Hockeyuka på TV, uke 5

Anders Bastiansen jubler etter å ha scoret for Frisk Asker. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Ny uke med mange, mange muligheter til å få se hockey på TV eller live i hallen.

Av Erlend Vålandsmyr

Av ukas ingredienser kan jeg blant annet nevne: meget spennende i toppen av 1. divisjon, 3 x Pittsburgh Penguins, KHL, hard kamp om sluttspillplassene i SHL, flere viktige kamper for tettrioen i GET-ligaen, Connor McDavid og blir det 12 strake seiere for Stavangers damelag?

Kos dere med masse, masse hockey!

Generelt:

GET-ligaen: Enkelte kamper vises på TV Sport 2. Samtlige kamper kan streames på TV2 Sumo (betaling).

Førstedivisjon: Samtlige kamper kan streames på Norgessporten (betaling).

NHL: Utvalgte kamper vises på Viasports kanaler. I vår oversikt plukkes det max ut tre kamper, spesielt de som blir sendt på kveldstid i Norge. Samtlige kamper kan streames på Viaplay (betaling), og høydepunkter fra nattens kamper kan sees i programmet «NHL on the fly» som (med få unntak) sendes hver dag kl.13.00 på Viasport 1.

SHL: TV4 sender en kamp live i uka (lørdager). Samtlige kamper kan streames på C More (betaling). Enkelte SHL-kamper kan også streames på Norgessporten (betaling).

KHL: enkelte kamper vises på Viasport.

CHL: enkelte kamper vises på SVT og Viasport.

 

Uke 5:
Mandag 28.1.
Uka starter såpass rolig at jeg kommer med to hockey-anbefalinger utenom kampprogrammet:

  1. Hockeyklubben på Viafree.se

Dette svenske programmet følger med på det aller meste som skjer i hockeyland. Det blir mest SHL og NHL, men også Allsvenskan, KHL, CHL og landslagshockey. Programmet sendes en gang i uka.

  1. Den amerikanska idrottsdrömmen, SVT

Reportasjeserie fra SVT som gir et interessant innblikk i den amerikanske idrettskulturen gjennom fem forholdsvis korte episoder:

  1. Collegeidrotten
  2. Tailgating
  3. Title IX
  4. Televisionen
  5. National Hockey League

NHL:
Natt til tirsdag:
Pittsburgh Penguins – New Jersey Devils, Viasport 1, kl.01.00
Philadelphia Flyers – Winnipeg Jets, Viasport 2, kl.01.00
For en sesong Blake Wheeler er i ferd med å levere! 32-åringen, som debuterte i NHL som Boston-spiller i 2008, har levert 52 målgivende pasninger på 48 kamper, og i tillegg har han signert ni scoringer. Med dette poeng-tempoet kommer Jets-kapteinen til å knuse sin personlige poeng-rekord fra forrige sesong. Da stoppet Wheeler opp på 91 poeng. Forsetter poengfangsten mot Flyers?

 

Tirsdag 29.1.
GET-ligaen:
Lillehammer – Ringerike, Kristins Hall, kl. 18.30
Vålerenga – Stjernen, Furuset Forum, kl. 18.30
Sparta – Manglerud Star, Sparta Amfi, kl. 18.30
Frisk Asker – Stavanger, Askerhallen, kl. 19.00 (sendes på TV2 Sport 2)
Stavangers dramatiske seier over Vålerenga skapte straks mer spenning i toppen. Avstanden mellom de to lagene er nå fire poeng. Så denne kampen MÅ laget fra oljebyen vinne.

KHL:
Ak Bars Kazan – Avtomobilist, Viasport 1, kl. 17.30
Disse lagene skal snart kjempe om Gagarin Cup, KHLs svar på Stanley Cup. Ak Bars Kazan er tittelforsvarer, men ser ikke like gode ut i år. De er for tiden nummer tre i Øst. Avtomobilist blir det beste laget i Øst denne sesongen. Nå håper nok laget fra Yekaterinburg å gå lenger enn til kvartfinalen, som er lagets beste prestasjon siden KHL-debuten i 2009.

SHL:
Växjö – Linköping, Norgessporten, kl. 19.00
I skrivende stund har hjemmelaget tapt fire strake kamper, og i den uhyre jevne svenske toppdivisjonen betyr det at Växjö for øyeblikket har byttet ut gullkamp med å kjempe om å havne blant topp seks. Det er kun seks beste lagene i SHL som er sikret en plass i sluttspillet, og Växjö er nummer ni. Linköping ligger på plassen over så dette bør bli et spennende oppgjør.

NHL:
Natt til onsdag:
Columbus Blue Jackets – Buffalo Sabres, Viasport 2, kl. 01.00
Sammenlignet med forrige sesong så har inneværende sesong vært en kjempeopptur for Buffalo Sabres, men i det siste har de vært svake. På de siste 14 kampene er det kun blitt fire seiere, og med en så laber poengfangst så ligger nå Jack Eichel & co akkurat under sluttspillsstreken. Nå må den vonde trenden snus!

New York Rangers – Philadelphia Flyers, Viasport 1, kl. 01.05

 

Onsdag 30.1.
Førstedivisjon:
Grüner – Storhamar YA, Grünerhallen, kl.19.00
Furuset – Hasle-Løren, Furuset Forum, kl.19.00

NHL:
Natt til torsdag:
Pittsburgh Penguins – Tampa Bay Lightning, Viasport 1, kl. 02.00
En forsmak på finalen i Eastern Conference? Langt fra umulig. Tampa Bay Lightning, anført av poengkongen Nikita Kucherov, har i lang tid vært en selvgående seiersmaskin. Før All Star-pausen hadde Lightning vunnet 12 av de siste 15 kampene. Mer vrient å plassere Pittsburgh Penguins. Sidney Crosby & co startet sesongen treigt og hadde en stund færrest poeng i hele NHL. Så fikk Stanley Cup-mesterne fra 2016 og 2017 opp dampen og føyk rett til topps i Metropolitan division. Der lå dem ikke lenge, for tre tap på de fire siste kampene før All Star-pausen gjør at Pittsburgh i skrivende stund akkurat kniper den siste wild card-plassen i øst. Uansett. Dette blir fort ukas ishockeyhøydepunkt, så det er bare å stille vekkerklokka eller sette TV-boksen på opptak.

Dallas Stars – Buffalo Sabres, Viasport 2, kl.02.30

 

Torsdag 31.1.
GET-ligaen:
Storhamar – Manglerud Star, CC-Amfi, kl. 18.30
Sparta – Stavanger, Sparta Amfi, kl. 18.30
Stjernen – Frisk Asker, Stjernehallen, kl. 18.30
Ringerike – Vålerenga, Schjongshallen, kl. 18.30
Vålerenga stoppet på ti strake seirer ettersom Stavanger vant toppkampen forrige uke. De topper fortsatt tabellen med fire poeng ned til Stavanger og Storhamar, derfor er det kun seier som godt nok for GET-ligaens tettrio. Det kommer nok Manglerud Star, Sparta og Ringerike til å merke. Eller smelles det av en liten bombe?

SHL:
Linköping – Skellefteå, Norgessporten, kl. 19.00
Skellefteå og Mathis Olimb har fin flyt om dagen, og etter helgas 3-2-sier over Örebro står de med fem strake seiere. Det er fryktelig jevnt i toppen av SHL, så Skellefteå kan fort sikre seg en sluttspillplass hvis de forlenger seiersrekka. Den norske landslagsspilleren står for øvrig med fire scoringer og 16 målgivende pasninger på 36 kamper – to av de målgivende ble servert i forrige kamp mot Örebro.

NHL:
Natt til fredag:
New Jersey Devils – New York Rangers, Viasport 1, kl. 01.00
Devils og Rangers er begge såpass svake at dette ikke er verdens mest interessante kamp. Men enn så lenge så er Zuccarello i New York, og det må vi nordmenn bare nyte så lenge det lar seg gjøre. I tillegg så har faktisk Rangers gjort det ganske bra i det siste. Før All Star-pausen slo dem i tur og orden Carolina Hurricanes, Chicago Blackhawks og Boston Bruins, og førsterekka var helt fantastisk i disse tre kampene. Mats Zuccarello sørget for en scoring og fem målgivende, Chris Kreider fikset en scoring og tre målgivende, mens Mika Zinbanejad var aller best med fem mål og to assist. Fortsetter dem å levere mot naboene fra New Jersey?

Boston Bruins – Philadelphia Flyers, Viasport 2, kl. 01.00

Fredag 1.2.
NHL:
Natt til lørdag:
Washington Capitals – Calgary Flames, Viasport 1, kl. 01.00
Detroit Red Wings – Toronto Maple Leafs, Viasport 2, kl. 01.30
Høsten og vinterens føljetong i NHL var William Nylanders kontrakt med Toronto Maple Leafs. Den nye kontrakten ble signert 1. desember, men Toronto venter nok fortsatt på å få valuta for signeringen. Den svenske 22-åringen har spilt 21 kamper denne sesongen og står med en scoring og seks assists. Meget svake tall for en spiller som endte opp med 61 poeng i både 2018 og 2019. Men, det er et men her, for i de to siste kampene før All Star-pausen ble det fire målgivende på Nylander. Har det snudd for svensken nå?

Lørdag 2.2.
GET-ligaen:
Frisk Asker – Lillehammer, Askerhallen, kl. 16.00
Lagene ligger som nummer fire (Lillehammer) og fem (Frisk Asker) på tabellen, men avstanden er på hele 16 poeng. Denne kampen er viktig for begge lag. For Frisk Asker trenger poeng for å holde Sparta bak seg på tabellen. Kun tre poeng skiller. Lillehammer ligger på sin side syv poeng bak Storhamar. Tilsynelatende en for stor avstand, men med tre poeng for seier er det langt fra umulig. I hvert fall når vi legger til at Storhamar har tapt to av sine tre siste matcher.

Førstedivisjon:
Nidaros – Tønsberg, Leangen Ishall, kl. 15.00
Narvik – Furuset, Nordkraft Arena, kl. 16.00
Storhamar YA – Hasle-Løren, CC-Amfi, kl. 16.00
Grüner – Comet, Grünerhallen, kl. 16.00
Som det spisser seg til i toppen av 1. divisjon! Comet topper tabellen, men har spilt fire kamper mer enn serietoer Narvik og to kamper mer enn Grüner. Narvik viste styrke i helga da de vant to strake bortekamper mot Comet, og bør sikre seg to nye seiere mot Furuset lørdag og søndag. Da sier det seg selv at kun seier er godt nok for Grüner og Comet i toppkampen i Grünerhallen.

Kvinner Elite:
Sparta – Stavanger, Sparta Amfi, kl. 17.00
Topp mot bunn i Sarpsborg. Hjemmelaget har tapt 12 av 13 kamper denne sesongen, og de må nok overgå seg selv hvis det ikke står 14 tap på 15 kamper etter helgas to oppgjør mot Stavanger. Laget fra oljebyen har vunnet ti av ti kamper denne sesongen, og slo Sparta 7-0 i begge kampene da lagene møttes før jul.

SHL:
Brynäs – Malmö Redhawks, TV4/Norgessporten, kl. 15.15
Hjemmelaget ligger for øyeblikket på 11. plass, og det betyr null sluttspill for Brynäs. Laget har fire strake kamper uten seier. Snur de den vonde trenden mot Malmö?

Luleå – Djurgården, Norgessporten, kl. 18.00
Luleå holder fortsatt stand på førsteplassen i SHL, mens Djurgården holder stand på fjerdeplass. Alle slår alle i den jevne og uhyre spennende svenske toppdivisjonen, så også dette blir nok en tett batalje. Djurgården viste styrke i helga da de banket inn hele fem scoringer i første periode i bortekampen mot Frölunda. Verdt å holde et lite øye med NHL-importen Jason Garrison. Backen har startet karrieren i Sverige med to mål og to assists på fem kamper.

NHL:
Philadelphia Flyers – Edmonton Oilers, Viasport + , kl. 19.00
Bortimot et bunnoppgjør dette, men du skal vel se på denne likevel? Er jo ikke så ofte man får sjansen til å se Connor McDavid i beste sendetid på en lørdagskveld i Norge. Til tross for å ha vidunderlige Connor McDavid på laget så er Edmonton stort sett et sørgelig skue. Men McDavid alene gjør denne kampen verdt å få med seg. I inneværende sesong har han sørget for mål og/eller scoring i 42 av 49 kamper. Så det er bare å lene seg tilbake i godstolen og nyte!

Montreal Canadiens – New Jersey Devils, Viasport 3, kl. 20.00

Natt til søndag:
New York Rangers – Tampa Bay Lightning, Viasport 1, kl. 01.00
Toronto Maple Leafs – Pittsburgh Penguins, Viasport 2, kl. 01.00

Søndag 3.2.
GET-ligaen:
Manglerud Star – Stavanger, Manglerud ishall, kl. 17.00
Storhamar – Stjernen, CC-Amfi, kl. 17.00
Sparta – Ringerike, Sparta Amfi, kl. 17.00
Søndagens matcher bør bli transportetapper for både Stavanger og Storhamar. Eller?

Førstedivisjon:
Narvik – Furuset, Nordkraft Arena, kl. 14.00
Nidaros – Tønsberg, Leangen Ishall, kl. 16.00

Kvinner Elite:
Sparta – Stavanger, Sparta Amfi, kl. 11.30

NHL:
Washington Capitals – Boston Bruins, Viasport 2, kl. 18.30
Alexander Ovechkin, Niklas Backström, John Carlson og Evgeny Kuznetsov var alle blant NHLs heteste poengplukkere før All Star-pausen. Ikke akkurat noen bombe at den kvartetten sanker masse poeng, men kanskje mer overraskende at T.J. Oshie var den aller heteste i både NHL og Washington. Høyrevingen hadde to mål og seks målgivende på de fem siste kampene. Klarer Boston Bruins å sette en stopper for Oshies poengfangst?

Carolina Hurricanes – Calgary Flames, Viasport 3, kl. 20.00

Natt til mandag:
Da lar vi hockey være hockey, og ofrer nattesøvnen for å se Super Bowl.
New England Patriots vs Los Angeles Rams, Viasat 4, kl. 23.15, Viasport +, kl. 01.00 eller Viaplay

Legg igjen en kommentar