Frisk Asker henter svensk back fra Danmark

Trener Scott Hillman i Frisk Asker. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Victor Björkung (25) har signert en kontrakt med Frisk Asker. Backen kommer fra Esbjerg i dansk hockey.

Björkung imponerte stort i Hvidovre Fighters forrige sesong, med 14 mål på 44 kamper fra backplass. Totalt gjorde han 31 poeng der. Denne sesongen har han tilbrakt i Esbjerg Energy, hvor han har spilt 16 kamper og gjort tre poeng.

Nå kommer han til Get-ligaen for å hjelpe Frisk Asker.

– Vi liker spillet hans med puck. Han er bra på skøytene, har bra hender og er offensivt anlagt. Han er god til å spille av press i egen sone, og også bra nok på skøyter til å frakte puck ut av egen sone, forteller Patrick Gandolfi Hellman i Frisk Askers sportskomité til Nitten.no.

Björkung har også erfaring fra USHL og NCAA i Nord-Amerika. Etter at han avsluttet sin tid i Djurgårdens junioravdeling med 17 poeng på 42 kamper sesongen 2011/12, spilte han for Fargo Force, Sioux Falls Stampede og Chicago Steel i USHL.

Så gjorde han to sesonger for Ohio State University i collegesystemet NCAA, før han var innom Timrå og IK Pantern i Allsvenskan.

De mange klubbskiftene bekymrer ikke Frisk Asker.

– Nei, i USA er det helt normalt med trades, også i juniorligaen. Vi kjenner spillere som har spilt med ham, og har bare fått gode tilbakemeldinger. Han omtales som seriøs og har en veldig god personlighet, noe som er vel så viktig som kvalitetene på isen, sier Hellman.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar