Hevder Minnesota Wild er favoritt til å få Mats Zuccarello

Mats Zuccarello. Foto: Roy Kvatningen

Minnesota Wild har dukket opp som en het kandidat til å få signaturen til Mats Zuccarello, melder nettsted.

The Athletics respekterte journalist Michael Russo dekker Minnesota Wild og har gjort den jobben bedre enn noen annen i mange år nå. Han skriver at Wild-manager Paul Fenton er villig til å gi Zuccarello den femårskontrakten som nordmannen ber om.

Ifølge Russo er Minnesota og Columbus Blue Jackets de to lagene som er ivrigst etter å få Zuccarellos signatur.

Minnesota har både lønnsrom og behov for en spiller som 31-åringen.

Spillerstallen er aldrende, med en snittalder på 30,3 år blant forwardene. Kaptein Mikko Koivu er 36 år og rir mot solnedgangen av sin karriere sammen med 34-åringene Eric Staal og Zach Parise.

Venstrevingene Jason Zucker og Kevin Fiala er andre fremtredende forwards i klubben.

Laget er per dags dato ikke godt nok til å vinne Stanley Cup, iallfall ikke på papiret. Samtidig har vi nettopp sett hvordan Mats Zuccarello kan løfte et lag.

Det Zuccarello sannsynligvis vurderer akkurat nå, er hvor konkurransedyktig Minnesota Wild vil være i NHL de neste årene.

Ryan Donato og Matthew Boldy er spennende, unge spillere, men Wild-organisasjonen har ikke mange andre løfterike navn i bakhånd.

Stanley Cup-håpet ser egentlig ut til å avhenge av en renessanse for Staal og Parise. Det er et syltynt håp.

Behovet for en elitespiller er så stort i Minnesota at det er lett å se for seg at Fenton er villig til å strekke seg langt over seks millioner dollar for å få Mats Zuccarello. Faktisk må Minnesota nærmere sju millioner enn seks millioner for å gi nordmannen en høyere nettolønn i Minnesota enn Zuccarello vil få dersom texaslaget Dallas tilbyr ham 5,5 millioner.

Nitten skrev lørdag om hvilke lag som så langt er blitt koblet til Mats Zuccarello. Minnesota Wild er ny på den listen, men som vi poengterte i lørdagens artikkel gir det mening at Wild ønsker nordmannen fordi klubben både ha behov for ham og lønnsrom til å gi ham det han krever.

Buffalo Sabres, Colorado Avalanche, Columbus Blue Jackets og Dallas Stars er de andre lagene som journalistene i Nord-Amerika kobler til nordmannen. Alle disse fire lagene vil sannsynligvis gi Zuccarello en større sjanse til å vinne Stanley Cup.

Som vi også påpekte lørdag, kan det dukke opp andre lag her. Det er lov å gå over lønnstaket om sommeren, så det er ikke utenkelig at lag vi ennå ikke har forestilt oss plutselig ender opp med nordmannens signatur.

P.S. Pittsburgh Penguins tradet natt til søndag Phil Kessel og og ECHL-backen Dane Birks til Arizona Coyotes i bytte mot Alex Galchenyuk og den unge backen Pierre-Olivier Joseph. Traden gir Penguins litt mer lønnsrom, men ikke nok til å være en sannsynlig aktør i Zuccarello-diskusjonen.

Dallas-kravet til Zuccarello kan være en tabbe

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar