Håper på egen serie for superlag

Frisk Asker Superlag hadde en fantastisk helg i Stavanger. Kanskje blir det starten på noe større? Foto: Lars Martin Tannæs-Fjeld.

Etter en vellykket turneringshelg i Stavanger med fenomenal idrettsglede, tillater Lars Martin Tannæs-Fjeld seg å drømme om en egen serie for lag med spesielle behov.

Ishockey er en vidunderlig sport. Dette vet vi. Og norsk hockey er en vidunderlig familie. Det vet vi også. I denne familien er det inspirerende mange mennesker som gjør en uvurderlig innsats for at andre skal ha det gøy med denne vidunderlige sporten.

To av dem er brødrene Lars Martin Tannæs-Fjeld og Rikard Fjeld.

Navnet til Rikard Fjeld kjenner du kanskje fra hans tid som løper for Frisk Asker og Sparta i elitedivisjonen fra 1996 til 2008. Lars Martin er kjent fra prosjektet Himmeljegerne, der han sammen med tredjemann i brødreflokken, psykisk utviklingshemmede Simen Tannæs-Fjeld, og Simens bestekamerat Mads Andreassen, legger ut på ekspedisjoner til steder som Nordvest-passasjen og Yukon.

Lars Martin Tannæs-Fjeld og Rikard Fjeld. Foto: Finn Eriksen / friskasker.no

Det nyeste prosjektet deres er ishockey for mennesker med spesielle behov. Mads Andreassen, eller «Kongen av Yukon», som han liker å kalles, er kaptein på Frisk Askers superlag. Simen er spiller, mens Lars Martin og Rikard er trenere, oppmenn og sjåfører.

Tidligere har Simen og Mads måttet nøye seg med å være tilskuere. Nå får de kjenne på følelsen av skøytene som sklir over isen og det å skyte en puck mot et mål. Belønningen for Lars Martin og Rikard er å se den enorme idrettsgleden deres, som lyser lang vei.

Simen Tannæs-Fjeld. Foto: Lars Martin Tannæs-Fjeld.

– Vi kommer fra hockeykulturen. Simen, min bror, har alltid vært med oss og sett på kamper. Han har vært i New York og møtt Mats Zuccarello, som spilte sammen med Rikard i Frisk. Det var kult for ham. Kult for oss alle, egentlig, forteller Lars Martin Tannæs-Fjeld til Nitten.no.

Vellykket Supercup
Sist helg deltok Frisk Superlag, Team Unified fra Lørenskog, Stavanger Hockey og Stavanger Oilers på en turnering som de to rogalandsklubbene samarbeidet om å arrangere i DNB Arena.

– Det var en veldig bra helg! For disse lagene er jo det å reise sammen som et lag nesten like mye verdt som det å spille hockey. Det er det å tilhøre noe som er viktigst, sier Tannæs-Fjeld.

Ishockeypresident Tage Pettersen var til stede under turneringen og satte stor pris på å få være der.

– Idrettsglede, engasjement og mestring er viktige ord for å oppsummere mitt møte med superlagsturneringen. Dette viser oss at ishockey er en idrett for alle og det viser oss hvor viktig det er med engasjement fra klubbene våre og ikke minst foreldre og familie. Det var en stor glede for meg å få lov til å besøke turneringen, og ikke minst alle spillerne, i Stavanger, sier Pettersen til Nitten.no.

Det ble en turnering med fire lag og mange smil, hvor resultatene ble glemt igjen på isen.

– Resultatene er ikke så viktig for dem. Vi spilte 4-4 i første kamp. Etterpå sa jeg noen ord om at dette var «kjempebra innsats og vi må bare kjøre på», og da spurte de hva stillingen ble. Da jeg sa «4-4» ble det stor jubel, forteller Lars Martin Tannæs-Fjeld.

Etter turneringen var det bankett, med høy diskofaktor.

– Det var voldsom dansing med alle lagene etterpå. Det var litt kult. Stavanger og Scandic la veldig godt til rette.

Starten på noe stort?
Nå håper Lars Martin Tannæs-Fjeld at turneringen i Stavanger kan fungere som inspirasjon og motivasjon til å lage en egen serie for lag med spesielle behov.

– Det vi, Stavanger og Lørenskog håper på, er på sikt å lage en egen serie for superlag. Hvis vi får med andre store lag som Vålerenga, Storhamar, Sparta og Lillehammer, kan vi få en bærekraftig liga. Jeg tror at det kan gå, sier Tannæs-Fjeld til Nitten.no.

Han tenker ikke på en tradisjonell serie med 1-3 kamper hver eneste uke, men en serie som baserer seg på noen få samlinger per sesong. For eksempel en serie som kan bestå av én samling i Oslo i oktober, én i Stavanger i desember og én på Hamar i februar.

– Det må bli samlingsbasert. Det er drømmen min. Det motiverer dem jo veldig å ha disse kampene å se fram til.

Ishockeypresident Tage Pettersen. Foto: NTB scanpix

President Pettersen hyller innsatsen til ildsjelene i Frisk Asker, Stavanger Hockey, Stavanger Oilers og Lørenskog.

– De fortjener alle den honnøren de kan for dette arbeidet. Stavanger har ligget en skøytelengde foran de andre klubbene i en lengre periode, men derfor er det så fint å se at flere klubber nå kommer etter. Det er mye arbeid som legges ned, men jeg tror idrettsgleden og omdømme virker som en god motivasjonsfaktor for klubbene. Frisk Asker og Lørenskog har etablert seg, men det spirer også litt i andre klubber. Jeg håper turneringen nå i januar kan virke som en inspirasjon for flere klubber, sier Pettersen.

Han håper også at supercupen i Stavanger kan fungere som en katalysator for en superserie.

– Dette er noe vi absolutt må diskutere med klubbene når flere lag er oppe og står. Alle lag på alle nivå synes det er motiverende med kamper og ikke minst det å møte spillere fra andre klubber og miljøer, konkluderer ishockeypresident Tage Pettersen.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar