Hockeyuka på TV – uke 15

Mikkel Christiansen. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

NM-finaler, Norges vs Sverige, SM-sluttspill og Stanley Cup-playoff! Her får du full oversikt over ukas herlige hockeymeny!

Av Erlend Vålandsmyr

Herre min hatt, for en uke! Hvordan skal vi få tid til alt dette? Altså: i Sverige spilles syv SM-semifinaler, en hver dag fra mandag til søndag. Storhamar og Frisk Asker skal spille tre finalekamper. I Stanley Cup-sluttspillet skal det spilles hele 20 matcher. I tillegg kan det krydres med to landskamper mellom Norge og Sverige, samt NHL Draft Lottery 2019.

Kos dere foran skjermen! Dette blir gøy!

 

Mandag 8.4:

SHL-semifinale (2 av 7):

Djurgården – Färjestad, C More/Norgessporten, kl.19.00

Färjestad vant forholdsvis komfortabelt i den første semifinalen, etter den knallharde kvartfinaledysten mot HV71, som ble avgjort i kamp 7. Hjemmeformen til Djurgården er ikke all verden. De vant bare en av tre kvartfinaler mot Skellefteå hjemme i Hovet. Nå må Stockholmsklubben skjerpe seg hvis denne semifinaleserien skal bli virkelig spennende.

 

Tirsdag 9.4:

NM-finale (3 av 7)

Storhamar – Frisk Asker, CC-Amfi, TV Sport 2/TV2 Sumo, kl.19.00

Det står 1-1 i kampen i det som ligger an til å bli en herlig finaleserie. Storhamar er fortsatt favoritter til å ta gullet, men de må passe seg, for Frisk Asker har vært usedvanlig dyktige til å vinne på bortebane i sluttspillet. I kvartfinalen mot Lillehammer vant Frisk Asker samtlige fire kamper på bortebane, mens de vant 2 av 3 kamper i Furuset Forum mot Vålerenga i semifinalene. Kan Frisk Asker ta nok en borteseier i finale nummer 3?

 

SHL-semifinale (2 av 7):

Frölunda  – Luleå, C More/Norgessporten, kl.19.00

Den første semifinalen ble en skikkelig thriller. Frölunda ledet 3-1 til langt ut i 3. periode, men Luleå kjempet inn både 3-2 og 3-3 helt på tampen av kampen. På overtid sørget Rhett Rakhshani for at det ble en sterk Frölunda-seier likevel i den første semifinalen.

– Dette er sluttspillshockey. Vi må være forberedt på kamper som dette, og vi skal di dem (Luleå) kred for at de kom tilbake slik de gjorde. Vi vet alle kampene kommer til å bli tette, og det er sterkt at vi vinner en kamp her oppe i Luleå, oppsummerte matchvinneren Rakshani til C More etter kampen.

 

NHL:

Natt til onsdag:

NHL – Draft Lottery 2019, Viasport 1, kl.02.00

Så er dagen kommet. Vi får endelig vite hvem som får velge først i årets draft. Hvem skal få den fantastiske muligheten til å måtte velge mellom Jack Hughes eller Kaapo Kakko? På forhånd ligger det mest an til Colorado Avalanche, som har overtatt førsterundevalget til Ottawa Senators. Eller blir det Los Angeles Kings eller New Jersey Devils som også har mange lodd i første runde? Eller blir det som vanlig, at Edmonton Oilers stikker av med førstevalget?

 

Onsdag 10.4:

SHL-semifinale (3 av 7):

Färjestad – Djurgården, C More/Norgessporten, kl.19.00

 

NHL:

Natt til torsdag:

Endelig starter sluttspillet. Nå starter virkelig moroa i årets NHL-sesong. Du verden for noen oppgjør vi kan glede oss til de neste ukene! Undertegnede har dessverre ikke vært kapabel til å finne ut hvilke sluttspillskamper som vises på vanlige TV-kanaler. Fortvil ikke siden samtlige matcher kan streames på Viaplay så ramser jeg heller opp samtlige kamper her. Så får man heller sjekke en og annen TV-guide når det nærmer seg første dropp.

 

Stanley Cup-sluttspill, 1. runde, kamp 1 av 7:

Tampa Bay Lightning – Columbus Blue Jackets, kl.01.00

Grunnseriens suverent beste lag starter med dette jakten på Stanley Cup-trofeet. De har vært fantastiske gjennom hele denne sesongen, anført av nydelig Nikita Kutsjerov, som har pøst inn med poeng som ingen annen har gjort siden 1900-tallet. Da skal det vel bli enkel seier mot lag nummer åtte i Øst? Vel, Columbus er i flott form, med syv seiere på de åtte siste kampene, så dette kan bli langt mer spennende enn hva grunnserietallene tilsier.

 

New York Islanders – Pittsburgh Penguins, kl.01.30

Ingen slapp inn færre mål enn New York Islanders i grunnserien, så Sidney Crosby & co må virkelig være på hugget hvis det ikke skal bli en tidlig exit i årets sluttspill.

 

Winnipeg Jets – St. Louis Blues, kl.02.00

Egentlig et utenkelig oppgjør i begynnelsen av januar, men plutselig så gikk St. Louis Blues fra å være verst til (omtrent) best i NHL. Det er langt fra utenkelig at de fortsetter oppturen mot Winnipeg Jets. Likevel, Winnipeg er solide, så dette kan bli en skikkelig morsom sluttspillsserie.

 

Nashville Predators – Dallas Stars, kl.03.30

Mange av oss kommer vel til å ofre noen timer med nattesøvn for å få med seg denne, for såpass er en Mats Zuccarello i sluttspill verdt. Dallas Stars brukte lang tid på sikre plassen i sluttspillet, men de er langt fra sjanseløse mot Nashville.

 

San Jose Sharks – Vegas Golden Knights, kl.04.30

Fjorårsfinalist Vegas Golden Knights starter jakten på en ny finale i California. Vegas entrer sluttspillet i sørgelig form, med bare en seier på de siste åtte kampene, men også San Jose, med bare tre seiere på de siste 12 matchene, har vært et stykke unna toppnivået i det siste. Likevel, dette bør bli en herlig batalje med spillere som Joe Thornton, Brent Burns, Erik Karlsson, Mark Stone, Jonathan Marchessault og William Karlsson på isen.

 

Torsdag 11.4:

NM-finale (4 av 7)

Frisk Asker – Storhamar, CC-Amfi, TV Sport 2/TV2 Sumo, kl.19.00

 

SHL-semifinale (3 av 7):

Luleå – Frölunda, C More/Norgessporten, kl.19.00

 

Landskamp:

Sverige – Norge, VG+, kl.19.30

Ikke helt toppede lag som møtes i Östersund, for det er svært mange, både i Norge og Sverige som er opptatt med sluttspill om dagen. Men, det er da alltid morsomt å se Norge mot Tre Kronor? (Så får heller noen andre forklare hvordan det er mulig å legge en landskamp samtidig med en NM-finale.)

 

NHL:

Natt til fredag:

Stanley Cup-sluttspill, 1. runde, kamp 1 av 7:

Boston Bruins – Toronto Maple Leafs, kl.01.00

For en batalje i 1. runde med to av NHLs aller beste lag. De møttes også i 1. runde i fjor, og da vant Boston 4-3 i kamper. Vi unner vel oss selv syv nye kamper med Tavares, Chara, Marchand, Pastrnak, Marner og Matthews?

 

Washington Capitals – Carolina Hurricanes, kl.01.30

Kan Capitals vinne Stanley Cup igjen? Så klart! For med eminente Alexander Ovetsjkin på laget er alt mulig. Og Washington anno 2019 ser vel egentlig ikke spesielt svakere ut enn Washington anno 2018.

Calgary Flames – Colorado Avalanche, kl.04.00

Så får vi endelig svaret på hvor stort (eller lite) målvaktsproblemet til Calgary er, for det er opplest og vedtatt at Mike Smith og David Rittich er for svake. Keeperne var riktignok gode nok til at Calgary ble best i vest, så med ledestjerner som Mark Giordano, Johnny Gaudreau, Sean Monahan, Elias Lindholm og Matthew Tkachuk så kan de kanskje få et bra sluttspill likevel?

 

Fredag 12.4:

SHL-semifinale (4 av 7):

Djurgården – Färjestad, TV12/C More/Norgessporten, kl.19.30

 

NHL:

Natt til lørdag:

Stanley Cup-sluttspill, 1. runde, kamp 2 av 7:

Tampa Bay Lightning – Columbus Blue Jackets, kl.01.00

New York Islanders – Pittsburgh Penguins, kl.01.30

Winnipeg Jets – St. Louis Blues, kl.02.00

San Jose Sharks – Vegas Golden Knights, kl.04.30

 

Lørdag 13.4:

NHL:

Stanley Cup-sluttspill, 1. runde, kamp 2 av 7:

Washington Capitals – Carolina Hurricanes, kl.21.00

Natt til søndag:

Nashville Predators – Dallas Stars, kl.00.00

Boston Bruins – Toronto Maple Leafs, kl.02.00

Calgary Flames – Colorado Avalanche, kl.04.30

 

Landskamp:

Sverige – Norge, VG+, kl.13.00

 

SHL-semifinale (4 av 7):

Frölunda  – Luleå, TV4/C More/Norgessporten, kl.15.15

 

NM-finale (5 av 7)

Storhamar – Frisk Asker, CC-Amfi, TV Sport 2/TV2 Sumo, kl.17.30

 

Søndag 14.3:

SHL-semifinale (5 av 7):

Färjestad – Djurgården, TV12/C More/Norgessporten, kl.18.15

 

NHL:

Stanley Cup-sluttspill, 1. runde, kamp 3 av 7:

Pittsburgh Penguins – New York Islanders , kl.18.00

Natt til mandag:

Columbus Blue Jackets – Tampa Bay Lightning, kl.01.00

St. Louis Blues – Winnipeg Jets, kl.01.30

Vegas Golden Knights – San Jose Sharks, kl.04.00

1 Reply to “Hockeyuka på TV – uke 15”

Legg igjen en kommentar