Hockeyuka på TV, uke 6

Michael Haga. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Nok en travel uke for oss som elsker ishockey, selv om det er landslagspause både i GET-ligaen og SHL. 

Av Erlend Vålandsmyr

Ukas ingredienser er: U18-turnering på Gjøvik, finale i Champions Hockey League, Alexander Ovechkin vs Elias Pettersson, A-landslaget i Klagenfurt, Tampa Bay Lightning vs Pittsburgh Penguins, Beijer Hockey Games og fortsetter Mats Zuccarello storspillet?

Ha en strålende hockeyuke!

Her får du servert ishockey på TV og nett:

GET-ligaen: Enkelte kamper vises på TV Sport 2. Samtlige kamper kan streames på TV2 Sumo (betaling).

Førstedivisjon: Samtlige kamper kan streames på Norgessporten (betaling).

NHL: Utvalgte kamper vises på Viasports kanaler. I vår oversikt plukkes det max ut tre kamper, spesielt de som blir sendt på kveldstid i Norge. Samtlige kamper kan streames på Viaplay (betaling), og høydepunkter fra nattens kamper kan sees i programmet «NHL on the fly» som (med få unntak) sendes hver dag kl.13.00 på Viasport 1.

SHL: TV4 sender en kamp live i uka (lørdager). Samtlige kamper kan streames på C More (betaling). Enkelte SHL-kamper kan også streames på Norgessporten (betaling).

KHL: enkelte kamper vises på Viasport.

CHL: enkelte kamper vises på SVT og Viasport.

 

Mandag 4.2.
NHL:
Natt til tirsdag:
New York Rangers – Los Angeles Kings, Viasport 1, kl.01.00

Philadelphia Flyers – Vancouver Canucks, Viasport 2, kl.01.00
Flyers leverer plutselig varene på isen. Sesongen har egentlig vært bekmørk for laget fra Philadelphia. De har sett ut som et bunnlag gjennom omtrent hele sesongen, og da de tapte 3-5- for Washington 9. januar så var det tap nummer åtte på rad. Hvis dem vinner denne matchen mot Vancouver blir det den syvende seieren på rad. Det går jaggu opp og ned i verdens beste hockeyliga.

 

Tirsdag 5.2.
CHL:
Frölunda – Red Bull München, Viasport +/SVT2, kl.19.00
Da er det endelig klart for finalen i Champions Hockey League. Dette er nærmest blitt Frölundas turnering, for på de fire foregående finalene så har svenskene vunnet to ganger og tapt en gang. Så de vet hva de går til, og den største eksperten av dem alle er faktisk norsk. Finalen blir Mats Rosseli-Olsens 50. kamp i denne turneringen. Ingen har spilt flere CHL-kamper enn nordmannen. Tyske Red Bull München er siste hinder i årets utgave av CHL, og da må nok Frölunda først og fremst turneringens toppscorer Trevor Parkes stoppes (ni scoringer på åtte matcher) for vinne en ny tittel.

NHL:
Natt til onsdag:
Washington Capitals – Vancouver Canucks, Viasport 1, kl.01.00
Alexander Ovetsjkin! Herre min hatt for en målscorer! Russeren banker inn mål på bestilling, og denne sesongen ligger han an til å score over 60. Det har han «bare» klart en gang tidligere, da han scoret 65 ganger i 2007-08-sesongen. Det er ikke så verst statistikk for Washington-kapteinen, som mange mente kom til å få en skikkelig hangover etter all Stanley Cup-feiringen.

Tampa Bay Lightning – Vegas Golden Knights, Viasport 2, kl.01.30

 

Onsdag 6.2.
NHL:
Toronto Maple Leafs – Ottawa Senators, Viasport 1, kl.01.30
Ja da, ja da, Toronto ser fryktelig gode ut på papiret, men de mangler jo minst en klasseback for å være en skikkelig utfordrer til Stanley Cup, sa folk. Nå har Toronto-GM Kyle Dubas sikret seg Jake Muzzin fra Los Angeles Kings, og da er muligens alle brikkene på plass slik at Toronto Maple Leafs kan løfte Stanley Cup for første gang siden 1967.

New York Rangers – Boston Bruins, Viasport 2, kl.02.00

 

Torsdag 7.2.
U18-turnering i Gjøvik olympiske fjellhall:
Latvia – Danmark, kl.16.00
Norge – Østerrike, kl.19.30
Gjøvik er stedet denne uka/helga hvis du vil se hvordan det står til blant noen av Norges største talenter. En av spillerne man kanskje bør følge ekstra nøye, i hvert fall i følge NHLs speiderbyrå, er Emil Martinsen Lilleberg fra Sparta. Les mer om han her.

NHL:
Natt til fredag:
Washington Capitals – Colorado Avalanche, Viasport 1, kl.01.00
Nashville Predators – Dallas Stars, Viasport 2, kl.02.00
Etter nesten to måneder på sidelinja har Viktor Arvidsson vist hvor viktig han er for førsterekka til Nashville. Siden comebacket 27. desember har svensken scoret 13 mål på 16 kamper. Det er godt over sesongsnittet til Alexander Ovechkin, og det sier vel sitt.

Beijer Hockey Games:
Sverige – Tsjekkia, kl.19.00, TV12 og C More Hockey
Russland – Finland, kl.19.30
Dette er egentlig Sweden Hockey Games, som er blitt spilt siden 1991. Årets turnering går av stabelen i Stockholm og Yaroslavl (Russland). Siden NHL pågår for fullt består troppene av de beste spillerne fra europeiske ligaer. Turneringen er en viktig del av forberedelsene til VM, og i Sverige er de spente på å se hva 19 år gamle Emil Bemström (Djurgården) kan få til i debuten for «Tre Kronor». Bemström, som ble draftet av Columbus Blue Jackets i 2017, er SHLs toppscorer med 18 mål.

A-landslags-turnering i Klagenfurt:
Norge – Frankrike, kl.16.30
Østerrike – Danmark, kl.20.00
A-landslaget spiller turnering i Klagenfurt i Østerrike, men dessverre så har ikke undertegnede funnet hverken TV-kanaler eller streaming som viser disse kampene. Likevel så lister jeg dem opp her, så får det være opp til hver enkelt om man vil lete fram en eller annen obskur stream.

I tillegg kan det jo nevnes at i helgen spiller A-landslaget for kvinner turnering i Epinal i Frankrike mot Slovakia, Ungarn og Frankrike, U20 spiller også turnering i Klagenfurt (mot Ungarn, Østerrike og Ungarn) og U16 spiller i Deggendorf i Tyskland (mot Frankrike, Tyskland og Østerrike).

 

Fredag 8.2.
U18-turnering i Gjøvik olympiske fjellhall:
Danmark – Østerrike, kl.16.00
Norge – Latvia, kl.19.30

NHL:
New York Rangers – Carolina Hurricanes, Viasport 1, kl.02.00
Ja, da er det blitt februar og Mats Zuccarello er fortsatt i New York Rangers, så da er det fortsatt bare å nyte at Norges beste hockeyspiller storspiller i Madison Square Garden. Og storspill har det vært mye av i det siste. Når dette skrives har nummer 36 i NY Rangers på sine syv siste kamper scoret fem ganger og servert åtte målgivende pasninger. Og nå spekuleres det i om Zuccarello likevel kan bli i New York.

 

Lørdag 9.2.
U18-turnering i Gjøvik olympiske fjellhall:
Norge – Danmark, kl.12.00
Latvia – Østerrike, kl.17.00

A-landslags-turnering i Klagenfurt:
Østerrike – Frankrike, kl.16.30
Norge – Danmark, kl.20.00

Førstedivisjon:
Grüner – Nidaros, Grünerhallen, kl.14.30
Narvik – Storhamar YA, Nordkraft Arena, kl.16.00
Grüner og Narvik (samt Comet) kjemper en knallhard kamp om sikre de to kvalifiseringsplassene i 1. divisjon. Derfor er kun seier godt nok i disse kampene.

NHL:
Boston Bruins – Los Angeles Kings, Viasport +, kl.19.00
Arizona Coyotes – Dallas Stars, Viasport 1, kl.22.00

Natt til søndag:
Tampa Bay Lightning – Pittsburgh Penguins, Viasport 2, kl.01.00
Hjemmelaget har utvilsomt vært det beste laget i NHL denne sesongen, men i 2019 er det blitt flere tap mot mulige sluttspillsrivaler. Det er blitt 2-5 mot San Jose Sharks, 1-5 mot New York Islanders og 2-4 mot Toronto Maple Leafs. I forrige uke ble det 2-4 mot nettopp nattens motstander fra Pittsburg, så nå er nok Steven Stamkos & co på hevntokt.

Montreal Canadiens – Toronto Maple Leafs, Viasport 1, kl.01.05
Vancouver Canucks – Calgary Flames, Viasport 1, kl.04.05
Vegas Golden Knights – Columbus Blue Jackets, Viasport 2, kl.04.05

Beijer Hockey Games:
Finland – Tsjekkia, kl.12.00, TV12 og C More Hockey
Sverige – Russland, kl.15.30, TV4 og C More Live

A-landslags-turnering i Klagenfurt:
Norge – Østerrike, kl.16.30
Frankrike – Danmark, kl.20.00

 

Søndag 10.2.
Førstedivisjon:
Narvik – Storhamar YA, Nordkraft Arena, kl.14.00

NHL:
Nashville Predators – St. Louis Blues, Viasport 3, kl.18.35
Buffalo Sabres – Winnipeg Jets, Viasport 2, kl.21.00
Hva skjer med Patrik Laine? I november scoret den finske skarpskytteren 18 mål på 12 kamper, inkludert fem scoringer i en kamp mot St. Louis Blues. Så ble det desember, og da bråstoppet det for Laine. For 28 kamper senere er det bare blitt fire scoringer til. Løsner det snart igjen for den scoringsglade 20-åringen?

Boston Bruins – Colorado Avalanche, Viasport 3, kl.21.05

Natt til mandag:
Florida Panthers – Tampa Bay Lightning, Viasport 2, kl.00.05
New York Rangers – Toronto Maple Leafs, Viasport 1, kl.01.00

Beijer Hockey Games:
Russland – Tsjekkia, kl.12.00, Sportkanalen (svensk)
Sverige – Finland, kl.15.30, TV4 og C More Live

Legg igjen en kommentar