Førsteinntrykk: Shawn Szydlowski i Frisk Asker

Shawn Szydlowski scoret ett mål og skapte flere sjanser for Frisk Asker i sesongåpningen. Foto: Roy Kvatningen

Vi fulgte forrige sesongs poengkonge i ECHL i hans første match i Get-ligaen.

ASKERHALLEN (Nitten.no): 28-åringen fra Michigan gjorde 31 mål og 79 poeng for Fort Wayne Komets i East Coast Hockey League (ECHL) forrige sesong. Ingen andre spillere på det tredje øverste profesjonelle nivået i nordamerikansk hockey gjorde flere poeng. Jesse Schultz var nærmest, men hadde fire poeng mindre på åtte kamper mer.

Frisk Asker har satser på at Shawn Szydlowski skal bli en av lagets nøkkelspillere denne sesongen. Nitten.no fulgte ham tett under debutkampen mot Ringerike Panthers lørdag.

Szydlowski spilte høyreving i rekke med Mats Frøshaug og Kyle Bonis, en annen nykommer i askerlaget.

Her er vår gjennomgang, periode for periode, av Szydlowskis første kamp i Get-ligaen:

Første periode:
Ringerike får en utvisning etter bare 51 sekunder. Shawn Szydlowski spiller venstreback i power-playet til Frisk, som ellers består av Garret Thompson, Kyle Bonis, Mikkel Christiansen og Patrick Bovim. I sitt aller første skift slår Szydlowksi, med draktnummer 19, en fin pasning gjennom slottet til en medspiller. Hans skudd stanses av Johan Kallio i bortelagets mål.

Ringerike tar ledelsen 4,44 minutter ut i sin første kamp noensinne i Get-ligaen, gjennom Michael Søderberg. Jørgen Langdalen og Dennis Ryttar assisterer. Michael Andresen utligner drøyt to minutter senere, etter assist fra Anders Bastiansen.

Szydlowski viser smartness med en pasning mellom beina på en Ringerike-forsvarer i offensiv sone og plutselig har Frisk en 2-mot-1 rett foran Kallio. Kyle Bonis misbruker sjansen, men scorer noen sekunder senere på sin egen retur etter et fint framspill av Petter Kristiansen. Hjemmelaget har snudd til 2-1 etter snaut åtte minutter.

Ringerike utligner med et nydelig håndleddsskudd fra Jørgen Langdalen. Ny assist for Ryttar.

Midtveis i første periode, i spill fire mot fire, markerer Szydlowski seg. Først slår han en fin langpasning fra eget rundvant til Kyle Bonis, som stormer inn i Ringerike-sonen langs motsatt vant. Bonis prøver en dragning for å komme seg helt fri, men Jonas Vestman stopper ham. Idet Ringerike skal spille seg ut av egen sone, setter Szydlowski inn en ren og knallhard kroppstakling.

Bilder fra tv2sumo.no

14 minutter ut i åpningsperioden forsøker Szydlowski å drille seg inn i Ringerike-sonen, men mister pucken. Han jobber den tilbake med iherdig innsats, men blåses av for slashing og må sone to minutter.

– En horribel dommeravgjørelse, sier Szydlowski til Nitten.no etter kampen.

Frisk rir av undertallsspillet.

Andre periode:
Andre periode starter med et overtallsspill for Frisk Asker. Szydlowski får pucken i midtsonen, sniker seg inn langs venstresiden og kommer uhindret til skudd. Han setter pucken forbi Kallio med et knallhardt håndleddsskudd.

Bilder fra tv2sumo.no

Her viser amerikaneren hvorfor han i ECHL plukket poeng raskere enn vi andre plukker jordbær, og at han virkelig blir en spiller motstanderne i Get-ligaen bør passe godt på denne sesongen.

