Hampus Gustafsson hjalp Frisk Asker inn i finaleserien

Hampus Gustafsson jubler etter å ha scoret det tredje målet til hjemmelaget under den andre finalekampen i hockey-NM mellom Frisk Asker og Storhamar. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Frisk Asker la igjen den bedøvede utgaven av seg selv på Hamar og møtte opp klare til kamp i Asker søndag.

Finaleserien mellom Frisk Asker og Storhamar står nå 1-1 i kamper, etter at askerlaget søndag slo tilbake etter en fryktelig sløv forestilling på Hamar fredag med 4-2-seier søndag.

– Det var kjempeviktig med seier her. Nå vet vi at vi kan slå dem, sier Hampus Gustafsson til TV 2.

Svensken mistet den første finalekampen og det viste seg å være et tungt fravær for askerlaget. Søndag scoret han de to siste målene til Frisk Asker, etter at Garrett Thompson og Victor Björkung satte inn de to første.

Gustafsson kom fra Stjernen til Frisk Asker samtidig som klubben skiftet ut trener Scott Hillman med Jan André Aasland. Den forsterkningen har vist seg ekstremt betydningsfull.

Totalt står Hampus Gustafsson med 15 poeng i sluttspillet. Gustafsson deler nå andreplassen i poengligaen i sluttspillet med Patrick Thoresen. De to er tre poeng bak Tobias Lindström.

Utvisning snudde kampen
Det så en kort stund ut til at Storhamar igjen skulle valse over Frisk Asker. Storhamar gikk nemlig veldig hardt ut og presset hjemmelaget bakover i Askerhallen. Og det ga resultater.

Cato Cocozza ble sendt i fryseboksen etter en tripping bare 3,08 minutter ut i finalekamp to. I det påfølgende overtallsspillet, satte Troy Josephs inn 1-0.

Frisk Asker sleit med å komme inn kampen, men fikk hjelp av at Victor Svensson ble utvist for slashing etter 5,30 slitsomme minutter.

– Da kom de inn i kampen, konstaterte Svensson selv overfor TV 2 i første pause.

Utvisningen hjalp hjemmelaget inn i kampen og resten av første periode var jevnspilt.

Garrett Thompson utlignet til 1-1 etter 8,44 minutter.

Kaosmål
I andre periode skjedde det ikke mye før det plutselig skjedde veldig mye de siste fire minuttene. Aaron Irving ble utvist for tripping og Frisk Asker scoret et mål som Storhamar likte svært dårlig.

Etter mye kaos rett foran Oskar Östlund i Storhamar-målet, hvor Viktor Granholm kjempet hardt foran mål og pucken etter hvert gikk ut til Viktor Björkung, som satte pucken forbi en Östlund som ikke lenger hadde kontroll over situasjonen.

Bilder fra TV2sumo.no

Storhamar mente at Östlund ble hindret av Granholms kølle, men dommerne godkjente scoringen etter å ha studert den på video i etterkant.

Målet kom dessuten mens det var en avventende utvisning på Mikael Zettergren, så Irving kom inn i kampen igjen og Zettergren måtte skøyte ut.

Hampus Gustafsson satte inn 3-1 for Frisk Asker mens Zettergren satt utvist.

I tredje periode satte Storhamar inn et skikkelig trøkk igjen, men til tross for flere utvisninger hos hjemmelaget, maktet ikke gjestene nordfra å få pucken forbi Dahlberg før Robin Dahlstrøm reduserte til 2-3 med under seks minutter igjen å spille.

Gustafsson avgjorde kampen da han styrte inn 4-2 i tomt bur 58 sekunder før slutt med sitt åttende mål i årets sluttspill.

Her er et par andre betraktningen fra finalekamp to:

Dahlberg slo tilbake
Nicklas Dahlberg har vært Frisk Askers viktigste spiller i dette sluttspillet, men slapp inn fem mål på 29 skudd i første finalekamp, som Storhamar vant 5-1. Dahlberg burde nok ha forhindret det første målet i den kampen, men fikk ellers lite hjelp av lagkameratene.

I finalekamp to var definitivt Storhamars første mål en scoring Dahlberg må ta ansvaret for. Han valgte å sideforskyve til høyre for å følge pucken fra den andre siden av spilleren foran seg, noe Troy Josephs utnyttet ved å skyte i det hjørnet som svensken åpnet opp. En altfor enkel scoring.

Bilder fra TV2sumo.no

Det sier seg selv at Frisk Asker er avhengig av at Dahlberg har dagen. Og det hadde han i kamp to, til tross for den uheldige 0-1-scoringen. Han reddet 41 av 43 skudd og ble kåret til Frisks bestemann.

Misfornøyd med slashing-dømmingen
Victor Svensson er åpenbart ikke fornøyd med at han ble utvist for slashing i første periode.

– Nå skal de begynne å ta for slashinger? Men jeg kommer til å fortsette å slashe dem, jeg, sa Victor Svensson til TV 2 i første pause.

Svensken mener tydeligvis at dommerne overså slashinger tidligere i sluttspillet, noe vi har vært inne på her hos Nitten.no også. Det står i regelboka at man skal utvise spillere for slashing, så den saken er egentlig klar, men hvis man først har valgt å legge seg på en linje hvor man overser slikt, er det forståelig at spillerne blir frustrert når den linja flyttes.

 

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar