Fansens varme hyllest av Tobias Forsberg

Foto: Skjermdump fra Twitter/C More

Det er i slike stunder man virkelig setter pris på samholdet i hockeyfamilien.

I 19. spilleminutt av fredagens kamp mellom Leksand og AIK sto samtlige – sånn cirka samtlige – tilskuere med klubbskjerfene hevet over hodet og ropte i kor.

De ropte høyt. Det var bare to ord, men det var høyt og tydelig og kunne høres i hele arenaen og opp til kommentatorplassene til C More. Litt senere ble det også hørt høyt og tydelig i sosiale medier.

Det var like vakkert å høre på som det var å se på. Det var mektig, rett og slett så mektig at tårene nok presset seg fram hos mange i arenaen.

Kanskje hos enkelte som skriver om denne hendelsen også? Hvem vet?

Ni dager tidligere var de samme Leksand-supporterne helt stille. Leksand ledet 3-1 mot Almtuna da Tobias Forsberg 19 minutter ut i andre periode braste inn i vantet med voldsom fart og ble liggende livløs på isen.

Som oftest kommer spillere i sånne situasjoner seg på beina igjen etter hvert. Forsberg ble liggende. Medisinsk personell ble tilkalt. De fraktet Forsberg på både av isen og til sykehus. Smellen var så dramatisk at perioden ble avbrutt etter 19 minutter og spillerne fikk en tidlig pause før tredje periode.

Det viste seg at Forsberg pådro seg en alvorlig nakkeskade i det fæle sammenstøtet med vantet. Han var ved bevissthet da han ble fraktet til sykehus, men skaden er svært alvorlig og Forsberg ligger fremdeles på sykehus.

Hendelsen er så ekkel å se på at vi ikke vil embedde videoen i denne artikkelen. Hvis du absolutt vil se den, ligger den tilgjengelig på YouTube.

  1. desember sendte Leksand ut en oppdatering via hans agent:

«Skaden er alvorlig og det kommer derfor til å ta tid før det kommer mer informasjon om helsen til Tobias. Akkurat som tidligere, er det viktigste for Tobias akkurat nå å få ro og hvile, slik at han kan bruke all sin kraft og energi på å bli frisk, støttet av sine nærmeste».

Det neste avsnittet i pressemeldingen sier sitt om alvoret:

«Familien er rørt og enormt takknemlig for alle lykkeønskninger fra hockeysverige og er takknemlig for at dere respekterer ønsket om fred og ro. Vi vil at dere fortsetter å respektere dette. Ny informasjon om helsen til Tobias kommer lenger ut i januar.»

Frasen «lenger ut i januar» setter en støkk i oss.

Derfor var det så rørende å se fansens støtte i fredagens kamp mot AIK. Det var ikke bare Leksand-supportere som ropte i kor. AIK-fansen bidro også.

I et helt minutt ropte de sammen, så høyt de kunne:

«Kämpa, Tobbe! Kämpa, Tobbe! Kämpa, Tobbe!»

Spillerne på isen så tydelig preget ut av fansens varme hyllest. Den tidligere Storhamar-spilleren Jens Jakobs, som nå er i AIK og som tidligere var lagkamerat med Tobias Forsberg, var tydelig rørt etterpå.

– Man tenker mye på dette. Det er grusomt. Det er en skikkelig fin gutt. Jeg håper at han blir frisk, sa Jakobs til C More.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar