Fortsatt intern uro i Dallas Stars?

Radek Faksa scoret vinnermålet mot Los Angeles Kings. Foto: Gary A. Vasquez-USA TODAY Sports

Mats Zuccarello er på ingen måte sikret sluttspill denne sesongen.

Dallas Stars må mest sannsynlig klare seg uten Mats Zuccarello i hele mars, etter at han fikk et brudd i armen i sin debut for texasklubben sist søndag.

Hans nye lagkamerater kjemper en intens kamp for å komme til sluttspill. Natt til fredag vant Dallas 4-3 mot bunnlaget Los Angeles Kings i overtid, etter å ha ligget under 0-2. Det var en ekstremt viktig seier.

De to poengene vunnet mot Kings løftet Stars opp over sluttspillstreken.

– Pulsen er litt høyere nå for tiden, fortalte førstesenter Tyler Seguin til The Athletic etterpå.

Mangler arbeidsmoral?
Seguin og kaptein Jamie Benn ble i desember skjelt ut offentlig av klubbens daglig leder, Jim Lites, som i et intervju med The Athletic mente at de spilte som «jævla hestemøkk» og omtalte det som «pinlig» at de «blir utspilt i hver eneste kamp vi har».

NHL-stjerner skjelles ut offentlig av klubbens toppledelse

Dette forårsaket selvsagt rabalder og det er vanskelig å se for seg at de to storstjernene, som begge har fått kontrakter av Dallas med nærmere ti millioner dollar i årslønn, er nevneverdig begeistret for klubbledelsen.

Arbeidsinnsatsen virker fortsatt å være et tema. Før matchen mot Los Angeles Kings ble trener Jim Montgomery bekymret etter morgenøkta og ba assistenttrener Rick Bowness om å snakke med spillergruppa før de forlot isen.

– Vi snakket direkte med dem om hvor vi befinner oss og at spillerne må forstå hvilken desperasjon vi må spille med. For i morges kom vi ikke hit med den rette holdningen og den rette arbeidsmoralen til å lykkes, forteller Montgomery til The Athletic.

– Det er slurvete pasninger, det er mangel på energi, det er ingen prating, det er ingen tanke bak det vi gjør, utdyper ham

Ifølge The Athletic har dette vært et vanlig problem hele sesongen. Årsaken kan være at lagets trener forrige sesong, Ken Hitchcock, ikke la like stor vekt på morgentreningene som Montgomery gjør.

Jobber i fare
Dallas og manager Jim Nill trenger et sluttspill nå. Klubben har bare kommet seg til sluttspill to ganger de siste ti årene og dette er den sjette sesongen under Nills ledelse.

Mats Zuccarello var hans store investering før overgangsvinduet stengte, men nordmannen ble altså skadd i sin første kamp. Nill hadde ett døgn igjen av overgangsvinduet etter at skaden oppsto, men valgte likevel å ikke hente inn flere forsterkninger.

Det fremstår som en uselvisk beslutning av Nill, som for eksempel kunne ha ofret stortalentet Ty Dellandrea for å trygge sin egen jobb.

Hvis Dallas mislykkes igjen, er det ikke utenkelig at det blir store utskiftninger i klubben.

Eksklusivt intervju med Dallas-manager Jim Nill om Mats Zuccarello

 

På den annen side ser situasjonen nokså lovende ut når det gjelder tabellsituasjon og gjenværende kampprogram. Det begynner etter hvert å se ut til at Dallas Stars er ett av bare fire lag som kjemper om de to siste sluttspillplassene i vest.

Alt tyder på at Nashville Predators, Winnipeg Jets og St. Louis Blues tar de tre øverste plassene i Central-divisjonen, og at Calgary Flames, San Jose Sharks og Vegas Golden Knights er sikre i Pacific.

Med mindre noen av de nevnte lagene faller utfor en klippe, gjenstår kun de to wild card-plassene.

Dallas Stars og Minnesota Wild har dem nå. De sitter på henholdsvis 69 og 68 poeng. Colorado Avlanche og Arizona Coyotes er på utsiden med henholdsvis 68 og 67 poeng.

Jevnt, med andre ord.

Alle fire lagene har dessuten spilt 64 kamper og har 18 igjen på programmet.

Bare seks av de 18 siste kampene til Dallas Stars og Arizona Coyotes er mot lag som ligger over sluttspillstrekene. Det gjenværende programmet ser litt verre ut for Colorado Avalanche, som møter topplag i ni av de siste 18 kampene. Og det ser mye verre ut for Minnesota Wild, som i 14 av sine siste 18 kamper møter lag som per dags dato ligger over strekene.

Bak disse fire følger Chicago Blackhawks og Vancouver Canucks nærmest med sine 63 poeng. I en liga hvor det så ofte deles ut to poeng til vinneren og ett til taperen, er det vanskelig å klatre over fire lag som ligger 4-5 poeng foran.

Hvis Dallas Stars blir forbigått av et av disse to lagene, er det ikke Chicago eller Vancouver som er Dallas’ problem, men Dallas selv, for da har Stars tapt altfor mange poeng til å fortjene sluttspillplass.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

1 Reply to “Fortsatt intern uro i Dallas Stars?”

  1. Fulgte ikke Dallas så tett før Zuccarello ble tradet, men har fulgt med litt nå, og det virker som om det er ganske unison enighet blant fansen om at Jim Nill burde gå av etter sesongen. De fleste mener det ikke holder med sluttspillplass for å redde jobben, men at han må levere et mirakuløst «deep run» i playoff.

Legg igjen en kommentar