Frisk Asker henter Storhamar-spiller

Frisk Asker jubler for NM-gull etter den sjette finalen i NM-sluttspillet i ishockey mellom Frisk Asker og Storhamar i Askerhallen. Frisk Asker er norgesmestere i ishockey. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Mikael Dokken (30) forlater tapende NM-finalist Storhamar og flytter «hjem» til NM-vinneren.

Frisk Asker er i full gang med å bygge opp spillerstallen for sesongen 2019/20, til tross for at klubben er på jakt etter en ny daglig leder. Nå har askerlaget sikret seg underskriften til Mikael Dokken, som var i Frisk Asker fra A-lagsdebuten i 2009/10-sesongen og fram til 2015/16. Kontrakten ble klar lørdag.

– Vi er veldig glad for at Mikael kommer tilbake til Frisk. Han er en fin fyr både på og utenfor isen og vi fortsetter trenden med å få hjem «askergutter», som vi mener Mikael er, etter så mange år i klubben, sier Nicolay Sørensen i sportskomiteen.

Dokken er på ferie i USA, men hans agent Håkon Taskerud sier at Dokkens historie i Frisk Asker spilte inn i beslutningen.

– Det er flere grunner til det,men man glemmer som regel ikke hvor man kommer fra og det var nok en viktig faktor, sier Taskerud til Nitten.no.

– Asker har vært førstevalget til Mikael og vi er glad for å lande denne avtalen, legger han til.

Dokken returnerer til askerlaget mange erfaringer rikere. Han spilte Champions League med Storhamar denne sesongen, og for Lørenskog to år tidligere. Nå får han Champions League-hockey med sin tredje klubb på fire sesonger.

Tidligere denne måneden ble det klart at Hampus Gustafsson (28) blir værende i Frisk Asker i tre sesonger framover.

Victor Björkung og sluttspill-MVP Nicklas Dahlberg er også klare for videre spill.

Keeperplassen er altså i gode hender, og med Björkung, Patrick Bovim (31), Christian Kåsastul (22), Max Krogdahl (20) og Kristoffer Thomassen (18) ser det lovende ut på backplass også.

På forwardsiden er også Gustafsson, Anders Bastiansen (38), Mats Frøshaug (30), Viktor Granholm (22), Magnus Geheb (20), Sebastian Johansen (21), Fredrik Lystad Jacobsen (29) og Petter Kristiansen (33) klare.

Det mangler fremdeles mange signaturer, naturligvis. Ikke minst signaturen til en hovedtrener. Jan André Aaslands kontrakt har gått ut, men etter at han ledet klubben til NM-tittelen er det naturlig å tro at det ordner seg.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar