Hockeyuka på TV, uke 7

Storhamars Aaron Irving og Stavanger Oilers keeper Henrik Holm i aksjon. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

En ny uke ligger foran oss, og som vanlig serveres det masse deilig ishockey. 

Av Erlend Vålandsmyr

Det begynner virkelig å dra seg til i GET-ligaen, NHL og SHL. Hvem kaprer sluttspillsplassene? Hvem rykker ned? Hvem svikter? Hvem leverer? Med denne oversikten går du ikke glipp av en eneste dropp eller scoring. Her er noen av ukas høydepunkter: «Battle of Pennsylvania», Stavanger vs Storhamar, Crosby vs McDavid, toppkamp i 1. divisjon, fortsetter Stavanger-damene seiersferden?, Tampa Bay Lightning vs Calgary Flames, Carey Price, KHL og avanserer HV71 ytterligere på tabellen?

Her får du servert ishockey på TV og nett:

GET-ligaen: Enkelte kamper vises på TV Sport 2. Samtlige kamper kan streames på TV2 Sumo (betaling).

Førstedivisjon: Samtlige kamper kan streames på Norgessporten (betaling).

NHL: Utvalgte kamper vises på Viasports kanaler. I vår oversikt plukkes det max ut tre kamper, spesielt de som blir sendt på kveldstid i Norge. Samtlige kamper kan streames på Viaplay (betaling), og høydepunkter fra nattens kamper kan sees i programmet «NHL on the fly» som (med få unntak) sendes hver dag kl.13.00 på Viasport 1.

SHL: TV4 sender en kamp live i uka (lørdager). Samtlige kamper kan streames på C More (betaling). Enkelte SHL-kamper kan også streames på Norgessporten (betaling).

KHL: enkelte kamper vises på Viasport.

CHL: enkelte kamper vises på SVT og Viasport.

College: de fleste kamper med Denver og Emilio Pettersen kan streames på VG+.

 

Mandag 11.2.
KHL:
Dinamo Riga – Jokerit Helsinki, Viasport 1, kl. 18.30
Dette er et oppgjør fra vest i KHL. Sluttspillsplassene begynner å bli spikret, og før ukas matcher er det kun to plasser igjen å kjempe om. Finske Jokerit er for lengst sikret en plass blant ligaens 16 beste lag, mens Dinamo Riga akkurat ligger utenfor det gode selskap før denne matchen. Latvierne ligger to poeng bak Sochi, og med bare fem kamper igjen å spille i serien, så er nok dette en kamp som bør/må vinnes.

NHL:
Natt til tirsdag:
Philadelphia Flyers – Pittsburgh Penguins, Viasport 1, kl. 01.00
«Battle of Pennsylvania» er en klassiker i NHL, og dette er kamp nummer 328 mellom de to rivalene. Philadelphia har vunnet flest ganger med 175 seiere, inkludert det siste oppgjøret 1. desember, da det ble 4-2-seier. Mens Philadelphia virkelig har funnet flytsonen i det siste, så er det mye opp og ned med Pittsburgh. Alt ligger til rette for nok et artig «slag» i Wells Fargo Center, med den nye keeperhelten til Flyers mellom stengene: Carter Hart.

Washington Capitals – Los Angeles Kings, Viasport 2, kl. 01.00
Vancouver Canucks – San Jose Sharks, Viasport 1, kl. 04.05

 

Tirsdag 12.2.
SHL:
Frölunda – Växjö, Norgessporten, kl. 19.00
Hjemmelaget vant Champions Hockey League i forrige uke, så nå kan de endelig rette all fokus på SHL og sluttspillet. Laget fra Gøteborg ligger på femteplass før ukas kamper, og selv om ligaen er jevn så spørs det om ikke avstanden opp til Luleå (seks poeng) er blitt litt for stor. Status er verre for Växjö som var en av de største favorittene i år, men som for øyeblikket ligger på en av fire kvalifiseringsplasser til sluttspillet.

NHL:
Natt til onsdag:
Boston Bruins – Chicago Blackhawks, Viasport 2, kl. 01.00
Tampa Bay Lightning – Calgary Flames, Viasport 1, kl. 01.30
Ukas match fra NHL, for dette er best i vest mot best i øst. Tampa Bay har lenge sett ut som NHLs beste lag. Bakerst har Andrei Vasilevskiy som vanlig levert, og russeren har for tiden en redningsprosent på over 92. Offensivt er de først og fremst anført av Nikita Kucherov, men også Brayden Point og Steven Stamkos har godt over et poeng i snitt per kamp. Nattens motstandere fra Canada er også meget solide framover på banen, og hele fem spillere mer enn et poeng i snitt per kamp (Gaudreau, Monahan, Lindholm, Tkachuk og Giordano). Dette kan bli en höjdare av en match!

Vegas Golden Knights – Arizona Coyotes, Viasport 2, kl. 04.05

 

Onsdag 13.2.
Førstedivisjon:
Comet – Grüner, Halden Ishall, kl. 19.00
Kampen om annenplassen i 1. divisjon fortsetter. Før ukas matcher er det tre poeng som skiller i Grüners favør. Oslo-klubben er i bra slag, men tapte hjemmekampen mot nettopp Comet i begynnelsen av februar. Også bra driv på Comet, som kun har tapt tre ganger i 2019 (2 x Narvik og 1 x Furuset). Det kan bli et skikkelig tett og morsomt oppgjør!

Hasle-Løren – Storhamar YA, kl. 19.00

NHL:
Natt til torsdag:
Pittsburgh Penguins – Edmonton Oilers, Viasport 1, kl. 02.00
Hvilken hockeyspiller er best? Du får neppe svaret av å se denne matchen, men du får se de to som de aller, aller fleste vil svare på det spørsmålet. For dette er Sidney Crosby vs Connor McDavid. Verdens beste hockeyspiller vs Verdens nest beste hockeyspiller.

Anaheim Ducks – Vancouver Canucks, Viasport 2, kl. 04.30

 

Torsdag 14.2.
GET-ligaen:
Lillehammer – Vålerenga, Kristins Hall, kl. 18.30
Ringerike – Frisk Asker, Schjongshallen, kl. 18.30
Stjernen – Sparta, Stjernehallen, kl. 18.30
Stavanger – Storhamar, DNB Arena, kl. 19.00 (kampen sendes på TV2 Sport 2)
Utvilsomt ukas kamp i Norge. Begge lag står med 85 poeng etter 41 kamper, og avstanden opp til Vålerenga er på seks poeng. Så hvis Vålerenga slår Lillehammer, vil nok ledelsen til Oslo-klubben bli for stor for det laget som taper denne. Hjemmelaget har tapt tre ganger på de fem siste kampene, men hjemme i Stavanger er dem ubeseiret siden 1. november. Også Storhamar har tapt tre av sine fem siste matcher. Dette blir spennende!

SHL:
Luleå – Malmö, Norgessporten, kl. 19.00
Før ukas matcher topper Luleå SHL, et poeng foran Färjestad, så det sier seg selv hvor viktig denne kampen er for laget fra Nord-Sverige. Det blir spennende å se om Luleå holder helt inn, for det er ikke dagligdags at de vinner noe. Siden klubben ble stiftet i 1977 har de vunnet SM-gull en gang (1996), samt serien to ganger (1996 og 2012).

NHL:
Natt til fredag:
Tampa Bay Lightning – Dallas Stars, Viasport 1, kl. 01.30
Los Angeles Kings – Vancouver Canucks, Viasport 2, kl. 04.30
San Jose Sharks – Washington Capitals, Viasport 1, kl. 04.35
Haiene fra San Jose har virkelig fått opp farta, og nå nærmer de seg topplasseringen i vest. Nylig smadret Brent Burns & co lederlaget Calgary Flames etter blant annet tre scoringer på under 1,5 minutt, og nå ser dem omtrent så gode ut som mange forventet etter at de signerte stjernebacken Erik Karlsson før sesongstart.

 

Fredag 15.2.
S
HL:
Färjestad – HV71, Norgessporten, kl. 19.00
Holder serietoer Färjestad følge med Luleå? Eller kan FBK være serieleder etter denne matchen? Lett blir det uansett ikke mot serietreer HV71, for gutta fra Jönköping står med fem strake seiere. Hvis HV71 vinner fredagens match i Karlstad passerer dem Färjestad, og med maks flyt kan dem også innta tabelltoppen (hvis Luleå taper torsdagens kamp). Så dette er et skikkelig toppoppgjør!

Kvinner Elite:
Stavanger – Wing, Siddishallen, kl. 19.00
Lagene møtes tre ganger i løpet av helga, og du blir neppe millionær hvis du spiller på 3 x hjemmeseier. Stavanger er suverene i kvinnenes eliteserie. Tolv seiere på tolv kamper, og kanskje mest imponerende av alt: kun fire baklengs på disse kampene. Keeper Sofie Agger Flyvholm har en redningsprosent på elleville 96,9 prosent. Det spørs om Wing kan gjøre noe med dette, for de har bare scoret 12 ganger på 11 kamper.

NHL:
Natt til lørdag:
Buffalo Sabres – New York Rangers, Viasport 1, kl. 01.00
New York Rangers leverer, til manges overraskelse, den ene praktkampen etter den andre. I hvert fall når man har i bakhodet at laget står midt i en rebuild. Poeng sankes såpass ofte at Rangers igjen kan ha et lite håp om sluttspill. Det kan de først og fremst takke førsterekka si for. Mika Zibanejad, Chris Kreider og Mats Zuccarello er brennhete, og det kan du lese mer om her.

Carolina Hurricanes – Edmonton Oilers, Viasport 2, kl. 01.30
Anaheim Ducks – Boston Bruins, Viasport 1, kl. 04.05

 

Lørdag 16.2.
GET-ligaen:
Vålerenga – Frisk Asker, Furuset Forum, kl. 16.00
Sparta – Lillehammer, Sparta Amfi, kl. 16.00
For Sparta handler det nå om de blir nummer fem eller seks på tabellen, og de har absolutt gode muligheter til en trepoenger i denne kampen. Hjemme i Sarpsborg er dem, stort sett, solide, og i 2019 har dem vunnet fire av seks kamper (inkludert en seier over Stavanger). Hvem som står i mål for Sparta i denne kampen er derimot ikke sikkert.

Førstedivisjon:
Gjøvik – Grüner, Gjøvik olympiske fjellhall, kl. 16.00
Storhamar YA – Furuset, CC-Amfi, kl. 16.00
Hasle-Løren – Nidaros, Lørenhallen, kl. 16.00
Tønsberg – Narvik, Tønsberg Ishall, kl. 16.00
Narvik ser ut til å stø kurs mot kvalifisering til GET-ligaen, men avstanden til lagene bak er såpass liten at alle kamper fortsatt bør/må vinnes.

Kvinner Elite:
Stavanger – Wing, Siddishallen, kl. 11.00

SHL:
Frölunda – Skellefteå, TV4, kl. 15.15
Djurgården – Örebro, Norgessporten, kl. 18.00
Hjemmelaget henger fortsatt med i gullkampen, men det er ikke gitt at det blir full pott i denne. For selv om Örebro er med i nedrykkskampen så har dem plukket jevnt med poeng i det siste.

NHL:
Philadelphia Flyers – Detroit Red Wings, Viasport 2, kl. 19.00
Colorado Avalanche – St. Louis Blues, Viasport 1, kl. 21.00
Natt til søndag:
Tampa Bay Lightning – Montreal Canadiens, Viasport 1, kl. 01.00
Etter at de var direkte svake forrige sesong, inkludert at stjernekeeperen Carey Price hadde sin dårligste sesong i NHL, er alt nå snudd på hodet for Montreal Canadiens. De klorer seg fast i topp tre i Atlantic Division, og mye skal gå galt for det canadiske laget hvis de ikke blir et av åtte sluttspillslag fra øst. Dessuten ser Carey Price igjen ut som den fantastiske keeperen vi vet at han kan være.

Arizona Coyotes – Toronto Maple Leafs, Viasport 2, kl. 01.00
Vegas Golden Knights – Nashville Predators, Viasport 2, kl. 04.05

 

Søndag 17.2.
GET-ligaen:
Ringerike – Storhamar, Schjongshallen, kl. 17.00
Stjernen – Manglerud Star, Stjernehallen, kl. 17.00
Hjemmelaget leverer nok en sesong under pari. De scorer lite, de slipper inn mest i GET-ligaen, treneren ga seg underveis og det er vrient å se de mange hockeylyspunktene i Fredrikstad. Stjernen har muligheten til å avansere fra 8. plassen de ligger på før denne ukas kamper, men da må de slå Manglerud Star.

Førstedivisjon:
Tønsberg – Narvik, Tønsberg Ishall, kl.14.00
Hasle-Løren – Nidaros, Lørenhallen, kl.14.00

Kvinner Elite:
Stavanger – Wing, Siddishallen, kl.12.00
Vålerenga – Hasle-Løren, Ungdomshallen Jordal, kl.17.00
Med et blikk på tabellen så ser Vålerenga ut som storfavoritter i denne Oslo-duellen. VIF har vunnet tre av tre kamper, men sifrene har ikke vært mer overlegne enn 3-0, 2-1 og 3-2. Dessuten har Hasle-Løren en spiller som entrer isen med det nærmeste man kommer målgaranti, for Sofie Fjellvang har imponerende 26 scoringer på 11 kamper.

SHL:
HV71 – Rögle, Norgessporten, kl. 17.00
Bortelaget nærmer seg desperat poengnød, for Rögle ligger akkurat utenfor topp 10, og dermed blir det ikke noe sluttspill. Det spørs likevel om det er mye å hente for Rögle i bortekampen mot et gulljagende HV71.

College:
Minnesota Duluth – Denver, VG+, kl. 02.07 (natt til mandag)
Emilio Pettersen er gutten som sørger for denne kampen kan streames. Han er freshman på Denver-laget, men biter allerede godt fra seg. På 25 kamper er det blitt seks scoringer og 16 assists. Med de sifrene har 18-åringen fra Manglerud overrasket mange, og nå kan du følge (nesten) hver kamp han gjør i collegeligaen på VG.

NHL:
Minnesota Wild – St. Louis Blues, Viasport 2, kl. 21.00
Minnesota og St. Louis kjemper en knallhard kamp om wildcard-plassene i vest. I skrivende stund har begge hvert sitt wildcard, men de kan ikke slappe av et eneste sekund i det uhyre jevne sluttspillsracet. Det skiller kun åtte poeng fra St. Louis. 7. plass og ned til Anaheim Ducks som ligger sist.

Natt til mandag:
New Jersey Devils – Buffalo Sabres, Viasport 1, kl. 00.00
Detroit Red Wings – Philadelphia Flyers, Viasport 2, kl. 00.00
Anaheim Ducks – Washington Capitals, Viasport 1, kl. 03.05

 

 

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar