– Han blir nok utrolig nyttig for Stjernen

Albin Lindgren er en målfarlig power-play-back som kan gjøre det moro å se Stjernen kommende sesong. Foto: Stjernen.no

Kanonskuddet til Albin Lindgren kan bli et effektivt våpen i Get-ligaen.

15 mål på 38 kamper er en god uttelling for en senter i førsterekka. 15 mål på 38 kamper er eksepsjonelt for en back. Forrige sesong scoret Albin Lindgren nettopp 15 mål på 38 kamper for Skövde i HockeyEttan.

Selv om dette er tredje øverste nivå i svensk hockey, er det imponerende nok til at Stjernen har all grunn til å være optimistisk med tanke på hva 22-åringen kan utrette for Fredrikstad-laget.

– Han er en god, offensiv back. I Skövde fikk han mye tillit i power-play og var den mest toneangivende backen i det offensive spillet, forteller journalist Milad Akbarzadeh i Skövde Nyheter til Nitten.no.

Det kan bli skjebnesvangert for andre lag i Get-ligaen om Lindgren får tid til å lade kanonen.

Når Nitten.no ber Albin Lindgren beskrive seg selv som spiller, underbygger det uttalelsene fra Akbarzadeh.

– Jeg er en kreativ back med offensive kvaliteter, som gjerne blir med i angrep, sier Albin Lindgren.

Han har vokst opp i Skövde og spilt for hjembyens klubb mesteparten av karrieren. Etter at han gjorde 30 poeng på 35 matcher i HockeyEttan som 20-åring, forsøkte han seg i Allsvenskan, men oppholdet i Västerås ble kortvarig.

Lindgren fikk bare seks matcher der, samt et utlån til Kallinge/Ronneby, før han returnerte til Skövde.

– Jeg spilte bare seks matcher i Allsvenskan. Det er en bra liga, men det gikk ikke så bra verken for meg eller for laget. De kunne ikke helt beholde meg og jeg følte også at jeg sto stille i Västerås, så jeg hadde behov for å flytte på meg, sier Lindgren til Nitten.no.

Tilbake i Skövde scoret han altså 15 mål på 38 kamper. I tillegg ble det 18 assists og totalt 33 poeng.

– Det var en veldig bra sesong, både for meg og for laget, vil jeg si. Vi hadde litt uflaks som røk ut mot Mariestad i playoff, men ellers synes jeg vi gjorde en bra sesong. Personlig gjorde jeg en del poeng. Jeg fikk spille mye i power-play og da er det lett at poengene triller inn, mener den 22 år gamle backen.

Skövde Nyheters journalist Milad Akbarzadeh mener at Lindgren var kanskje det største lyspunktet i den svenske klubben forrige sesong.

– Han fikk ikke helt plass i Allsvenskan, men kom hjem til Skövde og hadde en fin sesong, til tross for at laget på papiret ikke var spesielt bra og gjorde en middelmådig sesong. Lindgren har et bra skudd. Uten å kjenne så godt til norsk hockey, kan jeg tenke meg at han blir utrolig nyttig for Stjernen, sier Akbarzadeh.

– Kom alle 15 målene gjennom slagskudd fra blålinjen?

– Det var vel mest skudd fra blålinjen. Kanskje 12 av de 15 målene. Jeg har vel et ganske bra skudd. Jeg håper at jeg kan utnytte det i Get-ligaen, ler den 184 centimeter høye backen.

– Hva er grunnen til at du valgte å gå til Stjernen?

– Jeg ville prøve en ny liga. Jeg var i Allsvenskan en kort periode, men jeg følte at det var gøy å prøve noe helt nytt. Så kom Stjernen på banen og jeg synes det høres interessant ut, så da ble det sånn.

– Det er en hel del spillere som har gått til SHL eller Allsvenskan via spill i Get-ligaen. Ser du for deg å ta en sånn rute selv?

– Det er nok litt sånn, ja. Også likte jeg utfordringen ved å spille i et annet land. Jeg har lyst til å utvikle meg som menneske utenfor banen også, poengterer Albin Lindgren overfor Nitten.no.

– Hvilke ambisjoner har du for karrieren din?

– Det er å spille så høyt som mulig. Hvor det blir, får vi se. Nå skal jeg bare gjøre så godt jeg kan her i Get-ligaen.

Lindgren vet ikke hva han kan forvente av kommende sesong. Stjernen er nytt for ham og Get-ligaen er ukjent. Han er klar over at Stjernen ikke har vært blant topplagene på noen år.

– Men det vil være gøy om vi kan komme oss til sluttspill.

For egen del håper han først og fremst å bygge videre på forrige sesong.

– Det er vanskelig å sette personlige mål, spesielt når man kommer til en ny liga. Jeg får bare spille så godt som mulig og forsøke å utvikle meg. Jeg håper på power-play-tid og å få spille det spillet jeg gjorde i Skövde i fjor.

– Hvilke inntrykk har du fått av Stjernen og Fredrikstad?

– Førsteinntrykket har vært fantastisk bra! En fantastisk by å bo i. Jeg har fått en bra velkomst av klubben og av personalet som jobber i klubben, så alt er bra så langt, avslutter Albin Lindgren.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar