Hockeypåsken på TV

Tyson Barrie (nummer 4) feirer scoring sammen med Mikko Rantanen (96) og Nathan MacKinnon (29). Foto: Ron Chenoy / USA Today / Reuters / NTB scanpix
Tyson Barrie (nummer 4) feirer scoring sammen med Mikko Rantanen (96) og Nathan MacKinnon (29). Foto: Ron Chenoy / USA Today / Reuters / NTB scanpix

Gi blaffen i klister, påskeegg, appelsiner og påskekrim. For det må da være mye bedre å fylle påsken med ishockey?

Av Erlend Vålandsmyr

På fem påskedager kan du kose deg med minst 16 herlige hockeymatcher. Så hvorfor kjøre milevis etter snø for å kline skiene dine inn med klister, når du kan se nyte fantastisk hockey i godstolen?

Påskemenyen kort oppsummert:

– Finland vs Norge x 2

– Danmark vs Sverige

– Färjestad vs Djurgården i kamp 7 i SM-semifinale

– Den første SM-finalen

– Finale nummer 4 i Gagarin Cup (KHL)

– Minst to matcher med Dallas Stars og Mats Zuccarello

– Minst to matcher med regjerende mestere Washington Capitals og Alexander Ovetsjkin

– Minst to matcher med Toronto vs Boston

Dette vil dere vel ikke gå glipp av? Ha en herlig påske hockeyfans, foran skjermen!

P.S. Enkelte av kampene fra NHL er ikke satt opp med hverken kanal eller sendetid av Viasport, så de er bare satt opp den natten/dagen de skal spilles.

P.P.S. Jeg har kun satt opp kamper som garantert blir spilt. Så det kan bli satt opp flere kamper NHL-sluttspillet eller i KHL-finalen i løpet av påsken.

Skjærtorsdag (18.4):

Nordic Cup:

Finland – Norge, VG+, kl.17.00

Mens Norge tapte to matcher for Sverige (0-2 og 1-5), så vant Finland to tette matcher mot Danmark (1-0 og 2-1). Ingen spillere fra NM-finalene er tatt ut for Norge, men den norske troppen begynner å se bra ut. Jonas Holøs (Fribourg), Henrik Haukeland (TPS), Alexander Bonsaksen (Koo Koo) og Ludvig Hoff (University of North Dakota) er for eksempel alle med i dobbeltmatchene mot finnene.

Danmark – Sverige, C More/Sportkanalen, kl.15.00

Sverige vant den første av to kamper 3-2 på onsdag. Dennis Rasmussen, Jesper Boqvist og Jonathan Andersson scoret målene for Tre Kroner, som har fylt opp troppen med spillere fra de nest beste lagene i SHL samt fem spillere fra KHL.

SM-semifinale (kamp 7 av 7)

Färjestad – Djurgården, TV12/C More/Norgessporten, kl.19.30

Djurgården ledet 3-1 i kamper, og så nærmest finaleklare ut. Men så ble dem smadret i den femte semifinalen med hele 8-2, og i kamp seks, i Stockholm, fortsatte Färjestad storspillet og vant 6-1. Dermed er det klart for semifinale nummer sju i Karlstad på skjærtorsdag.

NHL:

Natt til fredag:

Stanley Cup-sluttspill, 1. runde, kamp 4 av 7:

Carolina Hurricanes – Washington Capitals, Viasport 2, kl.01.00 (1-2 i kamper)

Hva skjedde egentlig i Raleigh i forrige match? Carolina var jo helt overlegne. Det endte 5-0, og Washington klarte bare å få 18 skudd på mål. Dette kan faktisk bli langt mer spennende for Alexander Ovetsjkin & co enn først antatt.

Stanley Cup-sluttspill, 1. runde, kamp 5 av 7:

Winnipeg Jets – St. Louis Blues, Viasport 2, kl.02.30 (2-2 i kamper)

2-0 til Blues er nå blitt til 2-2. Winnipeg kan i tillegg glede seg over at Patrik Laine begynner å ligne på seg selv igjen, det vil si scoringsmaskinen Patrik Laine. Finnen har scoret tre ganger så langt i sluttspillet, det er like mange scoringer som han hadde på sine 21 siste grunnseriekamper. Fortsetter Laine slik kan det bli fryktelig vanskelig å slå Winnipeg ut av sluttspillet.

San Jose Sharks – Vegas Golden Knights, Viasport 1, kl.04.05 (1-3 i kamper)

Det var neppe dette San Jose Sharks så for seg da de signerte Erik Karlsson før sesongen, for laget fra California har vært lekk som en sil i matchene mot Vegas. Etter de fire første matchene er redningsprosenten til førstekeeper Martin Jones på 83,8, mens annenkeeper Aaron Dell har 86,1 prosent. Med disse tallene rangeres San Jose-keeperne som nummer 15 og 17 av 17 keepere i sluttspillet. Nå risikerer Haiene tidlig exit i sluttspillet, for å snu 1-3 til 4-3 har vist seg å være fryktelig vanskelig. Bare se her:

Fire ganger har lag klart å snu 0-3 til 4-3, 24 ganger har lag klart å snu 1-3 til 4-3 (i følge hockey-reference.com). Så det er ikke helt mission impossible Joe Thornton & co har foran seg, men det kan minne om et slikt type oppdrag.

Langfredag (19.4):

Nordic Cup:

Finland – Norge, VG+, kl.17.00

KHL:

Avangard Omsk – CSKA Moskva, Viasport 1, kl.18.30

Kamp nummer 4 i finalen i Gagarin Cup. Her kan det absolutt avgjøres, for CSKA har hatt full kontroll hittil i finaleserien. Laget fra hovedstaden i Russland har vunnet 5-2, 3-0 og 2-0 i tre første finalekampene. CSKA-keeper Ilya Sorokin har altså ikke sluppet inn mål på over to timer!

NHL:

Natt til lørdag:

Stanley Cup-sluttspill, 1. runde, kamp 5 av 7:

Boston Bruins – Toronto Maple Leafs, Viasport 1, kl.01.00 (2-2 i kamper)

Herre min hatt for en intens duell, akkurat som det ble spådd på forhånd! Keeperne Tukka Rask og Frederik Andersen leverer mellom stengene, mens Auston Matthews, Mitchell Marner, John Tavares, Brad Marchand, David Pastrnak og Patrice Bergeron leverer offensivt. Dette her blir nok et fyrverkeri av en match!

Calgary Flames – Colorado Avalanche, Viasport 2, kl.04.00 (1-3 i kamper)

Det startet perfekt for Calgary Flames med 4-0-seier i kamp 1. Siden har Colorado Avalanche vunnet 3-2, 6-2 og 3-2, og som nevnt tidligere i denne oversikten så er det fryktelig vrient å snu 1-3 til 4-3. Dermed er det en viss fare for at grunnseriens beste lag i både Øst og Vest forsvinner i sluttspillets første runde. Hva som har gått galt for Flames? De kan i hvert fall ikke skylde på han som «alle» mente var lagets desidert svakeste punkt, for Mike Smith har virkelig spilt godt mellom stengene. Redningsprosenten på 93,1 er femte best i sluttspillet. Det er offensivt det har sviktet for Calgary.  Ledestjerna Johnny Gaudreau har for eksempel kun levert en målgivende pasning hittil, og det er like mange som keeper Mike Smith! Resten av førsterekka (Monahan og Lindholm) har bare levert hver sin scoring og hver sin målgivende pasning, så nå må de beste levere. Til sammenligning så har Colorados antatt beste levert følgende: Rantanen (3 mål, 3 assist), MacKinnon (3 mål, 2 assist), og Landeskog (3 assist).

Nashville Predators – Dallas Stars (2-2 i kamper)(kanal og tidspunkt ikke satt opp av Viasport per nå)

Dallas Stars og Mats Zuccarello biter virkelig godt fra seg. Natt til torsdag vant «Zucca» & co enkelt 5-1, og i den matchen leverte nordmannen sin tredje scoring i sluttspillet. Det blir utrolig spennende å se om Dallas klarer å få til noe i denne matchen mot favorittene fra Nashville.

Påskeaften (20.4):

NHL:

Natt til søndag:

Stanley Cup-sluttspill, 1. runde, kamp 5 av 7:

Washington Capitals – Carolina Hurricanes (kanal og tidspunkt ikke satt opp av Viasport per nå)

Stanley Cup-sluttspill, 1. runde, kamp 6 av 7:

St. Louis Blues – Winnipeg Jets (kanal og tidspunkt ikke satt opp av Viasport per nå)

1. påskedag (21.4):

SM-finale, (kamp 1 av 7)

TBD – Frölunda, TV4/C More/Norgessporten, kl.15.00

Hvem som blir Frölundas motstander i finalen blir avgjort på skjærtorsdag.

NHL:

Natt til mandag:

Stanley Cup-sluttspill, 1. runde, kamp 6 av 7:

Toronto Maple Leafs – Boston Bruins (kanal og tidspunkt ikke satt opp av Viasport per nå)

2. påskedag (22.4):

Natt til tirdag:

Stanley Cup-sluttspill, 1. runde, kamp 6 av 7:

Dallas Stars – Nashville Predators (kanal og tidspunkt ikke satt opp av Viasport per nå)

Legg igjen en kommentar