Hockeyuka på TV – uke 14

Sebastian Johansen , midten, scorer Frisks mål nummer to under den sjette semifinalen i NM-sluttspillet i ishockey mellom Frisk Asker og Vålerenga i Askerhallen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Det blir stadig mer intenst og spennende i hockeyland, og med denne oversikten går du ikke glipp av noe av moroa.

Av Erlend Vålandsmyr

Det må jo bare bli en fantastisk hockeyuke:

– Grunnserien i NHL avsluttes, så nå får vi endelig vite hvem som snapper til seg wild cardene i Øst og Vest. Og ikke minst oppsettet i Stanley Cup-sluttspillet.

– I Sverige blir det klart hvem som blir semifinalister i sluttspillet.

– Hockey-VM for damer starter i Finland

– Og sist, men ikke minst, finaleserien i NM-sluttspillet starter!

Sett deg godt til rett i TV-stolen, for dette er jo nødt til å bli en vidunderlig uke!

 

Mandag 1.4
NM-sluttspill, semifinale 6 av 7:
Stavanger Oilers – Storhamar, DNB Arena, TV2 Sport 2, kl. 19.00 (Studio fra 18.30)

Hjemmeseier i samtlige oppgjør hittil, og med 3-2 i kamper til Storhamar så må Stavanger vinne i kveld. Da bør dem i hvert fall holde et øye med Patrick Thoresen. Han har spilt syv kamper hittil i sluttspillet, og i de matchene har Storhamar-kapteinen servert hele 11 målgivende pasninger. To av dem kom i forrige semifinale. Blir det finale på Storhamar, eller klarer Stavanger å sørge for at vi får en spennende kamp 7 på onsdag?

SHL-sluttspill, kvartfinale 6 av 7:
HV71 – Färjestad, Norgessporten/C More, kl. 19.00

Du verden, for en match disse lagene leverte på lørdag. For å oppsummere litt kort: HV71 utlignet til 2-2 med 20 sekunder igjen å spille, i første overtidsperiode fikk Färjestad en scoring annullert etter at skuffede HV71-spillere allerede hadde gått i garderoben, Jonas Gunnarsson reddet 53 ganger for HV71, Oskar Steen satte inn 3-2 tre minutter før slutt i sjette periode. 117 minutter og 1 sekund varte den dramatiske kvartfinalen, og det er den nest lengste sluttspillskampen i Sverige noensinne.

– Jeg har aldri vært så sliten etter en match. Nå har vi sjansen til å avgjøre, sa matchvinner Steen til C More etter kampen. For vinner Färjestad denne kampen så er dem klare for semifinalen.

NHL:
Natt til tirsdag:
New York Islanders – Toronto Maple Leafs, Viasport 1, kl. 01.00
St. Louis Blues – Colorado Avalanche, Viasport 2, kl. 02.00
Vegas Golden Knights – Edmonton Oilers, Viasport 1, kl. 04.05

Connor McDavid har igjen levert sin beste sesong, for Oilers-stjernen har for lengst passert sin personlige poengrekord som han satte i fjor (108 poeng). Leon Draisaitl, som også har over 100 poeng, har levert sin overlegent beste sesong, og faktisk er tyskeren en liten utfordrer i kampen om bli NHLs toppscorer. Før ukas matcher ligger Draisaitl «bare» fire scoringer bak Ovetsjkin. Likevel så er Edmonton Oilers nok en gang langt unna å kapre en sluttspillsplass. Så da lar vi dette bli matchen vi vinker farvel til de eminente McDavid og Draisaitl for denne gang.

 

Tirsdag 2.4
SHL-sluttspill, kvartfinale 6 av 7:
Skellefteå – Djurgården, Norgessporten/C More, kl. 19.00

Djurgården hadde matchball hjemme i Hovet på søndag, men i stedet reduserte Skellefteå og Mathis Olimb til 3-2 i kamper. Nå har dem igjen kniven på strupen eller klarer Djurgården å utnytte matchball nummer to i denne spennende kvartfinaleserien. Laget som vinner møter forøvrig serietoer Luleå, som ble semifinaleklare på lørdag.

NHL:
Natt til onsdag:
Buffalo Sabres – Nashville Predators, Viasport 1, kl. 01.00
Dallas Stars – Philadelphia Flyers, Viasport 2, kl. 02.30

Dette er en natt hvor ingen av lagene har noe særlig å spille om (Undertegnede satser på at Dallas ikke klarer å surre bort ledelsen de har ned til Colorado og Arizona.). Så da zapper vi innom denne matchen, mens vi igjen krysser fingrene for at Mats Zucarello er i aksjon for sin nye klubb etter det ulykksalige armbruddet i Dallas-debuten.

Vancouver Canucks – San Jose Sharks, Viasport 1, kl.04.05

 

Onsdag 3.4
NM-sluttspill, semifinale 7 av 7:
Storhamar – Stavanger Oilers, CC-Amfi, TV2 Sport 2, kl. 18.00 (Hvis ikke avgjort)

SHL-sluttspill, kvartfinale 7 av 7:
Färjestad – HV71, Norgessporten/C More, kl. 19.00 (Hvis ikke avgjort)

NHL:
Natt til torsdag:
New York Rangers – Ottawa Senators, Viasport 1, kl. 01.30
Chicago Blackhawks – St. Louis Blues, Viasport 2, kl. 02.00

Chicago Blackhawks har levert en ny skuffende sesong, men denne kampen bør du se av en grunn: Patrick Kane. For Kane har levert en formidabel sesong for et lag som aldri har vært i nærheten av å vise sluttspillsklasse. For annen gang i karrieren har 30-åringen levert en sesong på over 100 poeng, så hvorfor ikke bare nyte Patrick Kane en siste gang denne sesongen?

Anaheim Ducks – Calgary Flames, Viasport 1, kl. 04.35

 

Torsdag 4.4
VM-kvinner:
Sverige – Tyskland, SVT1, kl.11.20

Norge er ikke med i A-VM, så da kan vi vel heie litt på svenskene i stedet i VM i finske Espoo. SVT sender samtlige svenske kamper pluss alle sluttspillskampene, så det er bare å kose seg med verdens beste hockeydamer. Sveriges damer er riktignok ingen stormakt i damehockey. Siden VM i 1990 har svenskene kapret to bronsemedaljer og de har endt på fjerdeplass seks ganger. Så dette handler nok først og fremst om å komme til semifinalen for Damkronorna.

SHL-sluttspill, kvartfinale 7 av 7:
Djurgården – Skellefteå, Norgessporten/C More, kl. 19.00 (Hvis ikke avgjort)

NHL:
Natt til fredag:
Toronto Maple Leafs – Tampa Bay Lightning, Viasport 1, kl. 01.00
Nashville Predators – Vancouver Canucks, Viasport 2, kl. 02.00
Vegas Golden Knights – Arizona Coyotes, Viasport 1, kl. 04.05

Arizona Coyotes eller Colorado Avalanche? Det er det store spørsmålet i Vest i den siste uka av grunnserien i NHL. Colorado har per nå et brukbart overtak, så Arizona MÅ nok gå fra seier til seier den siste uka. Med tanke på Coyotenes ganske skrale form, de tapte blant annet fem strake nylig, så ser akkurat det svært vanskelig ut.

 

Fredag 5.4
NM-sluttspill, finale 1 av 7:
NN – Frisk Asker, TV2 Sport 2, kl. 19.00

NHL:
Natt til lørdag:
New York Rangers – Columbus Blue Jackets, Viasport 1, kl. 01.00

Blir det Carolina Hurricanes, Columbus Blue Jackets eller Montreal Canadiens som blir skviset ut av Stanley Cup-sluttspillet? Her må man skrape sammen det man kan av poeng, så dette er en match Artemi Panarin & co skal vinne, og det later til at de har funnet formen akkurat i tide. Blåjakkene står med tre strake seiere, og Sergei Bobrovsky har holdt nullen i tre av dem. Så det lukter vel at Columbus kaprer et av wild cardene i Øst?

Chicago Blackhawks – Dallas Stars, Viasport 2, kl. 02.30
Anaheim Ducks – Los Angeles Kings, Viasport 1, kl. 04.05

 

Lørdag 6.4
VM-kvinner:
Sverige – Tsjekkia, SVT1, kl. 11.20
USA – Canada, SVT Play, kl. 18.25

Det blir ikke bedre enn dette i ishockey for damer, for USA og Canada har begge spilt i samtlige 18 VM-finaler pluss OL-finalene i 2014 og 2018. USA har vunnet de fire siste turneringene, så dette blir sannsynligvis en forsmak på årets finale.

SHL-sluttspill, semifinale 1 av 7:
NN – Frölunda, Norgessporten/TV4, kl. 15.15

NHL:
Boston Bruins – Tampa Bay Lightning, Viasport +, kl. 19.05
St. Louis Blues – Vancouver Canucks, Viasport 1, kl. 22.00

Natt til søndag:
Montreal Canadiens – Toronto Maple Leafs, Viasport 2, kl. 01.00
Dallas Stars – Minnesota Wild, Viasport 1, kl. 02.00

Minnesota Wild er i kjempetrøbbel. Dette er lagets siste grunnseriekamp, og muligens må den vinne for å holde liv i drømmen om et nytt sluttspill, men sannsynligvis er løpet kjørt for laget fra St. Paul, som har vært med i seks strake sluttspill. Vi nordmenn skal vel se denne uansett, for det kan jo hende at Mats Zucarello entrer isen i denne matchen.

Calgary Flames – Edmonton Oilers, Viasport 2, kl. 04.05
San Jose Sharks – Colorado Avalanche, Viasport 1, kl. 04.30

 

Søndag 7.4
NM-sluttspill, finale 2 av 7:
Frisk Asker – NN, TV2, Zebra, 18.30

SHL-sluttspill, semifinale 1 av 7:
Luleå – NN, Norgessporten/C More Hockey, kl.19.00

VM-kvinner:
Sverige – Frankrike, SVT2, kl.14.50

 

Legg igjen en kommentar