Jacob Lundell Noer om framtiden, landslaget og skuffelsen over å ryke ut

Jacob Lundell Noer slapper av hjemme i Drøbak. Foto: Roy Kvatningen / Nitten.no
Jacob Lundell Noer slapper av hjemme i Drøbak. Foto: Roy Kvatningen / Nitten.no

– Det er fortsatt litt surt å se sluttspillet på TV og ikke kunne være med selv, sier Jacob Lundell Noer til Nitten.no.

21-åringen fra Drøbak gjorde 19 mål og 30 poeng på 35 matcher for Lillehammer denne sesongen, samt fire poeng på sju kamper mot Frisk Asker i sluttspillet.

Den ekstraordinære kvartfinaleserien mot Frisk Asker endte med borteseier i alle sju kampene. Det ble skjebnesvangert for Lillehammer, som hadde det man normalt omtaler som «hjemmebanefordelen».

– Har dere evaluert serien og funnet noen svar på hvorfor dere røk ut og de gikk videre?

– Jeg vet at grunnen er at ikke alle på laget dro i samme retning. Enkelte ville ikke vinne nok. Når man ikke har med seg alle, går det ikke an å vinne kamper og spesielt ikke en kamp sju i sluttspillet, konstaterer Lundell Noer.

– Det gjør det kanskje ikke mindre surt når du ser hvor bra Frisk Asker gjør det?

– Ja, ikke sant? Det gjør det bare enda verre å se at vi også ville hatt en god sjanse mot Vålerenga dersom vi kom oss videre.

Målscorer
Sesongen er likevel ikke over for Lundell Noer. I disse dager holder han til i Oslo og veksler mellom istreninger på Lørenskog og fysisk trening på Olympiatoppen – begge deler under landslagssjef Petter Thoresens regi. «Camp Thoresen» startet mandag i forrige uke.

– Jeg er så heldig at jeg får være med på landslagssamling, så sesongen er ikke helt over ennå. Det er moro.

Lundell Noer debuterte på A-landslaget denne sesongen, med tre kamper i november, og håper selvfølgelig på en plass i VM-troppen til Thoresen.

21-åringens gjennomsnitt på 0,543 mål per kamp i grunnserien var sjuende best i Get-ligaen. Hans poengsnitt på 0,86 poeng per kamp var 25. best – og faktisk femte best om vi bare teller norske spillere med minst 15 kamper.

Sesongen 2017/18 gjorde han 16 poeng på 42 kamper i grunnserien og 10 poeng på 14 kamper i sluttspillet, samt 10 poeng på 5 kamper med U20-landslaget.

– Hvordan føler du at denne sesongen har vært med tanke på din egen utvikling?

– Jeg synes at jeg gjorde det bedre i serien i år enn i fjor. Jeg klarte å være jevnt god, det var ikke så mye opp og ned. Dessverre fikk jeg litt skader underveis, men alt i alt synes jeg det har vært en helt grei sesong.

– Du har jo etablert deg som en av ligaens beste målscorere i ung alder, da?

– Det er selvfølgelig veldig kult, det. Sett i det perspektivet, har det vært en bra sesong, sier Lundell Noer til Nitten.no.

Bilder fra TV2sumo.no

Unge spillere som opplever sin første suksess, må ofte igjennom en nedtur før de klarer å ta det neste steget framover. Jacob Lundell Noer gjorde et meget bra sluttspill i 2018, og fortsatte å gjøre framskritt sesongen etter.

– Det hjalp med erfaringen man fikk sesongen før, med finale og sånt. Det hjalp på selvtilliten og lagfølelsen. Jeg fikk enda mer spilletid i år.

Fokuserte på fart og skudd
Da Nitten.no møtte Lundell Noer i Drøbak i fjor sommer, fortalte han at fokuset under sommertreningen blant annet var å bli raskere. Det føler den unge senteren at han klarte.

– Jeg synes at jeg klarte å bli en del raskere enn jeg var i fjor. Også skjøt jeg mer i fjor sommer enn tidligere år, og det ser ut som jeg utviklet meg der, for det ble jo en del mål i år.

Det er ingen overdrivelse å si at Lundell Noer har utviklet skuddet sitt. Sesongen 2017/18 scoret han på 9,2 prosent av sine 65 skudd. Denne sesongen scoret han på 22,6 av sine 84 skudd. Han skjøt 0,85 flere skudd per kamp og scoret mer enn dobbelt så ofte.

– En forklaring er vel også det at jeg i år har tørt å ta skuddet selv, mer enn jeg har gjort tidligere. Før ville man på en måte bare prøvd å gi pucken til utlendingene og la dem ta skuddet, men i år har jeg prøvd å ta mer ansvar selv. Jeg vil skape noe offensivt selv.

Likevel er han ikke helt fornøyd med sommertreninga i fjor.

– Jeg skulle gjerne hatt muligheten til å trene to ganger om dagen, men det ble vanskelig fordi jeg måtte jobbe og da fikk jeg ikke tid og energi til det. I sommer har jeg dritlyst til å prøve å klare å trene to ganger om dagen.

– Det er virkeligheten for en hockeyspiller i Norge, rett og slett?

– Ja. Hvis man ser på statistikken min fra alle sesongene mine i Get-ligaen, så har det startet jævlig dårlig fordi jeg ikke har vært bra nok trent, rett og slett. Så har det på en måte kommet utover i sesongen. Jeg vil komme i så god form om sommeren at jeg kan starte rett på og ikke trenger å spille meg i form.

Jacob Lundell Noer. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Ønsker større motor
– Er det noen spesielle områder du vil fokusere på denne sommeren?

– Jeg kommer nok til å kjøre mye av det samme som jeg gjorde i fjor. Fortsette å bygge fart. Så gjelder det å bli generelt mer gjennomtrent, få en bedre motor, så jeg orker å ha høy intensitet i 50 sekunder.

– Får du tilbakemeldinger fra Petter Thoresen eller andre tilknyttet landslaget om utviklingen din?

– Ja, Jeg har fått litt tilbakemeldinger fra trenerne på landslaget. De vil at jeg skal bli bedre trent enn jeg er nå. Det merker jeg selv også. Det gir bare mer motivasjon når man vet at det er dette som skal til for at man skal bli bedre.

– Hvordan ligger du an med tanke på VM-plass, tror du?

– Akkurat nå har jeg ingen peiling på hvordan jeg ligger an. Det har vært veldig få på samlingen så langt. Vi startet vel med sju utespillere. Det har ikke vært noen rekke-treninger eller sånt, det har bare vært litt duellspill og skøytegåing.

– I fjor sommer fortalte du meg at målet ditt på sikt var å komme til svensk hockey. Hva tenker du om framtiden nå?

– Målet mitt har vært å komme til utlandet. Jeg har veldig lyst til å spille i Sverige i framtiden, men sånn det er nå, er jeg ikke helt sikker på hva som skjer ennå. Det er ikke tatt noen avgjørelse ennå.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar