Hockeyuka på TV – uke 9

Carey Price kaster en puck til en fan i Bell Centre. Foto: Eric Bolte / USA TODAY Sports / NTB scanpix

Det er bare å glede seg til en ny herlig hockeyuke. Her får du full oversikt.

Av Erlend Vålandsmyr

Mats Zuccarello er tradet til Dallas Stars, og to av matchene vises på det gode, gamle fjernsynet. I tillegg kan du få med følgende: Vålerenga vs Stavanger, best mot verst i NHL, Luleå på gulljakt, nye herjinger fra St. Louis Blues, tre matcher med Denver og Emilio Pettersen, Patrick Kane i storform, sluttspill i KHL, Frisk Asker briljerer på hjemmebane, Pittsburgh Penguins trenger poeng, «Blåjakkene» har rustet opp, og masse, masse mer.

Her får du servert ishockey på TV og nett:

GET-ligaen: Enkelte kamper vises på TV Sport 2. Samtlige kamper kan streames på TV2 Sumo (betaling).

Førstedivisjon: Samtlige kamper kan streames på Norgessporten (betaling).

NHL: Utvalgte kamper vises på Viasports kanaler. I vår oversikt plukkes det max ut tre kamper, spesielt de som blir sendt på kveldstid i Norge. Samtlige kamper kan streames på Viaplay (betaling), og høydepunkter fra nattens kamper kan sees i programmet «NHL on the fly» som (med få unntak) sendes hver dag kl.13.00 på Viasport 1.

SHL: TV4 sender en kamp live i uka (lørdager). Samtlige kamper kan streames på C More (betaling). Enkelte SHL-kamper kan også streames på Norgessporten (betaling).

KHL: enkelte kamper vises på Viasport.

CHL: enkelte kamper vises på SVT og Viasport.

College: de fleste kamper med Denver og Emilio Pettersen kan streames på VG+ (betaling).

 

 

Mandag 25.2.

Kvinner Elite:

Hasle-Løren – Vålerenga, Lørenhallen, kl.20.15

Kvinnenes eliteserie er dessverre ikke den mest spennende. Ubeseirede Stavanger har for lengst vunnet gull, Vålerenga har tatt et like suverent sølv, mens Hasle-Løren suser inn til bronsemedaljer milevis unna sølv og gull. Likevel: Hasle-Løren har gitt Vålerenga tøff motstand i år, og i tre av fire oppgjør har VIF kun vunnet med et mål. Så dette kan bli et tett og spennende oppgjør, og i tillegg kan man få sett tre av ligaen mest produktive spillere i aksjon. Hasle-Lørens Sofie Fjellvang med 26 mål på 11 kamper, samt VIFs Tina Anita Scott (25 poeng på 14 kamper) og Linn Margrethe Flaen Aakre (25 poeng på 15 kamper).

 

KHL:

Jokerit – Dynamo Moskva, Viasport 1, kl.17.30

Dette er første kvartfinale i KHL-sluttspillet. Finske Jokerit ble nummer fire Vest, og møter her lag nummer fem, Dynamo Moskva.

 

NHL:

Natt til tirsdag:

Toronto Maple Leafs – Buffalo Sabres, Viasport 1, kl.01.00

Nashville Predators – Edmonton Oilers, Viasport 2, kl.02.00

Vancouver Canucks – Anaheim Ducks, Viasport 1, kl.04.05

Det er fortsatt mulig å nå sluttspillet for Vancouver Canucks, til tross for ganske begredelige resultater den siste tiden. Når dette skrives har Elias Pettersson & co tapt syv av de siste ni kampene. Likevel er det «bare» fem poeng opp til Colorado Avalanche. Nå har dem ikke råd til så mange flere feilskjær, og da skal og må lag som Anaheim Ducks beseires.

 

Tirsdag 26.2.

GET-ligaen:

Vålerenga – Stavanger, Furuset Forum, kl.19.00 (kampen sendes på TV2 Sport 2)

Mye skal gå galt i de tre siste kampene hvis ikke Vålerenga blir seriemestere. En ting er sikkert, for skal det være mikroskopiske fnugg igjen av spenning igjen i de siste serierundene, så må Stavanger vinne denne matchen, og den må vinnes i ordinær tid.

 

SHL:

Frölunda – Malmö, Norgessporten, kl.19.00

SHL nærmer seg slutten, og nå er ikke ligaen like jevn lenger. Hjemmelaget og Champions League-vinnerne Frölunda ser ut til å ende opp i en tøff bronseduell med Djurgården. Malmö ligger ganske langt ned på tabellen, men mye skal gå galt for at sluttspillsplassen skal ryke.

 

NHL:

Natt til onsdag:

Boston Bruins – San Jose Sharks, Viasport 1, kl.01.00

St. Louis Blues – Nashville Predators, Viasport 2, kl.02.00

Det er bare å ta av seg hatten og capsen og hjelmen for St. Louis Blues. For hva i alle dager er det som har skjedd der? Det er ikke mange ukene siden de så nærmest sjanseløse ut til å nå sluttspillet, og nå er de plutselig NHLs heteste lag. Februar har vært en eneste lang fest for Blues, og anført av keeper Jordan Binnington, Vladimir Tarasenko, Ryan O’Reilly og Jaden Schwartz har dem feid (nesten*) all motstand av isen. (* de tapte riktignok 5-2 mot Dallas Stars nylig, men hadde 11 strake seirer før det.). Mer om St. Louis her.

 

Vegas Golden Knights – Dallas Stars, Viasport 1, kl.04.05

 

Onsdag 27.2.

Førstedivisjon:

Comet – Storhamar YA, Halden Ishall, kl.19.00

Hasle-Løren – Tønsberg, Lørenhallen, kl.19.00

 

SHL:

Mora – Brynäs, Norgessporten, kl.19.00

Brynäs kjemper en knallhard kamp mot Linköping om den siste kvalikplassen til sluttspillet i SHL. Da må laget fra Gävle beseire et lag som Mora, som ligger fortapt i bunnen av tabellen sammen med Timrå.

 

College:

Colorado College – Denver, VG+, kl.03.00

Emilio Pettersen fortsetter å plukke poeng for Denver. I helgas to kamper mot Miami ble det en ny målgivende, så nå står den norske unggutten med seks scoringer og 18 assist på 29 kamper.

  1. VG viser også to Denver-kamper i helga, mot Omaha

 

NHL:

Natt til torsdag:

Toronto Maple Leafs – Edmonton Oilers, Viasport 1, kl.01.00

New York Rangers – Tampa Bay Lightning, Viasport 2, kl.01.30

Anaheim Ducks – Chicago Blackhawks, Viasport 1, kl.04.05

Chicago Blackhawks, anført av en meget opplagt Patrick Kane, henger ganske uventet fortsatt med i sluttspillsracet. For de siste ukene har Chicago sanket godt med poeng, og i det uhyre jevne racet om wildcardplassene i Vest er det langt fra utenkelig at Stanley Cup-vinnerne fra 2010, 2013 og 2015 ender blant de åtte sluttspillslagene. Men da må nok Kane fortsette å levere scoringer og assist på løpende bånd. Når dette skrives har Kane 20 strake kamper med poeng, og i løpet av disse kampene er det blitt 17 mål og 26 assist, dvs fantastiske 43 poeng på 20 kamper.

 

Torsdag 28.2.

GET-ligaen:

Sparta – Storhamar, Sparta Amfi, kl.18.30

Lillehammer – Stjernen, Kristins Hall, kl.18.30

Frisk Asker – Manglerud Star, Askerhallen, kl.18.30

Hjemmelaget har virkelig levert varene hjemme i Askerhallen i det siste. I tur og orden har dem slått Storhamar, Stavanger, Lillehammer og Sparta, og spesielt den sistnevnte kampen ble uforglemmelig. Frisk Asker vant 9-4 i det som ble en berg og dalbane av en match. Tidlig i annen periode ledet Asker-laget 3-0, men i løpet av midtperioden snudde Sparta til 3-4, før hjemmelaget scoret seks på rad (fem av dem i tredje periode) og fastsatte sluttresultatet til 9-4. Da er det vel lov å håpe på en ny fest mot Manglerud Star?

 

SHL:

Djurgården – Luleå, Norgessporten, kl.19.00

Gullduellen i SHL mellom Luleå og Färjestad er utrolig jevn og spennende. Etter helgas kamper stod begge lag med 82 poeng, og med åtte matcher igjen å spille har man ikke råd til avgi så altfor mange poeng. Dette oppgjøret er en mulig mine for Luleå, for Djurgården og toppscorer Emil Bemström er i godt slag. Stockholmslaget kjemper om bronsemedaljene, hvis det er noe man kjemper for i SHL da…

 

NHL:

Natt til fredag:

New York Islanders – Toronto Maple Leafs, Viasport 1, kl.01.00

Boston Bruins – Tampa Bay Lightning, Viasport 2, kl.01.30

Vegas Golden Knights – Florida Panthers, Viasport 1, kl.04.05

Los Angeles Kings – Dallas Stars, Viasport 2, kl.04.35

Som dere sikkert har fått med dere så har Mats Zuccarello flyttet til Texas. Så nå er det nok mange nordmenn som kommer til å følge Dallas Stars ekstra nøye. Også Dallas kjemper en knallhard kamp om wildcardplassene i Vest, så «Zucca» & co må sanke jevnt med poeng i sesongens 20 siste matcher. Hvis du trenger å oppdatere deg på Dallas Stars bør du lese denne:

https://nitten.no/dette-bor-du-vite-om-mats-zuccarellos-nye-klubb/

P.S. Dallas Stars vises også natt til onsdag på Viasport 1.

 

Fredag 1.3.

Kvinner Elite:

Wing – Sparta, Leangen Ishall, kl.19.30

 

NHL:

Natt til lørdag:

Buffalo Sabres – Pittsburgh Penguins, Viasport 2, kl.01.00

Pittsburgh Penguins lever fortsatt farlig, for akkurat nå (dvs søndag formiddag) ligger Sidney Crosby & co akkurat utenfor sluttspillet. Den siste fjerdedelen av grunnserien ser ut til å bli en herlig batalje mellom Columbus Blue Jackets, Montreal Canadiens, Carolina Hurricanes og Pittsburgh Penguins. Fire lag, tre sluttspillplasser. Dårlige perioder kan bli helt krise for de fire duellantene. Nattens motstander for Pittsburgh, Buffalo Sabres, kunne for eksempel også vært med i denne bataljen, men de har vært meget svake i 2019 (har tapt 14 av 22 kamper). Så nå ligger Rasmus Dahlin & co seks poeng bak Pittsburgh, og det ser ut til å bli svært vrient å ta igjen.

 

New York Rangers – Montreal Canadiens, Viasport 1, kl.01.00

Anaheim Ducks – Vegas Golden Knights, Viasport 2, kl.04.05

San Jose Sharks – Colorado Avalanche, Viasport 1, kl.04.35

 

Lørdag 2.3.

GET-ligaen:

Stavanger – Frisk Asker, DNB Arena, kl.16.00

 

  1. divisjon:

Nidaros – Storhamar YA, Leangen Ishall, kl.17.45

 

Kvinner Elite:

Wing – Sparta, Leangen Ishall, kl.15.00

Hasle-Løren – Stavanger, Lørenhallen, kl.17.00

 

SHL:

Linköping – Malmö, TV4, kl.15.15

Hjemmelaget lever farlig. Etter fem strake tap så ligger Linköping nå på 11. plass, dvs akkurat utenfor sluttspillet. Opp til Brynäs er det bare et poeng, så det å avansere en plass på tabellen er ikke akkurat mission impossible, men da bør Linköping vinne kamper som dette.

 

College:

Omaha – Denver, VG+, kl.02.07

 

NHL:

Columbus Blue Jackets – Edmonton Oilers, Viasport +, kl.19.00

Los Angeles Kings – Chicago Blackhawks, Viasport +, kl.22.00

Natt til søndag:

Tampa Bay Lightning – Ottawa Senators, Viasport 2, kl.01.00

Fram med kuleramma, for dette er best mot verst i NHL. Tampa Bay Lightning har lenge vært helt overlegne, og det aller meste må gå galt i siste fjerdedel av sesongen hvis ikke de stikker av med President’s Cup (Pokalen til beste lag i grunnserien i NHL). Ottawa Senators har vært omtrent like imponerende dårlige som Tampa Bay har vært imponerende gode. Det canadiske laget er i fryktelig stand, og har tapt 19 av de siste 26 kampene. Bedre blir det neppe av at de nå har tradet vekk Matt Duchene og Ryan Dzingel, samt at Mark Stone sannsynligvis er borte når deadline for trading går ut. Dette bør bli en meget komfortabel seier til Tampa Bay…

 

Toronto Maple Leafs – Buffalo Sabres, Viasport 1, kl.01.00

Calgary Flames – Minnesota Wild, Viasport 1, kl.04.05

 

Søndag 3.3.

GET-ligaen:

Stjernen – Vålerenga, Stjernehallen, kl.17.00

Manglerud Star – Sparta, Manglerud ishall, kl.17.00

Ringerike – Lillehammer, Schjongshallen, kl.17.00

Sesongen startet småpent for Ringerike. Nykommerne slo blant annet Frisk Asker, Manglerud Star og Vålerenga i løpet av de åtte første kampene, men siden da er det blitt lite å juble for. Ringerike er GET-ligaens desiderte jumbo, og hvordan det oppleves kan du lese her:

https://nitten.no/bak-kulissene-slik-har-martin-boork-opplevd-en-sesong-med-37-tap-pa-44-kamper/

 

  1. divisjon:

Nidaros – Storhamar YA, Leangen Ishall, kl.13.15

 

Kvinner Elite:

Hasle-Løren – Stavanger, Lørenhallen, kl.10.00

Wing – Sparta, Leangen Ishall, kl.10.30

 

College:

Omaha – Denver, VG+, kl.02.07

 

NHL:

New York Rangers – Washington Capitals, Viasport 3, kl.18.35

New York Islanders – Philadelphia Flyers, Viasport 2, kl.21.00

Vegas Golden Knights – Vancouver Canucks, Viasport 3, kl.22.00

Natt til mandag:

Columbus Blue Jackets – Winnipeg Jets, Viasport 1, kl.01.00

Blåjakkene har virkelig rustet opp offensivt før overgangsvinduet stenges. Faktisk menes det at klubben fra Ohio aldri har vært bedre rustet offensivt. Det går nok an å være enig i det utsagnet hvis man ser litt på tall og stats. Columbus Blue Jackets kan nå sende denne sekstetten utpå isen:

Artemi Panarin (24 mål, 44 assist)

Cam Atkinson (34 mål, 24 assist)

Pierre-Luc Dubois (23 mål, 30 assist)

Josh Andersen (22 mål, 12 assist)

Samt nykommerne fra Ottawa Senators:

Matt Duchene (28 mål, 32 assist)

Ryan Dzingel (22 mål og 22 assist)

Seks mann med over 20 mål bør vel gi håp om at det endelig skal lykkes for Columbus Blue Jackets å ta seg forbi første runde i sluttspillet?

 

Minnesota Wild – Nashville Predators, Viasport 2, kl.01.30

San Jose Sharks – Chicago Blackhawks, Viapsort 1, kl.04.05

Legg igjen en kommentar