Henke & Zucca glad for velviljen til NHL

Rangers-duoen gleder seg til å spille for bortimot fulle tribuner lørdag. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

Det er tydelig at verdens største hockeyliga synes det er morsomt at Mats Zuccarello og Henrik Lundqvist arrangerer utendørskamp foran rundt 20.000 tilskuere i Norge.

ULLEVÅL (Nitten.no): Et tema som sjelden omtales i mediene, men som spiller en nøkkelrolle for National Hockey League (NHL), klubbene der og spillerne, er forsikringer.

En spiller som Henrik Lundqvist tjener 8,5 millioner dollar per sesong. Mats Zuccarello tjener 4,5 millioner. Disse lønningene er spillerne garantert, selv om de skulle bli langtidsskadet. Klubben deres, New York Rangers, hadde i 2016/2017-sesongen en omsetning på 246 millioner dollar.

Spillerne utgjør store verdier og må forsikres deretter.

Før VM i 2017 skrev Aftonbladet at det kostet det svenske forbundet 675.000 svenske kroner å forsikre den dyreste landslagsspilleren.

Når man ser hvilket stjernegalleri som stiller i Summer Classic-kampen som Henrik Lundqvist og Mats Zuccarello arrangerer på Ullevaal stadion lørdag, er det lett å se for seg at forsikringer vil utgjøre en av de største utgiftspostene (se lagoppstillingen på summerclassic2018.com/no).

Etter det Nitten.no erfarer, slipper Henke & Zucca unna med drøyt 400.000 kroner totalt, etter at det første kravet var betydelig større.

– Du vil jo gjerne unngå å betale store summer for forsikring, sier Kevin Skabo, Zuccarellos manager og mannen som har organisert det aller, aller meste i forbindelse med veldedighetskampen.

Skabo vil ikke uttale seg om hva beløpet ble, men både han, Zuccarello og Lundqvist er genuint opptatt av å hjelpe barn. Inntektene fra lørdagens kamp går til Right To Play, som jobber med å kombinere idrett og utdanning for fattige barn verden rundt.

– Under forhandlingene sa jeg til NHL og forsikringskonsulentene deres at vi må være litt smarte med tanke på hva slags arrangement dette er. Dette er lek. Jo mer penger vi må bruke på forsikringer, jo mindre penger vil vi kunne gi til barna. De var veldig forståelsesfulle på det, etter å ha gått igjennom casen vår og analysert risikoen, sier Skabo til Nitten.no.

Zuccarello er glad for at dette ordnet seg så greit.

– I bunn og grunn hadde vi ikke trengt forsikring, jeg tviler på at noen blir skadet, men når det kommer til stykket er det greit å ha det. Vi er glad for at spillerne stiller opp og vi vil ikke at de skal bli skadet, sier Zuccarello til Nitten.no.

– Det er jo noen virkelig gode spillere som skal utpå her, så jeg skjønner godt at dette er viktig.

– Forsikringer må vi bare løse, sånn at alle føler seg trygge. Men alle trener jo for fullt hjemme, på is, og trener fysisk, så det er like farlig der som her. Det er klart det blir mer fokus på dette, siden det er TV-kameraer her, men forhåpentlig skal alt gå bra, istemmer Henrik Lundqvist.

Fredag ble det opplyst at 18.000 billetter er solgt.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar