Hockeyuka på TV – uke 19

Nathan MacKinnon og Tomas Hertl i aksjon. Foto: AP Photo/Ben Margot

Flust av hockeymatcher denne uka også. Her får du full oversikt over NHL-innspurten og hockey-VM i Slovakia.

Det drar seg virkelig til i Nord-Amerika, og denne uka blir det avgjort hvilke fire lag som skal spille Conference-finalen. Carolina Hurricanes er allerede klare for finalen i Øst, og skal møte enten Boston Bruins eller Columbus Blue Jackets. I vest kjemper Colorado Avalanche og San Jose Sharks om å få møte Dallas og «Zucca» eller St. Louis Blues i finalen. Vi nordmenn som elsker NHL må bare glede oss over at vi igjen får oppleve en syvende kamp i en sluttspillsrunde med en nordmann i en av hovedrollene. Natt til onsdag skjer det altså. Det er bare å stille vekkerklokka!

NB! Kampoppsettet for Conference-finalene er ikke klart per nå, i og med at 2. runde ikke er ferdigspilt, så det blir neppe NHL-fri til helga, selv om det ser slik ut i denne oversikten.

Hockey-VM starter på fredag. Hvordan skal det gå med Norge? Oppkjøringen var ikke spesielt imponerende. Blir det kamp mot nedrykk? Kan Petter Thoresens utvalgte sjokkere en storhet? Hvor gode blir det stjernespekkede russiske laget? Er det endelig USA sin tur til å vinne VM-gull? Klarer «Tre Kronor» tre strake VM-gull? Får Slovakia en opptur på hjemmebane? Hvor dårlige er egentlig Storbritannia? Svarene får vi de kommende ukene. Spennende blir det uansett.

Mandag 6.5
NHL:
Stanley Cup-sluttspill, 2. runde, kamp 6 av 7:
Natt til tirsdag:
Columbus Blue Jackets – Boston Bruins, Viasport 1, kl.01.00
(Boston leder 3-2)
Avgjør Boston eller forlenger Columbus til en siste avgjørende match i TD Garden? Denne serien er blitt så tett og spennende som mange spådde på forhånd. To av fem kamper er blitt avgjort på overtid, og i fire av fem oppgjør har vinnerlaget kun vunnet med et mål.

Colorado Avalanche – San Jose Sharks, Viasport 2, kl.04.00
(San Jose leder 3-2)
Også denne serien kan selvsagt avgjøres nå. I Denver kan det virkelig smelle for her møtes flere av sluttspillets aller beste poengplukkere. Gjestene har de to hvasseste målscorerne i Logan Couture (9 mål) og Tomas Hertl (8 mål), samt Erik Karlsson, som er sluttspillets beste på assist (11 stk). Det er hjemmelaget som har kniven på strupen, og mye kommer nok til å handle om ledestjernene Mikko Rantanen og Nathan MacKinnon. Duoen leder poengstatistikken med 13 poeng på 10 kamper i sluttspillet.

Tirsdag 7.5
Hockeyns historia (episode 3), SVT1, kl.21.00
Ingredienser i denne episoden: Pekka Lindmark og Sovjetunionens overlegenhet.

NHL:
Stanley Cup-sluttspill, 2. runde, kamp 7 av 7:
Natt til onsdag:
St. Louis Blues – Dallas Stars, Viasport 1 (eller Viasport 2), kl.02.00
Beklager Petter Thoresen & co, men dette er nok ukas høydepunkt for norske hockeyfans. Det er lite som slår en siste, avgjørende kamp i Stanley Cup-sluttspillet, og vi nordmenn skal prise oss lykkelige for at vi har en spiller som Mats Zuccarello på et av lagene. Han sukrer denne godbiten ytterligere. Det aller beste er at «Zucca» virkelig markerer seg også, for med tre mål og syv målgivende er han inne blant de 20 beste poengplukkerne i sluttspillet. Det er bare å krysse fingrene for at Texas-eventyret for Norges beste hockeyspiller ikke slutter med denne kampen, men fortsetter i konferansefinale mot enten Colorado Avalanche eller San Jose Sharks.

Onsdag 8.5
NHL:
Stanley Cup-sluttspill, 2. runde, kamp 7 av 7:
Natt til torsdag:
(Hvis ikke serien blir avgjort natt til tirsdag)
Boston Bruins – Columbus Blue Jackets
San Jose Sharks – Colorado Avalanche

Torsdag 9.5
VM-magasin før VM, SVT1, kl.20.00

Fredag 10.5
Hockey-VM i Slovakia (Bratislava og Kosice), gruppespill:
Russland – Norge, Viasat 4/SVT Play, kl.16.15
Alt ligger til rette for en meget brutal VM-start for Norge. Russerne har hentet spillere fra øverste hylle i NHL og KHL, og noen kan jo trekkes fram: Nikita Kucherov, Nikita Gusev, Kirill Kaprizov og Alexander Ovechkin. Vi snakker altså om poengkongen i NHL (Kucherov), toppscoreren i NHL (Ovechkin), poengkongen i KHL (Gusev) og toppscoreren i KHL (Kaprizov). Så kan det legges til at russerne har stjerner som Evgeni Malkin, Yevgeni Dadonov, Dmitri Orlov og Evgeny Kuznetsov i bakhånd. Alt ligger til rette for et realt stortap for Petter Thoresens gutter.

Finland – Canada, SVT1, kl.16.15
En skikkelig godbit som dessverre spilles samtidig som Russland-Norge. Canadas tropp er selvsagt fylt opp med NHL-stjerner, som John Tavares, Mark Stone og Jonathan Marchessault, men de er nok ikke like stjernespekket som Russland. Når det kommer til Finland er det først og fremst en ting som gjelder: Følg med på spiller nummer 24, 18 år gamle Kaapo Kakko. Den unge finnen går, sannsynligvis, som nummer to i årets draft, og kommer til å bli en stjerne i NHL!

Tsjekkia – Sverige, SVT1/Viasat 4, kl.20.15 m/VM-studio fra kl.19.00 på SVT1
Klarer svenskene å vinne VM for tredje gang på rad? Det skal i hvert fall ikke stå på mannskapet. Keepere: Henrik Lundqvist (NY Rangers) og Jacob Markström (Vancouver Canucks). Forsvar: Oliver Ekman-Larsson (Arizona Coyotes), Mattias Ekholm (Nashville Predators) og Adam Larsson (Edmonton Oilers). Offensivt: Elias Lindholm (Calgary Flames), Elias Pettersson (Vancouver Canucks) og Patric Hörnqvist (Pittsburgh Penguins). Bare sånn for å nevne noen. Svenskene ser virkelig solide ut. Det er litt lenger mellom de tsjekkiske stjernene, men til VM har de altså med seg blant annet Jakub Voracek (Philadelphia Flyers), Dominik Simon (Pittsburgh Penguins), Michael Frolik (Calgary Flames) og Radko Gudas (Philadelphia Flyers). Forrige lørdag vant Tsjekkia 3-0 mot nettopp Sverige, så dette kan kanskje bli mer spennende enn «Tre Kroner» vil ha det til.

USA – Slovakia, SVT Play, kl.20.15
Arrangørlandet Slovakia har hatt noen blytunge sesonger. Etter VM-sølvet i 2012 har de endt som nummer 8, 9, 9, 9, 14 og 9 i VM. Så det blir spennende å se om slovakene får et løft på hjemmebane. De har i hvert fall styrket seg med noen spillere fra NHL, som Christian Jaros (Ottawa Senators), Andrej Sekera (Tampa Bay Lightning) og Tomas Tatar (Montreal Canadiens).
USA har ikke vært i en VM-finale siden 1960, og det er kanskje på tide å gjøre noe med det nå? De har i hvert fall tatt med seg et herlig lag til VM. For eksempel: Johnny Gaudraeau (Calgary Flames), Clayton Keller (Arizona Coyotes), Jack Eichel (Buffalo Sabres) og Dylan Larkin (Detroit Red Wings). Bare sånn for å nevne noen. Dessuten er det superspennende brødreparet Quinn Hughes (Vancouver Canucks) og Jack Hughes (går, sannsynligvis, som nummer en i draften) med. Følg med på Hughes-brødrene og følg med på USA. Dette kan bli veldig bra!

Lørdag 11.5
Hockey-VM i Slovakia (Bratislava og Kosice), gruppespill:
Danmark – Frankrike, SVT1, kl.12.15
Dette er en kamp fra gruppe A, som er en meget tøff gruppe. Antatt topp fem er Canada, USA, Finland, vertsnasjon Slovakia og Tyskland. Så for Danmark og Frankrike handler det nok først og fremst om å unngå sisteplassen i gruppa.

Sveits – Italia, Viasport 1, kl.12.15
Kamp i gruppe B, Norges gruppe. Sveits er blitt en god hockeynasjon, og de tok VM-sølv i både 2013 og 2018. Til dette mesterskapet har sveitserne med seg NHL-forsterkninger som Nico Hischier (New Jersey Devils), Kevin Fiala (Minnesota Wild), Yannick Weber (Nashville Predators) og Roman Josi (Nashville Predators), og bli ikke overrasket hvis de kommer langt i årets VM også. Italia er i likhet med Norge, Latvia og Østerrike pekt ut som mulige nedrykkslag i gruppe B, så vi nordmenn får vel nesten krysse fingrene for at Sveits vinner denne greit.

Tyskland – Storbritannia, SVT1, kl.16.15
Storbritannia i hockey-VM! Det klinger rart. Bedre blir det ikke når man ser over lagene VM-troppen er hentet fra. Vi snakker altså hockeyspillere fra Cardiff, Sheffield, Nottingham, Manchester, Belfast og Coventry. Så hvorfor skal du se denne kampen? Du skal se om britenes keepere Ben Bowns, Thomas Murdy og/eller Jackson Whistle klarer å demme opp for Leon Draisaitl som banket inn 50 mål i grunnserien for Edmonton Oilers.
P.S. Selv om Norge har vært bedre enn Storbritannia i årevis, så har vi ikke lov til å være for ovenpå. Storbritannia har tatt medalje i VM hele fem ganger. Gull i 1936, sølv i 1937 og 1938, og bronse 1924 og 1935. Norge står fortsatt med null medaljer.

Latvia – Østerrike, Viasport +, kl.16.15
Som nevnt tidligere er dette to av nedrykkskandidatene i gruppe B, så en spennende kamp for oss nordmenn. Østerrike har en ledestjerne i Michael Raffl, som spilte 67 kamper for Philadelphia Flyers denne sesongen, mens Latvia har Rudolfs Balcers (Ottawa Senators).

Norge – Tsjekkia, Viasat 4, kl.20.15
Kamp nummer to for Norge, og nok en match som kan bli brutal for de norske «Isbjørnene». Tsjekkia er bunnsolide, og de har for eksempel gått til kvartfinalen i samtlige VM og OL siden debuten som egen nasjon i 1993. Men skal Norge først snappe til seg et poeng fra de fire store i gruppe B (Sverige, Sveits, Russland og Tsjekkia), så er det kanskje denne kampen som er muligheten for en skrell.

Slovakia – Finland, SVT2, kl.20.15

Søndag 12.5
Hockey-VM i Slovakia (Bratislava og Kosice), gruppespill:
Russland – Østerrike, SVT1/Viasat 4, kl.12.15
USA – Frankrike, SVT Play, kl.12.15
Italia – Sverige, SVT1/Viasport 3, kl.16.15 m/VM-studio fra kl.15.00 på SVT1
Storbritannia – Canada, SVT2, kl.20.15
Latvia – Sveits, Viasport 3, kl.20.15

 

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar