Fredrik Söderström: – Jeg tror ikke at de vil undervurdere oss

Fredrik Söderström er spent på møtet med Skellefteå. Foto: Roy Kvatningen / Nitten.no

Storhamar står i veien for Skellefteås beste sjanse til å vinne en pokal denne sesongen, ettersom laget fra Västerbotten allerede er akterutseilt i SHL.

Tirsdagens sluttspillkamp mellom Storhamar og Skellefteå i Champions Hockey League (CHL) blir en duell mellom Norges for tiden beste lag og et av de for tiden svakere lagene i SHL.

Utfallet her er på ingen måte gitt på forhånd.

Så hvordan står det til med nervene hos Storhamars trener, Fredrik Söderström?

– Nervene er under kontroll. Jeg er fylt med en følelse av nysgjerrighet og er kanskje litt spent på å få se hvor vi står sammenlignet med Skellefteå. Vi vet at Skellefteå er et svensk topplag. Selv om de har hatt en litt tøffere høst, så er det kanskje Sveriges mest fremgangsrike klubb de siste 10-12 årene. Jeg er spent på å se hva vi kan gjøre mot dem, sier Fredrik Söderström til Nitten.no.

Norske lag som møter svenske i ishockey, håper nok ofte på at de blir undervurdert. Det skjer nok som oftest dersom man møter en motstander som er proppfull av selvtillit. Skellefteå kommer til denne kampen uten dette – laget fra Nord-Sverige tapte sju kamper på rad før det ble seier i forrige match.

Spørsmålet er om det er mest gunstig å møte en motstander som kan undervurdere deg eller en motstander som sliter med å få spillet sitt til å sitte.

– Det der er litt merkelig. Jeg snakket med en svensk journalist her, som så det fra den andre siden. Man kan se jo det fra to sider. Hadde vi møtt et lag som gjorde det bra i SHL og var i full balanse, så hadde det kanskje ikke tatt like alvorlig på det å møte et norsk lag. Det er jo en av de sjansene vi har, at de undervurderer oss. Nå tror jeg at ettersom de har hatt en tøff høst, så «må de bare håndtere dette norske laget i CHL». Men jeg vet ikke hvor mye man skal lese ut av dette. I bunn og grunn har Skellefteå et sterkt lag. Jeg tror nok at de over tid vil få i gang maskineriet sitt også i SHL.

Skellefteå befinner seg på 11.-plass i SHL og er ute av toppkampen der. Det betyr at CHL er klubbens beste sjanse til å vinne noe denne sesongen. Svenske lag har vunnet CHL tre av de fire årene turneringen har eksistert.

– De siste årene har svenske lag tatt CHL på større alvor. Jeg tror ikke at de vil undervurdere oss. Det som kan tale til vår fordel, er vår hjemmebane. Vi er trygge i det miljøet, vi har en masse klin gærne nordmenn på tribunen. Det kan gi oss en stimulans og en inspirasjon. Samtidig er nok de så profesjonelle at de ikke gjør noe annet enn å gå utpå isen for å gjøre jobben sin. Det er der nysgjerrigheten min ligger, i hvilken karakter det blir på kampen, sier Fredrik Söderström til Nitten.no.

Storhamar går til matchen mot Skellefteå uten de to backene Christian Bull og Simen Løvhaug Hansen, som begge er ute av spill på grunn av skader. Spesielt tapet av Bull blir merkbart. Han har kanskje vært lagets beste back denne sesongen.

På Hamar håper man naturligvis at Patrick Thoresen kan bli den avgjørende forskjellen på lagene.

– Jeg føler meg trygg på at vi har mange dyktige spillere. Patrick Thoresen setter tonen i denne type kamper. Han er jo ikke briljant hver eneste gang i hverdagen, når vi spiller en vanlig seriekamp. Det har jeg forståelse for. Denne høsten har han vist i CHL at der er han skikkelig bra.

Patrick Thoresen har scoret seks mål og åtte poeng på de seks første kampene i CHL.

– Når det bys opp til kamp, har ikke han noen mellomstasjon, han kjører på for fullt. Hockeyspillere gjør ikke alltid som jeg sier, de gjør som noen gjør. Og når Patrick går ut og «gjør», så følger de andre etter. Det er derfor vi har fått de fine resultatene i CHL tidligere i år. Dette skal bli interessant å se. Vi skal også huske på at for de andre spillerne vi har, er dette en fenomenal mulighet til å få målt seg mot god motstand, avslutter Fredrik Söderström.

Dette bør du vite om Skellefteå før Storhamar-matchen

 

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar