mulig» og deretter «Status quo i Philadelphia. Ingen beslutning er tatt når det gjelder Dave Hakstol.»

* Reporteren Andy Strickland i Fox Sports Midwest tvitret omtrent samtidig at «Joel Quenneville sier til meg at meldingene om at han skal overta Flyers ikke er sanne».

Dette er fakta i saken, så langt.

To Philadelphia Flyers-journalister melder altså at Dave Hakstol får sparken. Den ene melder at Quenneville overtar, den andre at Quenneville er målet. Darren Dreger hos TSN avviser dette. Andy Strickland hos Fox Sports melder at Quenneville kaller påstanden usann.

En journalist setter sitt omdømme på spill ved å melde slike påstander offentlig. Det er praktisk talt uhørt at en journalist dikter opp slikt. Erfaringsmessig er det ingen grunn til å tvile på noen av journalistene i denne saken.

Hvordan kan det ha seg, når de rapporterer så motstridende opplysninger?

Vel, la oss tenke høyt her.

Nøkkelen ligger i at en klubb i NHL ikke kan annonsere at en ny trener overtar mens klubben allerede.

Derfor kan verken Flyers eller Quenneville bekrefte disse opplysningene, selv om de eventuelt er korrekte. Det vil gi dem problemer med NHL-ledelsen.

Det betyr at teoretisk sett kan opplysningene til Isaac, SanFilippo og Strickland stemme. Quenneville og Flyers-ledelsen kan ha snakket sammen og ha en muntlig forståelse av at det trolig vil være fruktbart å diskutere trenerjobben nærmere «dersom den blir ledig».

Kilder i Flyers kan da fortelle Isaac at Quenneville kommer til å overta Flyers etter Hakstol, mens Quenneville med god samvittighet kan si til Strickland at det ikke stemmer at han skal overta Flyers, fordi det formelt ikke er avtalt.

Dreger tar en litt større sjanse ved å fastslå at ingen beslutning er tatt angående Hakstol. Dette er ganske sikkert en opplysning noen i Flyers har gitt ham, og han stoler på at den informasjonen er korrekt. En vagere formulering av typen «Kilder i Flyers opplyser til meg at ingen beslutning er tatt» ville ha vært tryggere enn å fastslå at «Ingen beslutning er tatt».

I ettertid kommer ganske sikkert Flyers uansett til å hevde at beslutningen om å sparke Hakstol ble tatt søndag kveld eller mandag morgen – hvis han faktisk får sparken mandag. Sånn sett vil Dreger også lande på beina her.

Alt dette forutsetter at Dave Isaac har rett.

Tar han feil, vil troverdigheten hans bli kraftig svekket.

Et dypdykk i hvor god målscorer Alex Ovetsjkin er i historisk sammenheng

 

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar