Jacob Lundell Noer fortsetter å imponere

Jacob Lundell Noer. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Lillehammers unge senter Jacob Lundell Noer (20) gjorde et godt inntrykk på landslagssjef Petter Thoresen under helgens samling i Gdansk.

20-åringen fra Drøbak produserte ti mål og 15 poeng på 17 matcher for Lillehammer i Get-ligaen før landslagsoppholdet, og vartet opp med en ny scoring i sin første hele match på landslaget.

Debutkampen ble strøket, ettersom isforholdene i Gdansk var så dårlig at kampen mot Østerrike fredag ble kansellert etter én periode.

Lørdag scoret Lundell Noer det ene målet i 4-2-seieren mot Polen. Sparta-backen Kristian Østby, Pantern-forwarden Andreas Heier og Frisk-spilleren Endre Medby scoret de øvrige målene.

Heier og Medby kom sammen med Håkon Løken Pedersen fra Sparta inn i troppen etter forfall fra Christian Bull Erlend Lesund og Michael Haga.

Søndag ble det tap 0-1 mot Danmark.

– Det var en bra samling, spesielt treningene de første par dagene, siden vi røk på litt problemer i kampen mot Østerrike. Det var synd. Etter at isen ble ordnet, fikk vi to fine matcher. Vi fikk rettet på ting fra førsteperioden mot Østerrike i de neste kampene og jeg er veldig fornøyd med hvordan vi ser ut lagmessig, sier Petter Thoresen til Nitten.no.

– Vi slipper ikke inn så mange mål, men vi sliter med å score, oppsummerer landslagssjefen.

– Var det noen enkeltspillere som utmerket seg spesielt positivt?

– Det er ikke mange som virkelig stakk fra, men det var mye positivt å se på dette nivået. Hvis jeg skal nevne ett navn, så er det Jacob Noer, som spilte opp bra og gjorde to fine matcher. Det var flere som gjorde det. Det er positivt å se disse unge backene også. De har en vei å gå, men de er på rett vei, sier Thoresen.

Apropos det å slite med å score: Norge fikk mange muligheter til å spille i overtall, men slet med effektiviteten der også. Dette er et kjent problem for det norske landslaget. Ettersom lagene i Get-ligaen i stor grad bruker importspillere i sine overtallsoppstillinger, er det naturlig å tenke at de norske spillerne helt enkelt får for lite trening på dette området.

– Ja, det er klart. I de to power-playene vi startet med, er det ikke mange som spiller power-play i klubblagene sine. Det sa jeg til dem også; «Vi at trenerne deres tar feil». Men det klarte vi ikke, sier Thoresen.

– Vi hadde mange sjanser, delvis mot Polen og også mot Danmark. Det er en treningssak å stå i disse situasjonene. Vi så at alle lagene her nede sleit i power-play. Det er enklere å ødelegge enn å skape, legger Thoresen til.

Den heteste målscoreren i Get-ligaen er norsk

Ulriksen og Lundell Noer i landslagstroppen

 

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar