Hollywood-ikon får snart NHL-drømmen oppfylt

Key Arena i Seattle. Foto: NHLSeattle.com

Seattle blir etter alt å dømme det 32. laget i NHL. En av Hollywoods mest kjente filmprodusenter har ventet i over et tiår på å få denne drømmen oppfylt.

Allerede i 2007 meldte Sports Business Daily at Jerry Bruckheimer hadde vært i samtaler med NHL om et ekspansjonslag. Den gang var det snakk om Las Vegas.

Bruckheimer har produsert filmsuksesser som Top Gun, Flashdance, Pearl Harbor, Beverly Hills Cop og Pirates of the Caribbean. I 2015 skrev finansmagasinet Forbes at han var god for 900 millioner dollar.

Det ble ikke noe mer ut av samtalene mellom Bruckheimer og NHL den gang. Ti år senere kom Las Vegas likevel inn i NHL, med andre eiere. Nå er Bruckheimer i stedet en del av eiergruppen som jobber med å få et ekspansjonslag til Seattle.

Jerry Bruckheimer. Foto: Carlo Allegri / Reuters / NTB scanpix

Denne uka offentliggjorde NHL-bossen Gary Bettman at ligaledelsen har anbefalt at man går videre med Seattles søknad til en avstemning 3. desember. Det skjedde etter at Seattle-eierne og byens borgermester presenterte sitt prosjekt i et møte i NHLs kontorer på Manhattan i New York.

– Planen er å ha et lag der på plass i 2020, sa Bettman ifølge TSN.ca.

Mens Vegas Golden Knights betalte 500 millioner dollar for å få bli en del av NHL i 2017, må eierne i Seattle punge ut 650 millioner dollar. Den summen distribueres til de andre lagene i NHL.

– Seattle er en av de raskest voksende byene i landet. Det gir oss en geografisk balanse. Det skaper en fin geografisk rivalisering med Vancouver. Jeg vet at Vancouver er spesielt begeistret for denne muligheten. Eiergruppen, arenaplanene, alt er bra her, sa Bettman.

Seattle Center-området er en slags inngangsport til byen. Foto: NHLSeattle.com

Innbyggerne i Seattle ser også ut til å ønske et NHL-lag. Da det 1. mars ble åpnet for at man kunne betale et depositum for å få sesongbilletter, solgte Seattle hele 32.000 sesongbilletter.

– Det våre fans gjorde den dagen, vil for alltid være en del av historien til dette laget. Vi vil for alltid stå i gjeld til fansen, og vi skal ikke skuffe dem, sier Tod Leiweke, som er administrerende direktør i gruppen som kaller seg Seattle Hockey Partners.

Seattle-gruppen vil nå bruke 700 millioner dollar på å renovere Key Arena. Det arbeidet starter trolig i november. Planen er å gi arenaen en tilskuerkapasitet på 17.400 for hockeymatcher og 18.600 for basketballmatcher.

Key Arena ligger i Seattle Center, altså samme område som Space Needle, utsiktstårnet som kanskje er byens fremste turistattraksjon. Her holder også byens kunstmiljø til.

Seattle har faktisk vunnet Stanley Cup allerede. Det skjedde i 1917, da Seattle Metropolitans slo Montreal Canadiens 3-1 i kamper i en best-av-fem-serie. Dette var imidlertid før NHL offisielt ble stiftet.

NHL har tidligere gjort det klart at dersom Seattle får godkjent søknaden om et NHL-lag, vil de samme reglene som ble brukt i ekspasjonsdraften til Vegas Golden Knights blir brukt her. Det vil si at alle lag i NHL enten kan beskytte 1 keeper, 3 backer og 7 forwards eller beskytte 1 keeper og 8 utespillere.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar