– Jeg har sett Dahlin på YouTube, og du verden, det er utrolig!

Rasmus Dahlin regnes som det største talentet i verden av de aller fleste speidere og eksperter. Foto: Roy Kvatningen / Nitten.no
Rasmus Dahlin regnes som det største talentet i verden av de aller fleste speidere og eksperter. Foto: Roy Kvatningen / Nitten.no

Buffalo Sabres-trener Phil Housley gleder seg enormt til å få den svenske 18-åringen inn i laget.

BUFFALO (Nitten.no): Forrige gang Buffalo Sabres vant en sluttspillserie, var i 2007. Forrige gang laget kvalifiserte seg for sluttspillet, var i 2011. Denne sesongen endte Buffalo Sabres helt sist i NHL med bare 25 seirer på 82 kamper.

Det har vært noen tunge år for Sabres og deres fans.

Nå håper man at Rasmus Dahlin (18) skal snu trenden. Buffalo Sabres har allerede bekreftet at klubben vil bruke sitt førstevalg i draften på å velge Dahlin. Den svenske backen er allerede i Buffalo, faktisk, i forbindelse med at NHLs talentsamling arrangeres her fredag og lørdag.

– En spiller som Rasmus Dahlin kan virkelig utgjøre en forskjell for oss, sier trener Phil Housley ifølge Reuters.

Planen til både Buffalo og Dahlin selv, er at han skal spille i NHL allerede fra høsten av. Housley, som selv var en fenomenalt god back i NHL, forteller at Sabres samtidig vil forsøke å skjerme ham.

– Han er svært moden for alderen sin, men han er fortsatt en ung mann og vi kommer til å ha behov for å skjerme ham, og det skal vi også gjøre, sier Housley.

I et intervju med Buffalo News kommer Housley med en glødende omtale av Dahlin, som OL-debuterte for Sverige i vinter, bare 17 år gammel.

– Jeg har sett Dahlin på YouTube, og du verden, det er utrolig! Jeg vet at dette bare er høydepunkter og at han er en ung mann som må modnes, men å se hans ro og hockey-IQ prosessere spillet i stor fart er virkelig, virkelig noe spesielt. Han kommer til å bli en komplett spiller i NHL, mener Housley.

Rasmus Dahlin ble født 13. april i Trollhättan i Sverige. Han spilte forrige sesong for toppserielaget Frölunda, hvor han leverte sju mål og 20 poeng på 41 kamper. Han ble kåret til den beste backen under junior-VM, hvor Sverige tok sølv. I Dallas 22. juni blir han den andre svenskfødte spiller noensinne som går først i NHL-draften. Den første var Mats Sundin i 1989.

Dahlin er altså i Buffalo i forbindelse med talentsamlingen i HarborCenter. Her skal spillerne igjennom flere fysiske tester denne helgen. O2-opptak, balanse, spenst og styrke skal måles og rangeres.

Mens jeg skriver dette, er to draftklare spillere i ferd med å fullføre sin økt på ergometersykkelen, mens et par NHL-ansatte står rundt dem og roper oppmuntrende ord. Seks sykler står på én rekke foran en vegg, mens en U-sirkel med bord er formet rundt dem. Rundt 20 personer ser på spillerne mens de tråkker alt de orker.

Vi journalister sitter ett nivå opp i hallen og får verken lov til å ta bilder eller bevege oss ned til spillerne. I stedet hentes spillerne opp til oss. Førstemann ut er Rasmus Dahlin.

Dahlin tar det ikke som en selvfølge at Buffalo Sabres drafter ham, selv om treneren deres allerede har gjort det klart. Svensken sier imidlertid at han gjerne spiller i et ungt lag som Sabres. Foto: Roy Kvatningen / Nitten.no
Dahlin tar det ikke som en selvfølge at Buffalo Sabres drafter ham, selv om treneren deres allerede har gjort det klart. Svensken sier imidlertid at han gjerne spiller i et ungt lag som Sabres. Foto: Roy Kvatningen / Nitten.no

Lokalpressen her i Buffalo er naturlig nok svært opptatt av hva han tenker om å spille for Sabres, men svensken svarer at han ikke tar noe for gitt når det gjelder hvilket lag han havner i.

– Ingenting er avklart, hevder Dahlin.

– Men jeg vil elske å spille her. De har flotte fans og Buffalo ser ut som en fantastisk by, legger han til.

– Hva tror du at du kan gjøre i NHL den første sesongen?

– Jeg vil bare forsøke å spille mitt spill. Jeg vet ikke spesifikt. Bare prøve å spille mitt spill og konkurrere med de beste spillerne, sier Dahlin til Nitten.no.

– Hvordan gikk intervjuet med Buffalo?

– Det var ganske likt de andre intervjuene jeg har vært igjennom. De ville bare vite hvem jeg er og hva jeg liker å gjøre utenfor isen.

– Føler du press over å bli beskrevet som et «generasjonstalent» og «en frelser»?

– Ikke egentlig. Jeg har lært meg å ikke tenke på sånt. Jeg fokuserer bare på å spille.

18-åringen trekker fram sin spilleforståelse som hans sterkeste egenskap. Det er ingen overraskelse, for den ferdigheten er det ingen som betviler at Dahlin har.

– Hvilke deler ønsker du å forbedre?

– Jeg må forbedre mitt defensive spill og bli sterkere. Jeg vil forbedre skuddet mitt også.

– Hvor forberedt er du på å spille en sesong over 82 kamper?

– Jeg tror jeg spilte mer enn 82 kamper denne sesongen. Det er selvsagt tøft, men det er hockey og jeg elsker det. Jeg har lyst til å spille hver eneste dag, sier Dahlin til Nitten.no.

Dahlin tror han er moden for å spille i NHL umiddelbart. Det har også alle førstevalg i draften gjort siden 2007. Den forrige som ikke gikk rett inn i NHL, var Erik Johnson, som ble draftet av St. Louis Blues i 2006. Han spilte ett år på University of Minnesota etter draften.

Det er ingen tvil om at Buffalo vil ha ham inn i laget umiddelbart.

– For en hjørnestein vi får med Rasmus Dahlin! Dette gir oss virkelig håp. Med alt som har skjedd i fortiden, er dette et lyspunkt å se fram til, noe som kan forandre en klubb, sier Sabres-trener Phil Housley.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar