Hockeyuka på TV, uke 3

Austin Cangelosi setter pucken bak Storhamars målvakt Oskar Östlund og gir hjemmelaget ledelsen 3-2 i Hockey Classic-kampen i Håkons Hall på Lillehammer mellom mjøsrivalene Lillehammer og Storhamar. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Alt ligger til rette for en staselig uke med ishockey, og du går ikke glipp av mye hvis du leser denne gjennomgangen.

av Erlend Vålandsmyr

Hold tunga rett i munn når du gjør avtaler eller legger deg for natten denne uka, for her er det mye du ikke vil gå glipp av. Jeg kan jo for eksempel nevne: Mjøs-derby i Kristins hall, Battle of Alberta, avgjørende semifinaler i Champions Hockey League, Storhamar vs Vålerenga, flere toppkamper i SHL, Rasmus Dahlin vs Elias Pettersson, Tampa Bay Lightning vs Toronto Maple Leafs, og masse, masse mer.

Kos dere masse, og ikke nøl med å legge igjen innspill/rettelser osv i kommentarfeltet.

Her får du servert hockey på TV og nett:

GET-ligaen: Enkelte kamper vises på TV Sport 2. Samtlige kamper kan streames på TV2 Sumo (betaling).
1. divisjon: Samtlige kamper kan streames på Norgessporten (betaling).
NHL: Utvalgte kamper vises på Viasports kanaler. I vår oversikt plukkes det max ut tre kamper, spesielt de som blir sendt på kveldstid i Norge. Samtlige kamper kan streames på Viaplay (betaling), og høydepunkter fra nattens kamper kan sees i programmet «NHL on the fly» som (med få unntak) sendes hver dag kl.13.00 på Viasport 1.
SHL: TV4 sender en kamp live i uka (lørdager). Samtlige kamper kan streames på C More (betaling). Enkelte SHL-kamper kan også streames på Norgessporten (betaling).
KHL: enkelte kamper vises på Viasport.
CHL: enkelte kamper vises på SVT og Viasport.

Mandag 14.1.
NHL:
Natt til tirsdag:
Toronto Maple Leafs – Colorado Avalanche, Viasport 1, kl.01.00
Boston Bruins – Montreal Canadiens, Viasport 2, kl.01.30

Montreal Canadiens var overraskende friske i første halvdel av sesongen, men en opplagt grunn til oppturen sliter undertegnende med å finne. I hvert fall hvis vi ser på statistikk. Det er 26 keepere i NHL som har bedre redningsprosent enn Carey Price. Montreals beste poengplukker, Max Domi, er nummer 50 i hele ligaen. Lagets toppscorer, Brendan Gallagher, har 51 foran seg på toppscorerlista. De er dårligst av alle til å score i power play, og de er ranket som nummer 20 av 31 i penalty kill. Tja, kanskje man må se denne matchen for å skjønne hvorfor Canadiens ligger an til å kapre en av åtte sluttspillplasser i øst.

Tirsdag 15.1.
KHL:
CSKA Moskva – Metallurg Magnitogorsk, Viasport 2, kl.17.30
Hjemmelaget har plukket flest poeng i KHL så langt, og laget fra den russiske hovedstaden er spesielt vanskelige å score på. På 46 kamper har det kun blitt 56 baklengs, så keeperne har mildt sagt imponerende stats. På 17 kamper har Lars Johansson en redningsprosent på 95,4 og 1,03 baklengs i snitt per kamp. Keepermakker Ilya Sorokins redningsprosent er 93,8, og han slipper inn 1,24 mål i snitt per kamp. Så det blir spennende å se hva gjestene kan finne på i dette oppgjøret.

CHL:
HC Plzen – Frölunda, SVT1/SVT2 og Viasport 1, kl.17.30
Dette er andre semifinale i Champions Hockey League, og svenskene leder 6-3 etter den første matchen i Göteborg. Dermed er Frölunda nære enda en finale i denne turneringen. Etter å ha tapt CHL-finalen i 2015 så vant svenskene både i 2016 og 2017.

NHL:
Natt til onsdag:
New York Rangers – Carolina Hurricanes, Viasport 1, kl.01.00
Dallas Stars – Tampa Bay Lightning, Viasport 2, kl.02.30
Ai, ai, ai, så sykt gode Tampa Bay Lightning er. Kucherov, Stamkos, Hedman & co har fullstendig glemt hvordan man taper hockeymatcher, og fortsetter dem i denne stilen ender Tampa opp på hele 129 poeng i grunnserien. For å sette det i perspektiv så ser rekordpallen slik ut: 1. Montreal Canadiens, 132 poeng (1976-77), 2. Detroit Red Wings, 131 poeng (1995-96), 3. Montreal Canadiens, 129 poeng (1977-78).

San Jose Sharks – Pittsburgh Penguins, Viasport 1, kl.04.05

Onsdag 16.1.
1. divisjon:
Comet – Tønsberg, Halden ishall, kl.19.00
I denne matchen spiller hele fem av de ti beste poengplukkerne i denne divisjonen, så den kan jo være verdt å få med seg. Best av alle er Tønsbergs Johan Jens Philip Larsson med 47 poeng på 21 kamper, mens lagkamerat Erik Anton Persson står med 34 poeng på 18 kamper. Serieleder Comet har med en trio på topp ti, Paulius Gintautas (36 poeng på 21 kamper), Robin Olsen-Syversen (35 poeng på 21 kamper) og Ugnius Cizas (32 poeng på 21 kamper)

Furuset – Grüner, Furuset Forum, kl.19.00
Storhamar YA – Gjøvik, CC-Amfi, kl.19.00

Kvinner elite:
Vålerenga – Sparta, Ungdomshallen Jordal, kl.20.00
Stavanger leder kvinnenes eliteserie, mens Vålerenga ligger hakket bak på annenplass. Sparta ligger fortapt på bunn så denne matchen må Oslo-laget vinne.

CHL:
Red Bull Salzburg – Red Bull München, Viasport 1, kl.20.10
Den første semifinalen endte med det sjeldne og kjedelige resultatet 0-0. I denne matchen i Østerrike blir det garantert scoringer…

NHL:
Natt til torsdag:
Ottawa Senators – Colorado Avalanche, Viasport 1, kl.01.00
Calgary Flames – Buffalo Sabres, Viasport 2, kl.03.30
Vancouver Canucks – Edmonton Oilers, Viasport 1, kl.04.05
Edmonton Oilers har verdens beste hockeyspiller i Connor MacDavid, og også denne sesongen pøser han inn mål og serverer assists. Poengsnittet for 21-åringen ligger på fantastiske 1,5 målpoeng per kamp, men tro det eller ei så er det muligens ikke nok for Oilers. Å nå sluttspillet blir mer enn tøft nok MacDavid & co. Nattens motstander er en av argeste sluttspillsrivalene, men Vancouver er i ferd med å levere en positiv sesong. Elias Pettersson, storfavoritt til å vinne Calder Trophy, har sørget for at Canucks-fansen for lengst har kunnet glemme det miserable fjoråret hvor Vancouver endte nest sist i vest.

Torsdag 17.1.
GET-ligaen:
Stjernen – Stavanger, Stjernehallen, kl.18.30
Ringerike – Manglerud Star, Schjongshallen, kl.18.30
Vålerenga – Sparta, Furuset Forum, kl.18.30
Lillehammer – Storhamar, Kristins Hall, kl.19.00 (vises på TV2 Sport 2)
Det er klart for et nytt Mjøs-derby, og foruten heder og ære står det en del på spill i denne matchen. Lillehammer har, muligens, ikke råd til å tape denne hvis de akter å slå kloa i medaljer i serien denne sesongen. Mens Storhamar har, muligens, ikke råd til å tape denne hvis de akter å ta seriegull. Her kommer det til å smelle!

Høydepunkter fra torsdagens GET-liga-runde, TV2 Sport 2, kl.21.30

SHL:
Frölunda – Färjestad, Norgessporten, kl.19.00
Toppkamp i Göteborg hvor begge lagene kjenner eimen av seriegull, så dette kan bli et skikkelig slag av en kamp.

NHL:
Natt til fredag:
New York Rangers – Chicago Blackhawks, Viasport 2, kl.01.00
Tampa Bay Lightning – Toronto Maple Leafs, Viasport 1, kl.01.30
Dette her kan fort bli ukas høydepunkt. De, for tiden, to beste lagene i øst, hvorav hjemmelaget har plukket klart flest poeng i hele NHL, barker sammen i Amalie Arena. Dette oppgjøret er så stjernespekket at jeg nøyer meg med å skrive: Denne MÅ du se! (Så får dere heller sende varme tanker til undertegnende som skal sitte ringside i Madison Square Garden for å se bunnoppgjøret mellom Rangers og Blackhawks. Nei da, det er ikke så synd på meg.).

Fredag 18.1.
SHL:
Brynäs – Djurgården, Norgessporten, kl.19.00
Sluttspillet i Sverige nærmer seg, og da forsterker lagene som har ambisjoner. Djurgården har for eksempel hentet inn canadiske Jason Garrison. Backen har spilt 17 kamper for Edmonton Oilers denne sesongen, og han har spilt totalt solide 555 NHL-kamper for Florida Panthers/Vancouver Canucks/Tampa Bay Lightning/Vegas Golden Knigts/Edmonton Oilers. Hvordan klarer han seg på dette nivået?

NHL:
Natt til lørdag:
Florida Panthers – Toronto Maple Leafs, Viasport 1, kl.01.00
Washington Capitals – New York Islanders, Viasport 2, kl.01.30
Vancouver Canucks – Buffalo Sabres, Viasport 1, kl.04.05
Calder Trophy-favoritt 1 mot Calder Trophy-favoritt 2. Vancouvers Elias Pettersson vs Buffalos Rasmus Dahlin. Dette oppgjøret kommer nok til å handle mye om disse to svenske rookiene.

Lørdag 19.1.
GET-ligaen:
Stavanger – Ringerike, DNB Arena, kl.15.00
Topp mot bunn. David mot Goliat. Blir det overlegen hjemmeseier eller leverer gjestene et sjokkresultat?

Sparta – Frisk Asker, Sparta Amfi, kl.16.00

1. divisjon:
Tønsberg – Grüner, Tønsberg ishall, kl.16.00
Gjøvik – Comet, Gjøvik olympiske fjellhall, kl.16.00
Narvik – Hasle-Løren, Nordkraft Arena, kl.16.00
Storhamar YA – Nidaros, CC-Amfi, kl.16.00

Kvinner elite:
Hasle-Løren – Wing, Lørenhallen, kl.17.00
Wing har sluppet inn 33 mål på ni kamper. Så det blir spennende å se om de klarer å stoppe ligaens toppscorer. Det er Hasle-Lørens Sofie Fjellvang, og hun har scoret imponerende 19 mål på ni kamper. Lagene møtes også på søndag. Hvor mange scorer Fjellvang i disse kampene?

SHL:
HV71 – Skelleftå, Norgessporten, kl.15.15
Luleå – Färjestad, TV4, kl.15.15

NHL:
New Jersey Devils – Anaheim Ducks, Viasport+/SVT2, kl.19.00
Colorado Avalanche – Los Angeles Kings, Viasport 1, kl.21.00
Natt til søndag:
Edmonton Oilers – Calgary Flames, Viasport 1, kl.04.05
Det er klart for et nytt «Battle of Alberta», og så langt i sesongen har Calgary vært det klart beste laget i denne provinsen. Likevel, forrige gang de møttes vant Edmonton 1-0, selvsagt etter scoring av Connor MacDavid.

Søndag 20.1.
GET-ligaen:
Storhamar – Vålerenga, CC-Amfi, kl.17.00
Storhamar mot Vålerenga, Oslo mot Hamar, annenplass mot tredjeplass, Patrick Thoresen, Martin Røymark, Rasmus Ahlholm, Steffen Søberg, ja da gidder jeg ikke ramse opp mer, for denne toppkampen skal du vel se uansett?

Manglerud Star – Lillehammer, Manglerud ishall, kl.17.00

1. divisjon:
Storhamar YA – Nidaros, CC-Amfi, kl.12.00
Narvik – Hasle-Løren, Nordkraft Arena, kl.14.00

Kvinner elite:
Hasle-Løren – Wing, Lørenhallen, kl.10.00
Sparta – Vålerenga, Sparta Amfi, kl.13.15

NHL:
New York Islanders – Anaheim Ducks, Viasport 2, kl.21.00
Natt til mandag:
Toronto Maple Leafs – Arizona Coyotes, Viasport 1, kl.01.00
Edmonton Oilers – Carolina Hurricanes, Viasport 2, kl.03.30

1 Reply to “Hockeyuka på TV, uke 3”

Legg igjen en kommentar