Hockeyuka på TV, uke 8

Vålerengas Rasmus Ahlholm i duell med Lars Løkken Østli (bak) under eliteseriekampen i ishockey mellom Vålerenga og Storhamar i Furuset Forum. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Som vanlig har vi en strålende uke foran oss – med den ene hockeygodbiten etter den andre. I denne artikkelen får du full oversikt.

Av Erlend Vålandsmyr

Dette bør bli en morsom hockeyuke, og det er spesielt GET-ligaen som byr opp til dans. For det er klart for hele tre intense toppkamper: Storhamar vs Lillehammer, Vålerenga vs Storhamar og Stavanger vs Lillehammer. I tillegg kan du få med deg disse godbitene:

– Tøff match for gulljagende Luleå i SHL.
– Fortsetter Carolina Hurricanes og Sebastian Aho sine herjinger i NHL?
– Comet og Grüner må vinne i kvalikracet i 1. divisjon.
– Spiller «Zucca» sin siste match for New York Rangers?
– Denver og Emilio Pettersen spiller to matcher mot Miami.
– Fortsetter måltørken for Patrik Laine?
Og masse, masse mer …

Her får du servert ishockey på TV og nett:
GET-ligaen: Enkelte kamper vises på TV Sport 2. Samtlige kamper kan streames på TV2 Sumo (betaling).

Førstedivisjon: Samtlige kamper kan streames på Norgessporten (betaling).

NHL: Utvalgte kamper vises på Viasports kanaler. I vår oversikt plukkes det max ut tre kamper, spesielt de som blir sendt på kveldstid i Norge. Samtlige kamper kan streames på Viaplay (betaling), og høydepunkter fra nattens kamper kan sees i programmet «NHL on the fly» som (med få unntak) sendes hver dag kl.13.00 på Viasport 1.

SHL: TV4 sender en kamp live i uka (lørdager). Samtlige kamper kan streames på C More (betaling). Enkelte SHL-kamper kan også streames på Norgessporten (betaling).

KHL: enkelte kamper vises på Viasport.

CHL: enkelte kamper vises på SVT og Viasport.

College: de fleste kamper med Denver og Emilio Pettersen kan streames på VG+ (betaling).

 

Mandag 18.2.
SHL:
Malmö – Timrå, Norgessporten, kl.19.00
Kun seier er godt nok for Malmö i denne. De har kort vei opp til topp seks, som sikrer en plass i sluttspillet, men det er samtidig en viss fare for at de kan havne helt utenfor sluttspillet. Timrå er helt fortapt i bunnen og har ingenting å spille for.

NHL:
Calgary Flames – Arizona Coyotes, Viasport 3, kl.22.00
Februar har ikke vært all verden for Calgary Flames. Fem av syv kamper er tapt, men de holder fortsatt stand på førsteplassen i Vest. Førsterekka med Johnny Gaudreau, Sean Monahan og Elias Lindholm leverer fortsatt scoringer på bestilling, så hvis keeperne Mike Smith/David Rittich hever seg noen hakk igjen så kan kanskje den dårlige trenden snus på 1-2-3.

Natt til tirsdag:
Columbus Blue Jackets – Tampa Bay Lightning, Viasport 1, kl.01.30
San Jose Sharks – Boston Bruins, Viasport 2, kl.04.00
Los Angeles Kings – Washington Capitals, Viasport 1, kl.04.35

 

Tirsdag 19.2.
GET-ligaen:
Stavanger – Stjernen, DNB Arena, kl.18.00
Manglerud Star – Ringerike, Manglerud ishall, kl.18.30
Sparta – Vålerenga, Sparta Amfi, kl.18.30
Storhamar – Lillehammer, CC-Amfi, kl.18.30

Det er klart for et nytt Mjøsderby, og begge lag har mye å spille for – foruten heder og ære. Storhamar må nok vinne resten av matchene for å kunne snappe seriegullet fra Vålerenga, og det er ikke sikkert at det er nok engang. Lillehammer har plutselig fått litt los på bronsemedaljene, men også de må nok vinne det som er igjen av kamper. Alt ligger til rette for et herlig oppgjør, og en man kanskje bør holde et ekstra øye med er Storhamars nykommer Troy Josephs:

For fem måneder satt han ved siden av Sidney Crosby. Nå er han i CC-Amfi for å få fart på karrieren

NHL:
Natt til onsdag:
Carolina Hurricanes – New York Rangers, Viaport 2, kl.01.00
2019 har vært vidunderlig for Carolina Hurricanes. Rob Brind’Amours menn har rett og slett herjet i år. Siden 1. januar har laget fra Raleigh vunnet 16 av 22 kamper, og nå begynner det virkelig å lukte sluttspill av Sebastian Aho & co, som inntok den siste sluttspillplassen i Øst i helgen, på bekostning av selveste Pittsburgh Penguins. Så «Zucca» og «Henke» får fort nok å stri med i denne matchen.

Dallas Stars – Nashville Predators, Viasport 1, kl.02.30

 

Onsdag 20.2.
Førstedivisjon:
Furuset – Storhamar YA, Furuset Forum, kl.19.00
Grüner – Gjøvik, Grünerhallen, kl.19.00
Narvik har allerede sikret seg seieren i 1. divisjon, så nå handler det om kampen om annenplassen i denne divisjonen. Annenplassen sikrer kvalifisering til GET-ligaen, og for øyeblikket er det helt likt mellom Grüner og Comet. Da sier det seg selv at kun seier er godt nok for Grüner i denne.

SHL:
Djurgården – Malmö, Norgessporten, kl.19.00
Hjemmelaget har havnet litt for langt bak i gullkampen i SHL, men de kan i hvert fall glede seg over å ha Emil Bemström på laget. 19-åringen har virkelig blomstret denne sesongen, og ble nylig kåret til månedens spiller i SHL i januar. Bemström leverte seks mål og seks assist på ti kamper forrige måned, til tross for at den i snitt bare spiller 13 minutter per match.

KHL:
Salavat Ulajev Ufa – Ak Bars Kazan, Viasport 2, kl.15.00
Det er klart for siste runde i grunnserien i KHL, og begge disse lagene er allerede klare for sluttspillet. Hvorfor du skal se denne matchen? Hold et øye med Maxim Rybin (Salavat Ulaev Ufa), for ingen leverer flere «hits» enn den 37 år gamle russeren. På 56 kamper har Rybin levert hele 219 hits. Nummer to på lista er Alexander Yelesin (Lokomotiv) med 184. Nummer tre er Artyom Lukoyanov, som spiller for motstanderlaget Ak Bars Kazan, men han har «bare» levert 138 hits. Så det kan fort smelle i denne matchen også.

NHL:
Natt til torsdag:
Colorado Avalanche – Winnipeg Jets, Viasport 1, kl.02.30
Hvis Colorado Avalanche er et bildekk, så er de nå et punktert bildekk. De går fra tap til tap til tap, og det har dem gjort siden 1. desember. Akkurat som Winnipegs Patrik Laine. Finnen var brennhet i hele november med 18 scoringer, men siden da har han knapt scoret. Før eller siden så må det snu for Winnipeg, og da kan det bli fryktelig moro på den canadiske prærien. Det ser verre ut for Colorado, som fort kan ende opp som dårligst i Vest.

Vegas Golden Knights – Boston Bruins, Viasport 2, kl.04.00

 

Torsdag 21.2.
GET-ligaen:
Frisk Asker – Sparta, Askerhallen, kl.18.30
Lillehammer – Manglerud Star, Eidsiva Arena, kl.18.30
Ringerike – Stavanger, Schjongshallen, kl.18.30
Vålerenga – Storhamar, Furuset Forum, kl.19.00 (kampen sendes på TV2 Sport 2)

Boom! Utvilsomt ukas kamp her i Norge, så alle hockeyveier i dette landet fører til Furuset Forum på torsdag. Erkerivalene Vålerenga og Storhamar barker sammen i en real gullduell. Storhamar MÅ nok vinne denne, for VIF har en brukbar ledelse i toppen av GET-ligaen. Patrick Thoresen & co viste styrke i forrige uke, da de beseiret Stavanger i Stavanger, mens Vålerenga avga poeng mot Lillehammer.

SHL:
Skellefteå – Luleå, Norgessporten, kl.19.00
Ti serierunder gjenstår i Sveriges toppdivisjon, og det spørs hvor mange av dem Luleå har råd til å tape. Det er nemlig nærmest dødt løp mellom Luleå og Färjestad i gullkampen, og begge lagene har omtrent bare gått fra seier til seier de siste ukene. Skellefteå (med Mathis Olimb på laget) har slått Luleå i to av tre oppgjør denne sesongen, så dette blir neppe enkelt for Luleå.

