Hockeyuka på TV – uke 17

Esa Lindell, Jamie Benn og Alexander Radulov i Dallas Stars. Foto: Jim Mone / AP / NTB scanpix

18 hockeymatcher på 4 dager! Du er vel klar for det? 

Av Erlend Vålandsmyr

For en helg dette blir! 2. runde i Stanley Cup-sluttspillet starter inkludert en match med Dallas Stars og «Zucca» i perfekt sendetid lørdag kveld, to SM-finaler, U18-VM avgjøres, 2 x Norge vs Danmark og 2 x Finland vs Sverige. Det er bare å låse døra, stille vekkerklokka, hamstre Red Bull og/eller kaffe og sette mobilen på lydløst, for her er det mye du ikke vil gå glipp av!

Kos dere med nok en herlig hockeyhelg!

Torsdag 25.4

SM-finalen, kamp 3 av 7 (1-1 i kamper)

Frölunda – Djurgården, TV12/C More/Norgessporten, kl.19.30

Djurgården må sette en stopper for Frölundas seiersrekke hjemme i Scandinavium hvis de skal ta SM-gullet. Laget fra Stockholm vant enkelt 5-1 hjemme i finalen i Globen på tirsdag, men i Göteborg er det Frölunda som regjerer. De har vunnet 14 strake kamper på hjemmeis, men forrige gang de tapte hjemme var mot nettopp Djurgården (1-6 januar).

 

U18-VM i Örnsköldsvik/Umeå

Sverige – Tsjekkia, kvartfinale, kl.19.30, SVT1

Svenskene startet VM på hjemmebane med å bli ydmyket med hele 1-6 av USA, men deretter har de i tur og orden slått Latvia (5-2), Slovakia (5-1) og Russland (3-0). Også kvartfinalemotstander Tsjekkia fikk en tung start med 3-4-tap for Hviterussland, men seiere mot Sveits (8-2) og Finland (4-2) sørget for avansement fra gruppespillet. Så da gjorde det egentlig ikke noe at de tapte 2-6 for Canada, de suverene vinnerne av gruppa, i den siste kampen.

 

Nordic cup:

Finland – Sverige, C More, kl.17.00

Hvem er best i norden før VM? Både Finland og Sverige har smadret Danmark og Norge, og nå skal erkerivalene møtes to ganger. Begge lag kommer til å bli betydelig forsterket av NHL-spillere før VM, men noen få er på plass allerede. Sverige har Jesper Bratt (New Jersey Devils), mens finnene har Henri Jokiharju (Chicago Blackhawks) og Juho Lammikko (Florida Panthers) med på laget.

 

NHL:

Stanley Cup-sluttspill, 2. runde, kamp 1 av 7:

Natt til fredag:

Boston Bruins – Columbus Blue Jackets, Viasport 1, kl.01.00

Det er bare å spenne seg fast foran skjermen, for dette bør bli en fantastisk serie. Lagene tok seg videre fra 1. runde på vidt forskjellig vis. «Blåjakkene» slo som kjent fullstendig knockout på storfavorittene Tampa Bay Lightning i løpet av fire kamper, mens Boston måtte kjempe som ville bikkjer i sju kamper mot Toronto. De klarte til å slutt å sette en stopper for Auston Matthews, John Tavares og Mitch Marner, men klarer Boston Bruins å gjøre det samme mot Matt Duchene (3 mål og 5 assist mot Tampa), Artemi Panarin (2+3) og Zach Werenski (1+4)? Har Columbus det som skal til for å stoppe Brad Marchand og hans eminente rekkekamerater? Hvem vinner tungvektsduellen: Sergei Bobrovsky vs Tuuka Rask? Har John Tortorella enda noen flere taktiske ess i ermet?

Spørsmålene er mange, og det eneste som er sikkert er at dette blir kjempegøy!

 

St. Louis Blues – Dallas Stars, Viasport 2, kl.03.30

Undertegnede må syte litt. Etter 1. runde i sluttspillet er nå mitt NHL-favorittlag ute. Det ble en grusom exit, de ble rett og slett begravd av Colorado Avalanche. I tillegg er også resten av lagene jeg kan sortere inn under liker-kategorien slått ut. Heldigvis for meg så finnes Mats Zuccarello. «Zucca» gir meg lysglimt i dette, resultatmessig, bekmørke sluttspillet. Og det var overraskende lett å adoptere Dallas Stars. For brått syntes jeg at dem var utrolig gode (eller er det bare det at årets utgave av Nashville Predators ikke er all verden?), og du verden for en gjeng de er med Alexander Radulov, Jamie Benn, Ben Bishop, John Klingberg og Tyler Seguin i spissen. 

Og nå får vi i hvert fall se hva Dallas Stars virkelig er laget av, for Jaden Schwartz, Ryan O’Reilly , Alex Pietrangelo og resten av St. Louis Blues ser knallbra ut.

 

Fredag 26.4

NHL:

Stanley Cup-sluttspill, 2. runde, kamp 1 av 7:

Natt til lørdag:

New York Islanders – Carolina Hurricanes, Viasport, kl.01.00

Det er jo så lenge siden New York Islanders feide over Pittsburgh Penguins at jeg oppsummerer Islanders 1. runde slik: 4-0, Barry Trotz, Robin Lehner, Jordan Eberle applaus, applaus. Så var det motstander Carolina Hurricanes da, for der har vi litt av en gjeng. «Alle» var vel egentlig enige om at de var sjanseløse mot Washington Capitals, «alle» bare ventet på at Alexander Ovechkin & co skulle avgjøre, men laget fra Raleigh gir tydeligvis aldri opp. De lå under 0-2 i kamper, de lå under 1-3 i kamper, og de lå også under 0-2 og 1-3 i kamp 7. Likevel ble NHLs tittelforsvarer det tapende laget til slutt, og premien for å aldri gi opp heter 2. runde og New York Islanders. Og er det to ting som er sikkert så er det at: Robin Lehner kommer til å bli pepret med skudd, for Rob Brind’Amours menn skyter mye, utrolig mye til tider, og at det kommer til å bli vrient å overliste Lehner, for under Trotz er Islanders blitt NHLs vanskeligste lag å score på.

 

San Jose Sharks – Colorado Avalanche, Viasport, kl.04.00

Det er utrolig at det ikke er Vegas Golden Knights som har hjemmekamp her. Vegas ledet 3-1 i kamper, og så ut til å ha full kontroll. Så ble det i stedet tre strake tap for Mark Stone & co. I kamp 7 ledet Vegas som kjent 3-0 med bare litt over ti minutter igjen å spille, men det er altså Joe Thornton & co som har hjemmekamp her. Hvor utmattet ble dem egentlig av den elleville serien mot Vegas? For de har ikke råd til mye surr nå, hvis Colorado Avalanche leverer på samme nivå som mot Calgary Flames i 1. runde, for Mikko Rantanen og Nathan MacKinnon var begge helt ustoppelige. Dessuten har Avalanche en keeper de kan stole på. Philipp Grubauer har vært meget solid hittil i sluttspillet, og redningsprosenten på 93,9 er det bare Robin Lehner (95,6) og Ben Bishop (94,5) som matcher. Sharks-keeper Martin Jones har til tider vært meget svak i sluttspillet, men i de siste kampene har han levert brukbart så redningsprosenten har karret seg opp til 90,4.

 

Nordic cup:

Nordic cup:

Finland – Sverige, C More, kl.17.30

Norge – Danmark, Lørenskog ishall, VG+, kl.18.00

Nordic cup har vel ikke akkurat sørget for all verden med norsk optimisme før VM. Status er fire tap og målforskjell 2-17 etter dobbeltkamper mot Sverige og Finland. Nå må Norge sørge for en liten opptur i de to siste kampene mot Danmark. Danskene har i likhet med Norge tapt fire ganger, men har betydelig bedre målforskjell (3-8). Det er vel likevel lov å håpe at ikke to kamper mot Danmark ender med to nye tap?

 

Lørdag 27.4

Nordic cup:

Norge – Danmark, Lørenskog ishall, VG+, kl.17.00

 

SM-finalen, kamp 4 av 7:

Djurgården – Frölunda, TV4/C More/Norgessporten, kl.15.15

 

U18-VM i Örnsköldsvik/Umeå

Semifinale, SVT1 kl.15.30 

Semifinale, SVT24 kl.19.30

 

NHL:

Stanley Cup-sluttspill, 2. runde, kamp 2 av 7:

St. Louis Blues – Dallas Stars, Viasport, kl.21.00

 

Natt til søndag:

Boston Bruins – Columbus Blue Jackets, Viasport, kl.02.00

 

Dokumentar:

Hockeyns historia, Episode 1, SVT1, kl.14.30 

Dokumentar om hvordan ishockey gikk fra å være en ukjent sport til å bli en nasjonalsport i Sverige. Viktige ingredienser i denne episoden er VM i ishockey i Stockholm i 1949, Ulf Sterner (første europeer i NHL) og VM i Sverige i 1970,

(Sendes også kl.06.45 på søndag)

 

P.S. Husk at Nitten.no har live podcast lørdag kl.19.30 på Scotsman. (Dørene åpner kl.18.30)

 

Søndag 28.4

U18-VM i Örnsköldsvik/Umeå

Finalen, SVT2/SVT24, kl.19.30

 

NHL:

Stanley Cup-sluttspill, 2. runde, kamp 2 av 7:

New York Islanders – Carolina Hurricanes, Viasport, kl.21.00

 

Natt til mandag:

San Jose Sharks – Colorado Avalanche, Viasport, kl.01.30

Legg igjen en kommentar