Hvor kan Mats Zuccarello havne? Vi vurderer alle lagene her

Mats Zuccarello. Foto: Roy Kvatningen

Det virker opplest og vedtatt at Mats Zuccarello blir tradet denne sesongen.

New York Rangers er i ferd med å bygge opp et nytt lag og kommer også denne sesongen til å bytte bort veteraner for å få inn flere draftvalg og unge talenter. Både Kevin Hayes og Mats Zuccarello ser ut til å stå på listen over spillere som skal brukes som åte.

Ettersom trener David Quinn har fått fart på Rangers’ poengfangst, kan det dessuten hende at manager Jeff Gorton tenker at det begynner å haste med å svekke årets lag, slik at man sikrer en plass langt nede på tabellen og dermed øker sjansen til å vinne loddtrekningen om Jack Hughes.

Video: Dette er spilleren New York Rangers bør tape for å få

Nitten.no har gått igjennom samtlige lag i NHL og vurdert sannsynligheten for at Zuccarello kan ende hos dem.

Anaheim Ducks
Ducks er i «win now»-modus og har lønnsrom nok. Det er plass til Zuccarello her også, selv om Rickard Rakell og Jakob Silfverberg produserer bra, Maxime Comtois har imponert i sin første sesong og Pontus Åberg sannelig ser ut til å hevde seg på NHL-nivå til slutt. Anaheim kan ikke utelukkes.

Konklusjon: Mulig kandidat
Hvorfor: Har lønnsrom og behov for forsterkninger. Kan også tilby draftvalg og talenter

 

Arizona Coyotes
Etter flere magre år har manager John Chayka nå fått på plass et konkurransedyktig lag som besitter stor fart, et solid backkorps og en elitekeeper i Antti Raanta. Det er på tide å kjempe om en plass i sluttspillet. Mats Zuccarello vil være en spennende forsterkning for dette unge laget, og vi antar at analyseglade Chayka har god oversikt over nordmannens styrker og svakheter.

Konklusjon: Mulig kandidat
Hvorfor: Har lønnsrom og behov for forsterkninger. Kan også tilby draftvalg og talenter

 

Boston Bruins
Bruins er en av tittelutfordrerne denne sesongen også, takket være det som de siste par årene har vært den beste førsterekka i NHL med Patrice Bergeron, Brad Marchand og David Pastrnak. Bak der er det behov for produserende vinger, men Boston satser først og fremst på å løse dette internt. Bruins har nemlig mange kandidater. Jake DeBrusk, Danton Heinen, Anders Bjørk og Ryan Donato har imidlertid ikke innfridd denne sesongen. Det øker sjansen for at Bruins vil handle.

Konklusjon: Mulig kandidat
Hvorfor: Har lønnsrom og behov for forsterkninger. Kan også tilby draftvalg og talenter

 

Buffalo Sabres
Et fremadstormende lag bygd rundt Jack Eichel. Det er for tidlig for Sabres å satse for fullt mot Stanley Cup, og dermed er det heller ikke noe å tjene på å trade til seg en 31-åring på utgående kontrakt.

Konklusjon: Uaktuell kandidat
Hvorfor: Er ikke i posisjon til å satse for fullt ennå

 

Calgary Flames
Calgary var etter det Nitten.no erfarer interessert i Zuccarello før overgangsvinduet stengte forrige sesong, men hentet i sommer inn James Neal og Austin Czarnik som free agents og Elias Lindholm via trade. Det behovet som var der i fjor, er godt dekket nå.

Konklusjon: Uaktuell kandidat
Hvorfor: Har ikke behov for Zuccarello

 

Carolina Hurricanes
Et interessant alternativ. Hurricanes er ifølge Sportsnet svært interessert i William Nylander, den unge svensken som ennå ikke har signert for det laget som eier NHL-rettighetene hans, Toronto Maple Leafs. Zuccarello vil være langt billigere å trade til seg. Carolina-spillerne liker å skyte (de skyter mest i hele NHL), så det skader neppe å få inn en spiller som kan sette dem opp i bedre skuddsituasjoner. Carolina kan tilby Rangers både draftvalg og lovende spillere.

Konklusjon: Meget aktuell kandidat
Hvorfor: Har lønnsrom og behov for forsterkninger. Kan også tilby draftvalg og talenter

 

Chicago Blackhawks
Skiftet av hovedtrener fra Joel Quenneville til Jeremy Colliton tilsier at fokuset flyttes over til langsiktig spillerutvikling, selv om manager Stan Bowman under tirsdagens pressekonferanse insisterte på at Chicago er innstilt på å satse for fullt på Stanley Cup denne sesongen. Ettersom talentfulle spillere som Dylan Sikura og Victor Ejdsell ikke har etablert seg i NHL ennå, er det ikke utenkelig at Chicago vil ha interesse av å hente inn Zuccarello som en leiesoldat.

Konklusjon: Mulig kandidat
Hvorfor: Har lønnsrom og behov for forsterkninger. Kan også tilby draftvalg og talenter

 

Colorado Avalanche
Dette er et ungt lag som kjemper om en plass i sluttspillet. Normalt vil ikke et slikt lag være interessert i å hente en spiller på utgående kontrakt, men det kan være behov for en veteran til i denne garderoben. Avalanche sliter dessuten med å få fart på de tre nederste rekkene. Zuccarello har tidligere vist at han kan spille sine medspillere i form. Kanskje han er mannen som kan få fart på Tyson Jost, for eksempel?

Konklusjon: Mulig kandidat
Hvorfor: Har lønnsrom og behov for forsterkninger. Kan også tilby draftvalg og talenter

 

Columbus Blue Jackets
Dette er en interessant klubb, og det skyldes ikke bare at det er eks-klubben til Espen Knutsen og Ole-Kristian Tollefsen. Lagets kanskje to beste spillere, Artemi Panarin og Sergej Bobrovskij, ønsker seg bort. Dette ser ut til å ha forstyrret garderoben og resultatene har vært skuffende så langt denne sesongen. Samtidig ryktes det at New York Rangers vil gå hardt etter Panarin når han blir free agent 1. juli. Det er lett å tenke seg at en byttehandel med Zuccarello gir mening, men det blir faktisk motsatt. Rangers har lite å tjene på å gi Zuccarello for å få Panarin hvis det 1. juli er mulig å signere russeren uten å miste ressurser. Da er det bedre å trade Zuccarello til et annet lag og få noe annet i retur for ham.

Konklusjon: Lite sannsynlig kandidat
Hvorfor: Har lønnsrom, men ser ikke ut som en tittelutfordrer

 

Dallas Stars
Vi vet at klubbens østkystspeider liker Zuccarello godt. Vi vet også at Dallas ikke kom til sluttspill forrige sesong. Vi antar at manager Jim Nill ligger tynt an dersom denne sesongen også ender uten sluttspillhockey. Nill vil reagere dersom han mener at det er nødvendig. Akkurat nå vil Dallas slite med å få plass til Zuccarello under lønnstaket, men det kan løses. Dallas har draftvalg å tilby, men ikke så mange veldig spennende talenter. Ty Dellandrea kunne ha vært en kandidat, men Dallas er angivelig fast bestemt på å beholde ham selv.

Konklusjon: Mulig kandidat
Hvorfor: Fordi klubbledelsens jobbsikkerhet trolig avhenger av å komme til sluttspill

 

Detroit Red Wings
Lite aktuelt alternativ på grunn av tabellposisjonen og lønnsrom. Dette laget er uten sjanse på sluttspillplass.

Konklusjon: Uaktuell kandidat
Hvorfor: Er i en «rebuild» selv

 

Edmonton Oilers
Connor McDavid trenger mer assistanse i Edmonton, men lagkameratene har gitt ham det de siste ukene. Oljelaget ligger tett opp til lønnstaket akkurat nå, men vil kunne skvise inn Zuccarello når vi kommer til februar. Edmonton vil neppe være interessert i Zuccarello uten at kanadierne er trygge på at han signerer en kontrakt med dem til sommeren. Realistisk sett må nok også en del lønn sendes i retur til Rangers. Og det kompliserer saken. Den mest åpenbare kandidaten er Milan Lucic, men det er vanskelig å se at Rangers skal ha noen interesse i å ta imot en dyr 30-åring med tempoproblemer.

Konklusjon: Usannsynlig kandidat
Hvorfor: Har lite lønnsrom og er ennå ikke villig til å ofre framtid for nåtid

 

Florida Panthers
En svak sesongstart, mange forwards og lite lønnsrom gjør dette til en usannsynlig tradepartner. Florida trenger vel strengt tatt ikke en topp 6-ving heller.

Konklusjon: Usannsynlig kandidat
Hvorfor: Har ikke behov for Zuccarello

 

Los Angeles Kings
Marerittalternativet. Dette laget er gammelt, tungt og tregt. Likevel sier klubbledelsen at målet er å kjempe om Stanley Cup denne sesongen. Og det er behov for forsterkninger på forwardsiden her. Kings har draftvalg og talenter å tilby Rangers, og kan få plass til Zuccarellos lønn uten å måtte gi sende noe til Manhattan.

Konklusjon: Mulig kandidat
Hvorfor: Klubbledelsen mangler kontakt med virkeligheten

 

Minnesota Wild
Paul Fenton er nok mer interessert i å hente inn en senter enn en ving, men det er et par spillere som tjener godt i Minnesota uten å innfri forventningene helt. Nino Niederreiter og Charlie Coyle er blitt 26 år nå, men har ennå ikke kommet seg opp til 60-poengsplatået og har bare vært over 50 én gang hver.

Konklusjon: Mulig kandidat
Hvorfor: Har lønnsrøm, trenger forsterkninger og kan tilby draftvalg. Mangler kanskje talenter av det kaliberet som vil friste Rangers

 

Montreal Canadiens
Manager Marc Bergevin har uttalt at Canadiens ser mer på framtiden enn nåtiden, selv om laget har aldrende superstjerner som Carey Price og Shea Weber. Det gjør det usannsynlig at man vil finne Mats Zuccarellos navn på lista til Montreal. Canadiens er nok best tjent med å la spillere som Charles Hudon og Artturi Lehkonen utvikle seg videre.

Konklusjon: Usannsynlig kandidat
Hvorfor: Har ikke behov for Zuccarello

 

Nashville Predators
Dette er kanskje det laget som best fyller de nødvendige kriteriene. Predators har god plass under lønnstaket, trenger en høyreving og har ressurser til å få i stand en byttehandel. Andrerekka med Kevin Fiala, Kyle Turris og Craig Smith har ikke fungert som ønskelig, og Zuccarello kan passe godt sammen med Fiala og Turris her. Rangers vil på sin side for eksempel kunne være interessert i både et første- og andrerundevalg, i den unge backen Frederic Allard og den unge, målfarlige finnen Eeli Tolvanen. Sistnevnte vil trolig koste en del, men Nashville har fokus på å vinne Stanley Cup nå og kan i teorien derfor la seg overtal til å ofre et talent som Tolvanen.

Konklusjon: Meget aktuell kandidat
Hvorfor: Har behov for forsterkninger og kan tilby draftvalg, talenter og lønnsrom

 

New Jersey Devils
Det er ikke ofte Rangers og Devils gjør byttehandler, men det skjedde forrige sesong, da Michael Grabner ble sendt til «The Garden State» rett før overgangsvinduet stengte.

Konklusjon: Usannsynlig kandidat
Hvorfor: Har lønnsrøm og draftvalg, men mangler spennende talenter (Devils trader ikke bort Ty Smith) og er en stor rival

 

New York Islanders
Overraskende nok topper Islanders nå Metropolitan-divisjonen. Det kommer ikke til å vare, men Barry Trotz har virkelig gjort en god jobb med dette laget. Høyreving står neppe spesielt høyt på lista til Lou Lamoriello, ettersom han allerede har Josh Bailey og Jordan Eberle.

Konklusjon: Usannsynlig kandidat
Hvorfor: Byrival og trenger ikke høyreving

 

Ottawa Senators
Dette er et lag Zuccarello selv helst vil unngå. Senators går fra den ene utenomsportslige krisen til den andre. Heldigvis er sjansen bortimot ikke-eksisterende.

Konklusjon: Uaktuell kandidat
Hvorfor: Er i en «rebuild» selv

 

Philadelphia Flyers
Sett utenfra kan det virke som om Philadelphia Flyers trenger en type som Zuccarello i garderoben, men på isen er klubben godt forspent på høyrevingen. Venstrevingen også.

Konklusjon: Uaktuell kandidat
Hvorfor: Har ikke behov for Zuccarello

 

Pittsburgh Penguins
Oi, oi, oi, så morsomt det vil være å se Mats Zuccarello i rekke med Sidney Crosby og Jake Guentzel i Pittsburgh! Det kommer nok ikke til å skje, dessverre, selv om vi jo kan håpe at hans kompiser Carl Hagelin og Derick Brassard forteller Jim Rutherford hvor god nordmannen faktisk er. Penguins har dårlig plass under lønnstaket og trenger heller ikke flere høyrevinger. I teorien er det likevel mulig å få til noe, for eksempel ved å sende Daniel Sprong til Rangers. Da må samtidig en spiller med omtrent tilsvarende lønn som Zuccarello bli med Sprong på reisen mot kysten.

Konklusjon: Usannsynlig kandidat
Hvorfor: Mangler lønnsrom og trenger ikke flere høyrevinger

 

San Jose Sharks
Sharks var visstnok interessert i Zuccarello forrige sesong, men endte opp med å hente inn Evander Kane i stedet. Han signerte deretter en langtidskontrakt. Nå er ikke behovet for en ving like stort. Timo Meier har jo begynt å score også. Samtidig er det null tvil om at San Jose er all-in denne sesongen og sannsynligvis vil forsterke laget ytterligere, hvis det lar seg gjøre.

Konklusjon: Mulig kandidat
Hvorfor: Sharks er all-in. Det er lite lønnsrom å fikle med her, men det lar seg ordne nærmere deadline

 

St. Louis Blues
Denne klubben mangler lønnsrom og førsterundevalg, og trenger dessuten først og fremst en ny trener.

Konklusjon: Usannsynlig kandidat
Hvorfor: Har ikke behov for Zuccarello

 

Tampa Bay Lightning
Rangers-spillernes kirkegård er for tiden full. Lightning har allerede hentet fem av Zuccarellos tidligere lagkamerater. Klubben trenger vel heller ikke flere forwards av Zuccarellos type, selv om det er lett å se for seg at Tampa-manager Julien BriseBois vil slå til dersom han kan overtale Jeff Gorton til å ta imot en kontrakt som Alex Killorn eller Tyler Johnson sin.

Konklusjon: Usannsynlig kandidat
Hvorfor: Har ikke behov for Zuccarello

 

Toronto Maple Leafs
Manager Kyle Dubas har lovet John Tavares at han skulle klare å få plass til både Tavares’ monsterkontrakt og samtidig beholde klubbens unge, fremadstormende spillere. Det løftet har vist seg vanskelig å holde. William Nylander nekter inntil videre å signere ny kontrakt, og tiden begynner å løpe fra både svensken og klubben. Han må signere innen 1. desember for å få lov til å spille i NHL denne sesongen. Det gjør at en trade blir mer aktuell for hver dag som går. Carolina Hurricanes skal være ekstremt interessert i Nylander. Det vil vi anta at også Rangers er. Manhattanlaget er i en «rebuild», men mangler stjernespillere å bygge på. Nylander kan være det. En mulig løsning er å trade Nylander til Carolina mot en god back, og fylle et behov der, og deretter trade draftvalg eller talenter til Rangers mot Zuccarello, for å fylle tomrommet etter Nylander.

Konklusjon: Meget aktuell kandidat
Hvorfor: Har lønnsrom denne sesongen og må løse Nylander-floken.

 

Vancouver Canucks
For en drøm det ville ha vært å se Mats Zuccarello sammen med Elias Pettersson! Hysj! Ikke si noe! Vi vil ikke våkne fra denne deilige drømmen!

Konklusjon: Uaktuell kandidat
Hvorfor: Er i en «rebuild» selv

 

Vegas Golden Knights
George McPhee har lønnsrom og kan tilby talenter og draftvalg. Sesongen har dessuten ikke startet sånn som ridderne håpte på, etter den fascinerende gode debutsesongen i NHL. I utgangspunktet så vi ikke på Las Vegas som en særlig aktuell landingsplass for Zuccarello, men ved nærmere øyesyn er det lett å se argumenter for at dette kan passe. Max Pacioretty er en målscorer som ikke har kommet i gang. Kanskje kan Zuccarello være oljen som får andrerekka med Pacioretty og Paul Stastny (når han blir skadefri) til å fungere?

Konklusjon: Mulig kandidat
Hvorfor: Maskineriet rusker og Pacioretty trenger hjelp. Har draftvalg og talenter å tilby

 

Washington Capitals
Det ser vanskelig ut. Caps har lite lønnsrom og må derfor gi fra seg en spiller eller to som koster en del for å få plass til lønna til Zuccarello. En ren byttehandel med Zuccarello mot Andre Burakovsky (3 millioner i lønn) går for eksempel ikke akkurat nå. Det er gjenværende lønn som teller, så dette vil muligens kunne gå ved trade deadline. Den store, unge russiske backen Alexander Alexejev vil nok interessere Rangers. Han ble draftet i første runde i sommer. Russeren er bra på skøyter og har et hardt skudd.

Konklusjon: Usannsynlig kandidat
Hvorfor: Vil slite med lønnstaket og har allerede mer enn nok veteraner i laget

Winnipeg Jets
Den kalde vinteren i Manitoba frister neppe, men dette er et klasselag og en av de største favorittene til å vinne Stanley Cup. Det betyr også at klubben ikke har så mange behov. Når det er sagt, er Jets åpenbart i en situasjon hvor klubben bør gå all-in og Zuccarello vil forsterke laget ytterligere. Han kan for eksempel passe i en andrerekke med Nikolaj Ehlers og Bryan Little, eller med Patrik Laine og Bryan Little. Manager Kevin Cheveldayoff har spennende vinger i AHL, for eksempel Mason Appleton og Kristian Vesalainen, men det gir mening å hente inn en veteran for å vinne Stanley Cup. Behovet er nok størst på senterplass, men vi skal ikke utelukke en høyreving heller.

Konklusjon: Mulig kandidat
Hvorfor: Satser for fullt denne sesongen, har lønnsrom, kan tilby draftvalg og talenter

 

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

1 Reply to “Hvor kan Mats Zuccarello havne? Vi vurderer alle lagene her”

  1. Håper det blir et lag som har stor sjans på å vinne Stanley Cup og at de spiller kampene sine på et ok klokkeslett for oss i Norge.

Legg igjen en kommentar