NHL:
Natt til fredag:
Toronto Maple Leafs – Washington Capitals, Viasport 1, kl.01.00
Pittsburgh Penguins – San Jose Sharks, Viasport 2, kl.01.00
Vancouver Canucks – Arizona Coyotes, Viasport 1, kl.04.05
Elias Pettersson! For en debutsesong den svenske unggutten leverer. 49 kamper, 26 scoringer, 28 assists, 53 poeng. Rett og slett utrolig imponerende for en rookie. Vancouver har mye å glede seg til.

 

Fredag 22.2.
NHL:
Natt til lørdag:
Ottawa Senators – Columbus Blue Jackets, Viasport 1, kl.01.00
Calgary Flames – Anaheim Ducks, Viasport 2, kl.03.00
Vegas Golden Knights – Winnipeg Jets, Viasport 1, kl.04.05

 

Lørdag 23.2.
GET-ligaen:
Stavanger – Lillehammer, DNB Arena, kl.16.00
Bronseduell i Stavanger, for hjemmelaget er mer eller mindre hektet av i gullkampen. Nå er avstanden ned til fjerdeplassen ganske kort, så Stavanger bør vinne denne for å i hvert fall sikre medaljer. Det er lettere sagt enn gjort, for laget fra OL-byen er i bra slag. Senest 24. januar slo dem Stavanger 3-2 på hjemmebane.

Førstedivisjon:
Nidaros – Furuset, Leangen Ishall, kl.15.00
Gjøvik – Narvik, Gjøvik olympiske fjellhall, kl.16.00
Tønsberg – Hasle-Løren, Tønsberg Ishall, kl.16.00
Storhamar YA – Comet, CC-Amfi, kl.16.00

Som nevnt tidligere i denne artikkelen så kjemper Comet en knallhard kamp om annenplassen i 1. divisjon. Så da er det vel bare å forvente en komfortabel seier til laget fra Halden mot ligaens svakeste lag.

SHL:
Malmö – Skellefteå, TV4/Norgessporten, kl.15.15
Växjö – HV71, Norgessporten, kl.18.00

College:
Natt til søndag:
Denver – Miami, VG+, kl.03.07
Emilio Pettersen fortsetter å markere seg for Denver. Senest i forrige match hadde nordmannen assist på kampen eneste scoring da Denver beseiret Minnesota Duluth 1-0. Miami er det desidert dårligste laget på tabellen, så alt ligger til rette for at poengfangsten for Denver og Pettersen kan fortsette. Miami vant riktignok 4-2 mot Omaha forrige helg, men det var laget første seier siden 17. november. Lagene møtes også natt til mandag.

NHL:
New York Rangers – New Jersey Devils, Viasport +, kl.19.05
Mats Zuccarellos siste kamp som Rangers-spiller i Madison Square Garden? Langt fra umulig hvis han trades vekk i siste liten. Når kampen i tillegg sendes i prime time på en lørdagskveld i Norge, så er det bare å benke seg foran skjermen. Eller så kan det hende at «Zucca» faktisk blir værende i New York:

– Rangers er i samtaler med Zuccarello om ny kontrakt

Natt til søndag:
Toronto Maple Leafs – Montreal Canadiens, Viasport 2, kl.01.05
Philadelphia Flyers – Pittsburgh Penguins, Viasport 1, kl.02.00
Vancouver Canucks – New York Islanders, Viasport 2, kl.04.05

 

Søndag 24.2.
GET-ligaen:
Stjernen – Ringerike, Stjernehallen, kl.17.00
Manglerud Star – Vålerenga, Manglerud ishall, kl.17.00
Storhamar – Frisk Asker, CC-Amfi, kl.17.00

Førstedivisjon:
Gjøvik – Narvik, Gjøvik olympiske fjellhall, kl.14.00
Nidaros – Furuset, Leangen Ishall, kl.16.00

College:
Natt til mandag:
Denver – Miami, VG+, kl.03.07

NHL:
Washington Capitals – New York Rangers, Viasport 2, kl.18.35
Detroit Red Wings – San Jose Sharks, Viasport 3, kl.21.00
Han spiller for San Jose Sharks, han er kaptein, han er skjeggete, han er gammel, og han leverer fortsatt brukbart på isen. 39 år gamle Joe Thornton jakter (for siste gang?) Stanley Cup trofeet med San Jose Sharks, og veteranen er ikke akkurat troppfyll. Ni målgivende er det blitt på de ni siste kampene for spilleren som tok sine første målpoeng i NHL for Boston Bruins i 1997-98-sesongen.

Natt til mandag:
Arizona Coyotes – Winnipeg Jets, Viasport 2, kl.03.00

 

Legg igjen en kommentar