Godt at denne dommertabben skjedde i NHL og ikke NM-sluttspillet

Foto: Skjermdump fra YouTube.

Twitter hadde eksplodert hvis dette skjedde i en kamp hvor for eksempel Storhamar eller Stavanger Oilers var involvert.

Under NM-sluttspillet var temperaturen høy hver gang dommerne i en kamp måtte ta en vanskelig beslutning. Sånn er det gjerne i lagidrett – hvis en dommerbeslutning er gunstig for det ene laget, er den ugunstig for det andre.

Noen ganger har fansen rett, noen ganger tar fansen feil. Det er ikke noe ondt bak dette. Er man fan, er det innimellom vanskelig å se objektivt på situasjoner.

I matchen mellom Columbus Blue Jackets og Boston Bruins natt til fredag, oppsto en helt spesiell situasjon.

Boston ledet 2-0 da Columbus jaktet på en redusering. Pucken havnet over glasset og i nettet over glasset, som beskytter publikum. Både dommere og spillere mistet pucken av syne. Da den falt ned på isen igjen, fant Oliver Bjorkstrand den.

Dansken slo pucken inn foran mål, der Artemi Panarin sto klar. Russeren satte pucken forbi Tuukka Rask og i mål.

Scoringen ble godkjent.

Regelverket i NHL forteller i klartekst hva dommerne kan bruke videobilder til og hva de ikke kan bruke videobilder til. Det er ikke åpning for å bruke videodømming for å avgjøre hvorvidt pucken har truffet nettet over vantet. Ettersom Bjorkstrand ikke scoret selv, men spilte pucken videre, hadde ikke dommerne åpning for å sjekke videobilder av hendelsen.

Heldigvis ble ikke den feilaktige scoringen avgjørende for kamputfallet. Boston vant kampen 4-1 og utlignet til 2-2 i kamper.

Strengt tatt er det positivt at det ikke er mulig å bruke videodømming når pucken treffer vantet. Det brukes allerede for mye tid på stopp i spillet i NHL, blant annet fordi det er lov å bruke videodømming for å sjekke om et spill er offside.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar