Førsteinntrykk: Aaron Irving i Storhamar

Aaron Irving. Foto: Roy Kvatningen

Hvordan klarte Kodie Currans arvtager seg i debuten? Vi fulgte ham skift for skift. 

HAMAR (Nitten.no): Kodie Curran er bortimot umulig å erstatte i Storhamar. Han gjorde 44 poeng på 38 kamper i grunnserien og økte til ubegripelige 12 mål og 29 poeng på 14 kamper da hamarlaget vant sluttspillet forrige sesong. 

Nå er Curran i Røgle i SHL. Storhamar har hentet inn den unge backen Aaron Irving (22) for å erstatte forrige sesongs stjerneback. Irving spilte for Kalamazoo Wings i ECHL forrige sesong og leverte 15 mål og 48 poeng på 60 matcher der. 

Tirsdag debuterte han i Get-ligaen, da Storhamar tok imot Stavanger Oilers. Det endte med tap 1-2 og Irving var involvert i alle målene. 

Vi går i denne artikkelen igjennom debuten hans, nesten skift for skift, og serverer til slutt kommentarer fra både Irving selv og fra trener Fredrik Søderstrøm. 

Her er vår gjennomgang av Irvings debut:

Første periode:
Aaron Irving bærer nummer 24 på ryggen og spiller høyreback, i par med Christian Bull. 

Mot slutten av et langt skift innledningsvis, jobber Irving godt sammen med Bull i rundvantet i egen sone, men Stavanger Oilers vinner tilbake pucken i midtsonen. Irving skøyter tilbake til sin høyreback-posisjon, men åpner et rom i midten som blir for stort, noe David Morley utnytter til å skli igjennom. Heldigvis for Irving blåses Oilers av for offside. 

Bilder fra tv2sumo.no

Det er tydelig at Irving ikke er vant til å spille på så store isflater. 

Rundt fire minutter ut i kampen markerer Irving seg skikkelig for  første gang offensivt. Han støter høyt i Oilers’ sone og setter inn en røff takling, havner på rygg og skøyter tilbake, før han støter på nytt i offensiv sone. En morsom start!

Bilder fra tv2sumo.no

Nyervervelsen holder pucken inne i Oilers-sonen i tredje bytt takket være god posisjonering. Irving kommer til skudd.

9,08 ut i matchen posisjonerer Irving seg som venstreback under en dropp i offensiv sone. Sannsynligvis for å spille opp høyrebacken til skudd. Oilers vinner droppen. 

I neste bytt: Unge Markus Vikingstad stormer mot Irving langs vantet og sønnen til Tore kommer seg lett forbi, men det blir ikke veldig farlig for hjemmelaget. 

Så smeller det: Aaron Irving posisjonerer seg for langt til høyre igjen. Jacob Lagace seiler i åpen sjø fram til Oskar Østlund og løfter pucken i mål til 1-0. Kampen er 14 minutter og 13 sekunder gammel.

Bilder fra tv2sumo.no.

Stavanger-ledelsen kommer mot spillets gang, får vi legge til. 

Andre periode:
Irving kommer til skudd to ganger i overtallsspill drøyt midtveis i perioden. Storhamars nummer 24 stiller opp som venstreback i overtallsspillene, mens Mikael Zettergren plasserer seg på høyrebacken.

5,58 ut i midtperioden signaliserer dommeren for scoring, etter et skudd fra Christian Larrivée som treffer tverrliggeren. Reprisene på TV 2 viser at pucken går ned, men ikke over mållinjen. Det blir altså ikke godkjent.

Irving er langt mindre synlig i midtperioden.

36.10: Irving fosser fram langs høyre vant og får pucken. Skyter fra rundvantet. Godt skudd, men enkelt for keeper.

Det er under to minutter igjen av midtperioden og Storhamar har dropp i offensiv sone. Irving stiller opp til venstre, og bytter tilbake til sin vante høyrebackplass etter at spillet er i gang. Pucken kommer mot Mario Lucia og Irving støter nok en gang ved offensiv blålinje. Lucia er forberedt på at Irving kommer og spiller pucken inn i banen før han vender opp. Irving er satt ut av spill, mens Lucia fosser fram og setter inn 2-0 med et håndleddsskudd som er like lekkert som det er nådeløst. 

Bilder fra tv2sumo.no

Tredje periode:
En vond debut for Irving så langt, selv om han viser ferdigheter offensivt som bærer løfter om en poengproduserende back. 

Sju minutter ut i tredje holder Irving igjen pucken inne i offensiv sone. Han slår den raskt fra seg og bidrar til skudd på mål.

Tre minutter senere stiller Irving igjen opp til venstre ved dropp i venstre sirkel i offensiv sone. Denne gang vinner Storhamar pucken og den havner hos Irving. Han spiller fram Mikael Zettergren for et direkteskudd fra høyrebacken. Pang! Pucken går forbi en sjanseløs Henrik Holm, som for øvrig har storspilt i denne matchen. Tid: 10,39. 

Bilder fra tv2sumo.no

Storhamar presser for en utligning i sluttminuttene, men Holm og Oilers vinner kampen 2-1. Aarong Irving var involvert i alle målene. 

Reaksjoner fra Aaron Irving:
– Det er en stor omstilling fra nordamerikansk hockey. Trenerne og medspillerne mine har vært flinke til å hjelpe meg. Det er en større isflate, så i hvert bytt må jeg minne meg selv på at det er mer skøyting her. Det er vanskeligere å finne taklingene på åpen is og det fysiske spillet. Samtidig er det mer rom for å spille, sier Irving til Nitten.no. 

– Det er store sko å fylle etter Kodie Curran, så jeg får ta det kamp for kamp og hele tiden forbedre meg. 

Aaron Irving forteller at han setter pris på at medspillerne og trenerne er flinke til å kommunisere under spillets gang. 

– Enten du går fra liten isflate til stor eller omvendt, er det en stor omstilling, men så lenge du fokuserer på det i treningshverdagen, går det seg til etter hvert, mener Irving, som tror at den ekstra tiden man får på stor is vil kunne utnyttes offensivt  etter omstillingsfasen. 

Om målene sier Irving følgende:

– Det første målet var litt vanskelig å lese. Jeg trodde at vi ville beholde pucken der, men deres spiller gjorde en god jobb med å villede meg med farten sin der. Jeg var ikke forberedt på det.

– Ved det andre målet gjorde jeg et dårlig valg. Du kan ikke forsvare deg når du skøyter framover. Jeg forsøkte å få kølla på pucken, men pucken spratt over kølla. Det er mye rom på begge sider av deg og det må jeg fortsette å jobbe med. Jeg kommer til å bli mye bedre på dette og det skal bli merkbart, lover Irving.

Storhamar-scoringen som Ivring assisterte på, var som ventet et innøvd trekk.

– Mikael Zettergren og jeg har trent på det skuddet hver dag i tre uker nå, både før og etter treninger og til og med under oppvarmingene. Det var fint å se at det lot seg overføre til kamp. Vi skal forsøke å fortsette med dette, sier Irving til Nitten.no.

Reaksjoner fra Fredrik Söderström:
– Aaron har størrelsen, bevegeligheten og skuddet og en kraftfullhet i pasningsspillet, men hans posisjonering og timing sliter han med og det jobber vi med hver dag, sier Fredrik Söderström til Nitten.no. 

Storhamars trener erkjenner at Irving blir hardt straffet i forkant av Lucias scoring. 

– Ja, knallhardt straffet! Og det har skjedd før, men det jeg ofte glemmer med ham, er han 22 år gammel. Han er en ung gutt og har kommet til baner som omtrent er som en bandybane. Jeg har sett dette før, med nordamerikanere som kommer hit, at det tar litt tid. 

 

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar