Gladmelding: Tollefsen fortsetter i forbundet

Ole-Kristian Tollefsen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Den tidligere landslagskapteinen var usikker på om han ville orke å ha en vanlig jobb.

Ole-Kristian Tollefsens fenomenale ishockeykarriere fikk en brå stopp i januar 2018, da tinningen hans fikk en hard skulder av en medspiller under en treningsøkt med Färjestad.

Etter 163 kamper i NHL, 319 i SHL og 97 offisielle landskamper, klarte han ikke å spille mer. Hodepine og humørsvingninger ble den nye og smertefulle hverdagen.

I fjor høst begynte han i en 25-prosentsstilling i Norges Ishockeyforbund, med håp om at kroppen ville tåle dette. Der har han blant annet fått ansvaret for «Tett på»-prosjektet som vi har omtalt her tidligere.

Heldigvis viser det seg at han orker dette.

– Jeg fortsetter. Jeg har akkurat skrevet avtale nå. Jeg synes det fungerer greit, sier Tollefsen til Nitten.no.

Stillingsbrøken blir den samme: 25 prosent.

– Jeg skulle ønske at jeg kunne jobbe hundre prosent og føle at det er ok, men det går ikke.

– Du merker at kroppen sier ifra innimellom?

– Jeg merker det til tider, men jeg begynner å slå meg til ro med at det er sånn det er. Jeg får bare respektere det. Samtidig synes jeg denne jobben er så givende, så den gir meg ekstra energi.

En viktig del av arbeidet hans er det såkalte «Tett på»-prosjektet, hvor Ole-Kristian Tollefsen gir individuell veiledning til tolv utvalgte spillere som forbundet håper vil etablere seg på landslaget før OL i 2022.

De utvalgte er Henrik Knold, Jens Kristian Lillegrend og Kristian Østby fra Sparta, Magnus Brekke Henriksen fra Manglerud Star, Thomas Olsen fra Vålerenga, Jacob Lundell Noer fra Lillehammer, Christian Kåsastul fra Frisk Asker, Christian Bull, Martin Rønnild og Eirik Salsten fra Storhamar, samt Markus Søberg og Johannes Johannessen fra Stavanger Oilers.

– Hvordan går det med prosjektet?

– Det går bra. Akkurat nå er det ikke så mye, for jeg vil ikke ligge på dem (de uttatte spillerne i prosjektet, red.anm.) under sluttspillet. Det handler mer om å prestere i kamper nå. Men det har vært noen samlinger. Gutta har vært flinke til å jobbe med det vi snakker om, forteller Tollefsen.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar