Hedman – en lykkelig, nervøs og glemsk backgigant

Takketalen gikk ikke helt som planlagt for Victor Hedman etter at han ble kåret til NHLs beste back.

LAS VEGAS (Nitten.no): – Jeg var fryktelig nervøs. Jeg hadde skrevet ned noe, men jeg hadde ikke noe sted å sette trofeet, så det var vanskelig. Veldig nervøst, men sjukt stort å komme i samme selskap som Nicklas Lidström og Erik Karlsson og bli den første i Tampa Bays historie som vinner dette trofeet, sier Hedman etter at han fikk James Norris Trophy som den beste backen i NHL sesongen 2017/18.

– Jeg må dele denne med kona, min mamma og pappa og en av mine beste venner er her, og broren min ser sikkert på TV hjemmefra, legger han til.

Han ønsker samtidig å poengtere at han hadde planlagt å takke hjembyen Örnsköldsvik og Modo Hockey, barndomsklubben. Det forsvant i nervøsiteten på scenen, da han ikke fikk lest notatene sine.

– Det var en ting jeg glemte å si i talen: Å takke hjembyen min og Modo Hockey for grovjobben, for å si det sånn. Det har betydd utrolig mye for meg og det er kjempemange jeg gjerne skulle ha nevnt, men det ble litt borte for meg.

– Trodde du i oppveksten at du en dag skulle sitte her som verdens beste back?

– Nei, det trodde jeg absolutt ikke. Man kan alltids håpe. Når man blir nominert én gang, får man blod på tann og lyst til å bli bedre. Det gjelder å ikke slå seg til ro, men jobbe videre i sommer, sier Hedman til Nitten.no.

– Kan du selv bli enda bedre eller har du nådd toppnivået ditt?

– Nei, det håper jeg ikke. Jeg tror at jeg kan ta flere skritt. Det er målet mitt i sommer, med min fysiske trener hjemme, å ta et steg til. Det gjelder å ikke være fornøyd selv om man er her. Man vil fortsette å komme tilbake hit. Det er sånn jeg ser på det, jeg vil bare bli bedre og bedre.

– Hva kan du bli bedre på?

– Det er små detaljer her og der. Du kan alltid forbedre noe. Nå er jeg vel i den alderen hvor det ikke skjer radikale forandringer, men jeg kan endre på småting som jeg ser og som trenerne ser.

– Kan dere vinne Stanley Cup neste år?

– Vi tror selvfølgelig på vårt eget lag. Nå har vi fått inn Andy Andreoff fra Los Angeles, som tilfører litt mer tyngde og fysikk. Vi tror på laget vårt. Vi har mange unge spillere som har fått bra med erfaring – Brayden Point, Yanni Gourde, Mikhail Sergatsjev – så vi ser positivt på framtiden til vårt lag og gleder oss til en ny sesong.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar