Hockeyuka på TV, uke 4

William Nylander. Foto: Dan Hamilton-USA TODAY Sports

Dette blir en rikholdig og ikke minst stjernespekket hockeyuke. Her er alt du trenger å vite for å ikke gå glipp av noe som helst.

Av Erlend Vålandsmyr

Høydepunktet denne uka blir muligens NHLs all star-event i San Jose til helga, mens det norske høydepunktet blir lørdagens batalje mellom Stavanger og Vålerenga. I tillegg kan jeg trekke fram Colorado Avalanche vs Nashville Predators, to matcher med Burns, Karlsson og San Jose Sharks, toppkamper i 1. divisjon, Toronto Maple Leafs vs Washington Capitals, Lillehammer vs Stavanger, KHL, SHL og Sebastian Ahos jakt på flere målpoeng for Carolina Hurricanes.

Kos dere med masse, masse ishockey, og nøl ikke med å komme med innspill på kommentarfeltet hvis noe er glemt eller feil.

 

Her får du servert hockey på TV og nett:

GET-ligaen: Enkelte kamper vises på TV Sport 2. Samtlige kamper kan streames på TV2 Sumo (betaling).
1. divisjon: Samtlige kamper kan streames på Norgessporten (betaling).
NHL: Utvalgte kamper vises på Viasports kanaler. I vår oversikt plukkes det max ut tre kamper, spesielt de som blir sendt på kveldstid i Norge. Samtlige kamper kan streames på Viaplay (betaling), og høydepunkter fra nattens kamper kan sees i programmet «NHL on the fly» som (med få unntak) sendes hver dag kl.13.00 på Viasport 1.
SHL: TV4 sender en kamp live i uka (lørdager). Samtlige kamper kan streames på C More (betaling). Enkelte SHL-kamper kan også streames på Norgessporten (betaling).
KHL: enkelte kamper vises på Viasport.
CHL: enkelte kamper vises på SVT og Viasport.

 

Mandag 21.1.
NHL:
Colorado Avalanche – Nashville Predators, Viasport 1, kl.21.00
For en nydelig start på uka. En skikkelig godbit før leggetid. Colorado ledes av sin eminente førsterekke med Mikko Rantanen, Nathan MacKinnon og Gabriel Landeskog, som bare fortsetter å pøse inn mål. Nashville har til tider slitt ganske tungt de siste ukene, og skader på stjernespillere må nok ta en del av skylda for det. For eksempel har backkjempen P.K. Subban (1,5 måned), venstreving i førsterekka Filip Forsberg (over 1 måned) og høyreving i førsterekka Viktor Arvidsson (2 måneder) vært ute lenge, men stjernetrioen er nå tilbake i aksjon.

Los Angeles Kings – St. Louis Blues, Viasport 3, kl.22.00
Natt til tirsdag:
Florida Panthers – San Jose Sharks, Viasport 2, kl.02.00

Tirsdag 22.1.
SHL:
Malmö – Djurgården, Norgessporten, kl.19.00
Hjemmelaget ligger et stykke ned på tabellen, men har i skrivende stund kun ni poeng opp til førsteplassen. Det som ikke er bra for Malmö er at de samtidig kun har tre poeng ned til Skellefteå, som er laget som ligger akkurat utenfor sluttspillplassene. Gjestene fra hovedstaden har ligaens poengkonge i Jakob Lilja, men også Djurgården har mer enn nok med å sikre seg en direkteplass til kvartfinalene i sluttspillet, det vil si være blant topp seks.

NHL:
Natt til onsdag:
Washington Capitals – San Jose Sharks, Viasport 1, kl.01.00
Haiene fra California ble utpekt som en av de største favorittene til Stanley Cup før sesongen, og etter en ikke altfor imponerende start, er dem nå omtrent så gode som «alle» forventet at de skulle være. Spesielt backstjernene Erik Karlsson og Brent Burns har vært imponerende i det siste. Bare i desember fikk Karlsson 17 målpoeng på 13 kamper, mens Burns måtte nøye seg med 14 poeng.

Edmonton Oilers – Detroit Red Wings, Viasport 2, kl.03.00

Onsdag 23.1.
1. divisjon:
Grüner – Tønsberg, Grünerhallen, kl.19.00
Comet – Gjøvik, Halden ishall, kl.19.00

SHL:
Örebro – Växjö, Norgessporten, kl.19.00
Topp mot bunn i SHL. Örebro trenger desperat poeng for å unngå å havne i Kvalserien, også Växjö, som vant SHL forrige sesong, trenger desperat poeng, men det er for å henge med i gullkampen.

KHL:
Jokerit Helsinki – Ak Bars Kazan, Viasport 2, kl.17.30
Lagene ligger i toppsjiktet i hver sin KHL-divisjon, men avstanden opp til teten er i største laget for begge. Både Jokerit og Ak Bars er blant KHLs mestscorende så dette kan bli en målrik og gøyal affære.

NHL:
Toronto Maple Leafs – Washington Capitals, Viasport 1, kl.01.30
Colorado Avalanche – Minnesota Wild, Viasport 2, kl.03.30
Vancouver Canucks – Carolina Hurricanes, Viasport 1, kl.04.35
Har Corolina Hurricanes våknet i tide? Desember ble grusom for laget fra Raleigh, og Rob Brind’Amours menn var milevis unna å kunne konkurrere om en sluttspillplass. Så ble det januar, og nå ser Carolina igjen ut som en sluttspillkandidat. Det har først og fremst stjernesenteren Sebastian Aho sørget for. Finnen endte opp med hele 12 målpoeng (6 mål) på de syv første kampene i 2019.

Torsdag 24.1.
GET-ligaen:
Ringerike – Stjernen, Schjongshallen, kl.18.30
Vålerenga – Manglerud Star, Furuset Forum, kl.18.30
Frisk Asker – Storhamar, Askerhallen, kl.18.30
Lillehammer – Stavanger, Kristins Hall, kl.19.00 (sendes på TV2 Sport 2)
En potensiell mine for Stavanger. Lillehammers luke opp til tettrioen blir sakte, men sikkert større, men hjemme i Kristins Hall kan dem slå alle. I skrivende stund har de kun tapt en hjemmematch fra oktober, så det spørs om Stavanger får med seg noen poeng tilbake til oljebyen.

SHL:
Linköping – Frölunda, Norgessporten, kl.19.00

Fredag 25.1.
Natt til lørdag:
NHL:
NHL All stars – Skills Competition, Viasport 1, kl.03.00
Det blir en strålende helg for de av dere som liker NHLs all stars-opplegg. Det starter med en uhøytidelig konkurranse for å finne ut blant annet om hvem som er raskest, skyter hardest, skyter mest presis og redder flest skudd på rad. Alt foregår i San Jose, og det blir selvsagt et stjernespekket event. Blant spillerne som er plukket ut finner vi: Nikita Kucherov, Sidney Crosby, Auston Matthews, Johnn Gaudreau, Patrick Kane, Nathan MacKinnon, Connor McDavid og stjerneskuddet Elias Petterson.

Lørdag 26.1.
GET-ligaen:
Stavanger – Vålerenga, DNB Arena, kl.16.00
Boom! Utvilsomt ukas kamp i norsk ishockey. Stavanger vant sesongens tre første oppgjør, mens Vålerenga vant 3-2 på lille nyttårsaften. Den herlige gullkampen mellom Stavanger, Vålerenga og Storhamar blir ikke avgjort her, men det kan bli litt krise å tape denne.

1. divisjon:
Nidaros – Gjøvik, Leangen ishall, kl.15.00
Storhamar YA – Grüner, CC-Amfi, kl.16.00
Hasle-Løren – Furuset, Lørenhallen, kl.16.00
Comet – Narvik, Halden ishall, kl.16.00
Toppkamp i 1. divisjon. Comet ligger best an, men Narvik har spilt noen færre kamper. Lagene møtes også på søndag. Stikker Comet av ifra i toppen eller klarer Narvik å tette luka helt?

SHL:
Frölunda – Djurgården, TV4/Norgessporten, kl.15.15
Frölunda, med Mats Rosseli Olsen og Mattias Nørstebø på laget, har fortsatt seriegullet innenfor rekkevidde før sesongens tredje oppgjør mot Djurgården. De to foregående matchene endte begge med knappe seire til Frölunda.

NHL:
Natt til søndag:
NHL All Star Game 2019, Viasport 1, kl.02.00
Hvilken NHL-divisjon er best? Atlantic, Central, Metropolitan og Pacific stiller med hvert sitt stjernespekkede lag for å finne ut av det. Kampene spilles tre mot tre.

Søndag 27.1.
GET-ligaen:
Manglerud Star – Frisk Asker, Manglerud ishall, kl.17.00
Stjernen – Lillehammer, Stjernehallen, kl.17.00
Storhamar – Sparta, CC-Amfi, kl.17.00
Gullkampen i Get-ligaen fortsetter, og denne her kan bli ganske spennende. Sparta har gitt Storhamar god matching denne sesongen, for laget fra Sarpsborg har vunnet en gang og to av Storhamar-seirene har bare vært med et mål.

1. divisjon:
Comet – Narvik, Halden ishall, kl.14.00
Nidaros – Gjøvik, Leangen ishall, kl.16.00

Legg igjen en kommentar