Snaut tre minutter senere briljerer 28-åringen med ro og overblikk idet han fører pucken forbi en motstander og inn i Ringerike-sonen, før han legger pucken igjen til en fremadstormende medspiller. Dette fører til en fin Frisk-sjanse.

Bilder fra tv2sumo.no

4,28 ut i midtperioden scorer Viktor Granholm og Frisk øker ledelsen til 4-2. Petter Kristiansen står igjen for assisten. Ringerike reduserer til 3-4 gjennom Nils Fuglesang, 20-åringen som vokste opp i nettopp Frisk Asker-systemet.

Etter noen anonyme bytt, spiller Shawn Szydlowski igjen fram Kyle Bonis idet rundt tre minutter gjenstår av midtperioden. Bonis kommer alene med Kallio, men skuddet går i stolpen og ut. Samspillet mellom de to kompisene Szydlowski og Bonis fungerer bra.

Bilder fra TV2sumo.no

Tredje periode:
Et minutt ut i tredje periode viser Szydlowski igjen ro og spilleforståelse, da han legger igjen pucken ved blålinja til en medspiller som kommer inn i sonen, mens han selv bruker sin egen kropp for å gi medspillerne ekstra tid og rom. Ikke noe avansert trekk, bare enkelt og smart.

Drøyt 13 minutter ut i tredje periode har Szydlowski et meget bra bytt. Mats Frøshaug vinner en dropp tilbake til Szydlowski, som slår en kort pasning fram til Kyle Bonis. Sistnevnte kunne kanskje ha forsøkt et direkteskudd, men velger en annen løsning og mister kontroll over pucken. Szydlowski vinner tilbake pucken i rundvantet i offensiv sone.

Sekunder senere kommer Szydlowski selv i skuddposisjon, og velger smart nok et lavt skudd mot bortre stolpe, slik at det også er en sjanse for at Mats Frøshaug eventuelt kan få en retur. Og det er nettopp det som skjer. Frøshaug rekker imidlertid ikke å få køllebladet ordentlig på pucken.

Bilder fra tv2sumo.no

Frisk har en hel del sjanser i tredje periode, men det er Ringerike Panthers som scorer. Thomas Myhre Lystad – som også er oppfostret i Frisk Asker – utligner til 4-4 etter 50,58 minutters spill. Tobias Skaarberg serverer en nydelig assist fra blålinja her.

Kampen går til overtid. Der viser Shawn Szydlowski defensivt ansvar ved å gå ned i backposisjon for å ta ut en motspiller og forhindre at en panther kommer seg fri i midten under en kontring.

Szydlowski spiller back/venstreving i en 4-mot-3 i overtidsperioden, og bommer på pucken idet han skal skyte eller sentre. Ingen av lagene scorer i sudden death. Dermed blir det straffeslagkonkurranse.

Der tar amerikaneren hjemmelagets tredje straffeslag. I avslutningsøyeblikket seiler pucken fra ham, så han klarer ikke å utfordre Johan Kallio med et skudd. Ringerike Panthers vinner straffekonken og reiser dermed hjem med en 5-4-seier og to poeng.

Bilder fra tv2sumo.no

– Isen ble litt dårlig der. Jeg forsøkte å få ham til å bevege seg, for han er en stor keeper, men pucken snek seg under køllebladet og da var det kjørt, konstaterer Szydlowski overfor Nitten.no.

– Hvordan synes du kampen gikk for din egen del?

– Jeg følte meg bra. Jeg spilte i rekke med to gode hockeyspillere som vet hvor de skal gå for å få pucken. Det gjør jobben min enklere, når de kommer seg fri. Det er en av mine styrker, å finne åpne spillere. Mats og Bonis gjorde jobben min enklere, sier Szydlowski.

– Jeg synes jeg klarte å skape en del offensivt og klarte å score et mål. Det er derfor jeg er her. Jeg liker å tro at jeg kan produsere offensivt uansett hvor jeg spiller, konstaterer amerikaneren.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar