Hockeyuka på TV, uke 2

Stavanger Oilers spiller Patrick Stig Hylland Ulriksen og keeper Henrik Holm i aksjon under ishockeykampen mellom Stavanger Oilers og Storhamar (7-3) i DNB arena i Stavanger. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Velg og vrak i matcher fra Get-ligaen, 1. divisjon, CHL, NHL, SHL og KHL. Her er alt du trenger å vite om den kommende uka i hockeyland.

Av Erlend Vålandsmyr

Denne ukas hockeymeny er overlesset med godbiter. 12 matcher i Get-ligaen inkludert Storhamar – Stavanger, semifinaler i Champions Hockey League, 2 x New York-derby i NHL, spennende toppkamper i SHL, Gaudreau/Monahan/Lindholm vs Rantanen/MacKinnon/Landeskog osv osv …

Ha en strålende hockeyuke, og nøl ikke med å gi oss tilbakemelding hvis vi, mot formodning, har oversett noe, noe er feil eller hvis dere bare har lyst til å gi oss litt ris eller ros.

Generelt:
GET-ligaen: Enkelte kamper vises på TV Sport 2. Samtlige kamper kan streames på TV2 Sumo (betaling).

Førstedivisjon: Samtlige kamper kan streames på Norgessporten (betaling).

NHL: Utvalgte kamper vises på Viasports kanaler. I vår oversikt plukkes det max ut tre kamper, spesielt de som blir sendt på kveldstid i Norge. Samtlige kamper kan streames på Viaplay (betaling), og høydepunkter fra nattens kamper kan sees i programmet «NHL on the fly» som (med få unntak) sendes hver dag kl.13.00 på Viasport 1.

SHL: TV4 sender en kamp live i uka (lørdager). Samtlige kamper kan streames på C More (betaling). Enkelte SHL-kamper kan også streames på Norgessporten (betaling).

KHL: enkelte kamper vises på Viasport.

CHL: enkelte kamper vises på SVT og Viasport.

UKE 2:
Mandag 7.1.

NHL:
Natt til tirsdag:
Toronto Maple Leafs – Nashville Predators, Viasport 1, kl.01.00

To av NHLs aller beste lag møtes til dyst. Kan Vezina Trophy-vinner Pekka Rinne og Nashvilles solide backer stoppe Torontos offensive stjernegalleri med Mitch Marner, John Tavares og Auston Matthews i spissen?

Chicago Blackhawks – Calgary Flames, Viasport 2, kl.02.30
San Jose Sharks – Los Angeles Kings, Viasport 1, kl.04.30

Tirsdag 8.1.
GET-ligaen:
Stavanger Oilers – Manglerud Star, DNB Arena, kl.18.00

Topp mot bunn i, men Oslo-laget har vunnet to av to matcher i DNB Arena denne sesongen. Klarer dem tre på rad?

Lillehammer – Frisk Asker, Kristins Hall, kl.18.30
Stjernen – Storhamar, Stjernehallen, kl.18.30
Ringerike – Sparta, Schjongshallen, kl.19.00 (sendes på TV2 Sport 2)

CHL:
Frölunda – HC Plzen, SVT 2 og Viasport 3, kl.18.00
Red Bull München – Red Bull Salzburg, Viasport +, kl.19.20

Det er klart for de første semifinalene i Champions Hockey League. Hvem man kan følge litt ekstra med på? Vi plukker ut tre karer: 1. Trevor Parkes har ni scoringer og tre assists på seks kamper for Red Bull München. 2. Ryan Lasch har servert 15 målgivende på ti kamper for Frölunda, pluss to scoringer. 3. Red Bull Salzburgs keeper, Stephen Michalek, har høyest redningsprosent i hele CHL, med 92,69 prosent på åtte matcher.

NHL:
Natt til onsdag:
Buffalo Sabres – New Jersey Devils, Viasport 2, kl.01.00

Buffalo var et sørgelig skue forrige sesong, men i år er situasjonen en helt annen. Førsterekka med Jack Eichel, Jeff Skinner og Sam Reinhart har virkelig funnet tonen, og alle tre har allerede passert 40 målpoeng. Fortsetter oppturen går Buffalo Sabres rett til Stanley Cup-sluttspillet, etter at de var det desidert dårligste laget i vest forrige sesong.

Washington Capitals – Philadelphia Flyers, Viasport 1, kl.01.30
Vegas Golden Knights – New York Rangers, Viasport 2, kl.04.05

Annet:
Iskrigerne, TV Sport 2, kl.21.45 og 22.15

Onsdag 9.1.
Førstedivisjon:
Hasle-Løren – Grüner, Lørenhallen, kl.19.00

Fin flyt på Grüner som har vunnet 12 av 15 kamper siden 1. oktober. Laget ligger på annenplass i 1. divisjon, og avstanden opp til serieleder Comet er ikke avskrekkende.

Comet – Furuset, Halden ishall, kl.19.00
Gjøvik – Tønsberg, Gjøvik olympiske fjellhall, kl.19.00

NHL:
Natt til torsdag:
Chicago Blackhawks – Nashville Predators, Viasport 1, kl.02.00
Calgary Flames – Colorado Avalanche, Viasport 2, kl.03.30

To av NHLs aller beste førsterekker møtes til duell i Canada. Hjemmelaget er anført av Johnny Gaudreau, Sean Monahan og Elias Lindholm, og de har allerede produsert over 150 målpoeng. Enda bedre har Coloradros stjernetrio vært. Mikko Rantanen, Nathan MacKinnon og Gabriel Landeskog har vært ligaens heteste rekke i omtrent hele høst og vinter. Hvem står igjen som vinnere etter denne bataljen?

Torsdag 10.1.
GET-ligaen:
Storhamar – Stavanger, CC-Amfi, kl.18.30

Det er klart for en real toppkamp på Hamar, og denne bør ikke hjemmelaget tape. Storhamar er gode i CC-Amfi, men Stavanger vant 3-2 forrige gang de møttes i denne ishallen.

Sparta – Stjernen, Sparta Amfi, kl.18.30
Frisk Asker – Ringerike, Askerhallen, kl.18.30
Vålerenga – Lillehammer, Furuset Forum, kl.18.30

SHL:
HV71 – Färjestad, Norgessporten, kl.19.00

Det er usedvanlig jevnt i SHL denne sesongen, og nesten hele ligaen kan vinne gull i serien. Färjestad, som nylig hentet Alexander Reichenberg fra Lillehammer, ligger meget godt an på tredjeplass, men HV71 (i skrivende stund på 8. plass) kan ikke avskrives i gullkampen. Fra første til ellevte plass i SHL skiller det kun ti poeng.

KHL:
Lokomotiv Yaroslavl – SKA St. Petersburg, Viasport 1, kl.16.55

Hjemmelaget ligger trygt plassert i ingenmannsland i vest i KHL, så i denne matchen er mest spennende om SKA St. Petersburg kan vinne for å holde følge med CSKA i toppen av konferansen i vest.

NHL:
Natt til fredag:
Boston Bruins – Washington Capitals, Viasport 2, kl.01.00

Alt ligger til rette for en kjempematch i TD Gardens. Ovetsjkin & co er riktignok ikke helt i toppslag. Laget fra hovedstaden har tapt tre strake kamper, og i disse kampene har NHLs toppscorer «bare» scoret en gang. Boston har fin flyt med fire seiere på rad, og med en førsterekke med Brad Marchand, Patrice Bergeron og David Pastrnak kan de utvilsomt vinne denne også. MEN Ovetsjkin er Ovetsjkin…

New York Rangers – New York Islanders, Viasport 1, kl.01.00
Vegas Golden Knights – San Jose Sharks, Viasport 2, kl.04.05

Annet:
Iskrigerne, TV Sport 2, kl.22.00 og 22.30

Fredag 11.1.
NHL:
Natt til lørdag:
Carolina Hurricanes – Buffalo Sabres, Viasport 1, kl.01.30
Calgary Flames – Florida Panthers, Viasport 2, kl.03.00
Anaheim Ducks – Pittsburgh Penguins, Viasport 1 , kl.04.05

Krise i Pittsburgh var det visst noen som ropte tidligere i høst. I skrivende stund har Crosby & co vunnet åtte matcher på rad, og har mer enn stø nok kurs mot sluttspillet. Situasjonen er en helt annen i California, for Anaheim har tapt syv på rad. Keeper John Gibson har riktignok levert en solid sesong for «Endene», så hvis han leverer nok en fantomkamp så kan dette bli et skikkelig spennende oppgjør.

Lørdag 12.1.
GET-ligaen:
Frisk Asker – Vålerenga, Askerhallen, kl.16.00

Førstedivisjon:
Nidaros – Narvik, Leangen ishall, kl.15.00
Grüner – Furuset, Grünerhallen, kl.16.00
Tønsberg – Comet, Tønsberg ishall, kl.16.00
Gjøvik – Storhamar YA, Gjøvik olympiske fjellhall, kl.16.00

SHL:
Växjö – Brynäs, TV4, kl.15.15
Djurgården – Linköping, Norgessporten, kl.15.15

Som tidligere nevnt i denne oversikten så er det utrolig jevnt i SHL, så alle de fire lagene i disse to matchene henger med i gullkampen. Så Växjö (5. plass, tre poeng opp), Brynäs (7. plass, seks poeng opp), Djurgården (9. plass, åtte poeng opp) og Linköping (4. plass, 2 poeng opp) bør alle vinne.

NHL:
New York Islanders – New York Rangers, Viasport +, kl.19.00

Hvem er best i «The Big Apple»? Islanders ser klart best ut for øyeblikket, og vaker akkurat rundt streken som kan sikre dem et wild card til Stanley Cup-sluttspillet. Zuccarello & co sliter som ventet mer, og har sisteplassen i Eastern Conference innen rekkevidde. (Lagene møtes også natt til fredag.).

New Jersey Devils – Philadelphia Flyers, Viasport 3, kl.19.05

Natt til søndag:
San Jose Sharks – Ottawa Senators, Viasport 1, kl.04.05

Søndag 13.1.
GET-ligaen:
Lillehammer – Sparta, Kristins Hall, kl.17.00

Hjemmelaget henger fortsatt med i medaljekampen, men det begynner å bli litt langt opp til topp tre. Derfor er dette en kamp Mikael Kvarnstöms menn må vinne.

Manglerud Star – Stjernen, Manglerud ishall, kl.17.00
Storhamar – Ringerike, CC-Amfi, kl.17.00

Førstedivisjon:
Nidaros – Narvik, Leangen ishall, kl.10.30

NHL:
Carolina Hurricanes – Nashville Predators, Viasport 2, kl.19.00

Nashville ser mer ut som seg selv igjen etter å bare ha gått fra tap til tap i kampene før og etter julaften. Kanskje er viktige Filip Forsberg tilbake i aksjon etter sitt lange skadeavbrekk i denne matchen.

Natt til mandag:
Columbus Blue Jackets – New York Rangers, Viasport 1, kl.00.00
New York Islanders – Tampa Bay Lightning, Viasport 2, kl.01.00

 

1 Reply to “Hockeyuka på TV, uke 2”

Legg igjen en kommentar