Hvilke tre spillere har overrasket mest i Get-ligaen denne sesongen?

Keeper Jonas Strand snapper pucken foran Colin Spaberg Olsen i eliteseriekampen mellom Vålerenga-Storhamar i Furuset Forum Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Nitten.no stiller dette spørsmålet til Ole Eskild Dahlstrøm og Bjørn Kristian Erevik. Her er svarene deres.

Jula står for døra og Get-ligaen er rundt midtveis i sesongen 2018/19. Det er blitt spilt mer enn nok hockey til å ha et skikkelig inntrykk av hvilke spillere som har skuffet og hvilke som har imponert.

Tobias Lindström topper poengligaen med 37 poeng på 28 matcher, fordelt på 20 scoringer og 17 assists. Det er ingen overraskelse av Vålerenga-profilen ligger der. Hans lagkamerat Rasmus Ahlholm følger hakk i hæl, med 19 mål og 36 poeng.

Joey Benik og Patrick Thoresen er henholdsvis nummer tre og fire. Heller ikke det vil overraske noen. Og i denne artikkelen er vi ute etter overraskelsene.

Ole Eskild Dahlstrøm og Bjørn Kristian Erevik kan hjelpe oss med det.

TV 2-kommentator Erevik trekker umiddelbart fram to keepere.

– Jørgen Hanneborg og Jonas Strand, to unge keepere som antagelig har stått mer enn de to til og med hadde regnet med selv, sier Erevik til Nitten.no.

Hanneborg har fått 16 kamper for Lillehammer, og har levert strålende spill der, med en redningsprosent på 90,2 som gjennomsnitt. 19-åringen imponerte minst like mye i U20-VM for Norge, der han endte med turneringens nest beste redningsprosent med skyhøye 94,1 på tre matcher.

Strand har den nest beste redningsprosenten i Get-ligaen med 92,6 prosent. 21-åringen har på tolv kamper for Storhamar bare sluppet inn 1,57 baklengsmål per match.

Både Hanneborg og Strand pusher mer etablerte keepere skikkelig her. I Lillehammer er Christoffer Bengtsberg sjefen i buret og har vært det siden 2016, mens Oskar Östlund har vært førstekeeper i Storhamar siden 2015.

Nå blir begge utfordret av svært unge keepere. Norske keepere. Det er moro! Vi skal dog huske på at veteranene får de tøffeste kampene. Av Strands tolv kamper, har sju av dem vært mot enten Stjernen, Manglerud Star eller Ringerike Panthers.

Hanneborg er også på topp 3-lista til Ole Eskild Dahlström.

– Jeg så den første kampen hans, mot Storhamar. Da bestemte jeg meg for å følge med på ham på oppvarminga. Da jeg så ham, tenkte jeg «Han der er god!». Og så kikket jeg på U20-kampene fra Füssen og da fikk jeg bekreftet det. Han fremstår som autoritær, med en ro og litt breialhet i spillet, sier Dahlstrøm til Nitten.no.

Hans førsteplass går imidlertid til en forward. Hampus Gustafsson, som nylig skiftet arbeidsgiver fra Stjernen til Frisk Asker. 27-åringen fra Sverige fikk en redusert rolle i Storhamar forrige sesong, men ble en lederskikkelse i fredrikstadlaget og gjorde 22 poeng på 21 matcher der før han nylig flyttet til Asker.

– Hampus har imponert meg. Måten han har taklet C-en på brøstet og løftet Stjernen. Han kunne ha knela, men har tatt opp hansken etter å ha blitt degradert fra Storhamar til Stjernen. Det har han håndtert det på en helt eksemplarisk måte. Han har det Asker ikke har hatt; Hjerte og pasjon. De har sett veldig flate ut, mener Dahlstrøm.

Ereviks tredjemann er Viktor Granholm i Frisk Asker, en ung løper på 21 år som har bidratt med åtte mål og 15 poeng på 27 kamper.

– Jeg kjenner jo Frisk est, og i et Frisk-lag der mange har underprestert, har Granholm gått andre veien og levert veldig bra. I tillegg er jeg jevnt over imponert over de mange unge backene i Sparta, sier Erevik.

Dahlstrøm klarer ikke å plukke ut én spesifikk spiller på tredjeplassen i sin liste.

– Tredjeplassen må være at det fins norske spillere som kommer til å bli veldig bra, hvis de geleides riktig. Jeg har sett framtiden. Jeg har sett noen gutter som har prøvd seg i get-ligaen som har gjort at hjertet mitt har hoppet et par ekstra slag.

– Det Emil Lilleberg i Sparta, Stian Hansen i Stjernen og Sander Voll Engebråten i Storhamar har gjort, imponerer meg. Da jeg så Engebråten første gang, tenkte jeg «hvor i all verden har han gjemt seg? Han er en juvel», konstaterer Ole Eskild Dahlstrøm.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar